Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film som ako jedenásťročný miloval, dokonca som na ňom bol v kine. Neodolateľná kombinácia sf a Kingovského hororu, aj keď King dal svoje meno z filmu odstrániť. Možno film nemá z poviedkou mnoho spoločného, ale tvorcovia ho majú pekne prečítaného. Mestečko, postavy, dokonca aj námety, ktoré sa v jeho knihách často vyskitujú. Ok, možno digitálne efety "trošku" zastarali, ale aj to patrí k čaru nostalgie. Objektívne za štyri, neobjektívne za päť. Love it! ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli si nějáký filmový námět zaslouží vysokorozpočtový remake hezky ve 3D-tak je to právě Trávníkář... v roce 92 takový potenciál ani nemohl být plně rozvinutý(zajímalo by mě kolik tenkrát nejmodernějších kompjůtrů bylo totálně odvařeno na animaci,která se rovná dnešním home-made spořičům obrazovky :D)..krom omluvitelné technické nedokonalosti film trpí špatným herectvím(speciálně Fahey je úděsný na všech frontách), přiblblým scénářem ,tuctovou hudbou...a vůbec je to celé tak něják odbyté a je to škoda,škoda,škoda-to téma je totiž hodně zajímavé a zatím nevytěžené... ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, zaujímavé a omnoho zábavnejšie než o 10 rokov starší Tron. Jeff Fahey je tu vynikajúci, aj keď mi už začal liezť na nervy, keď vymenil "rozcuchané" háro a monterky za gay-trvalú a obtiahnuté džínsy. Pierce Brosnan s náušničkou v uchu a cigaretou v ruke je sympatickejší ako kedykoľvek predtým. Pred pár rokmi by to bolo za *****, nedávno som si to pozrel znovu a musím uznať, že silné kvality to má doteraz. A preboha, neočakávajte nič v štýle otrasnej Kingovej poviedky. Tú jeho snahu za odstránenie mena v úvodných titulkoch vôbec nechápem, mal by byť chudák ešte rád... ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych film neviděl nedávno podruhé, dal bych nejvyšší hodnocení. V roce 1992, kdy byl film natočen, byly digitální efekty jednou z jeho silných stránek, dnes už vám připomínají spíše levné počítačové hry. Ale hlavní myšlenka filmu, přerod mentálně retardovaného Jeffa Faheyho (nic proti :-) na počítačového génia, je nápad, který musím ocenit. Druhá půlka filmu má poměrně rychlý spád a člověk skoro nestíhá. Jenom doufám, že se jednou nerozezní telefony v našem domě... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)

Reklama

Reklama