Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Lilith03 k tomuto seriálu (10)

Kdo přežije (2000) 

Nejfantastičtější reality show všech dob! Brilantní moderátor, výběr soutěžících a vlastně všechno. Tohle nikdy neztratí svou úroveň. Hvězdy tohoto pořadu jsou ikony, každá jednotlivá série je fantastická, ale za mě jednoznačně vede 20 řada. Jsem přesně ten typ diváka, který tohle až histericky miluje, od dětství jsem u toho seděla až do teď, fanaticky miluji některé konkrétní účinkující a sleduji je na Instagramu. Ale sama bych tam nešla :⁠-⁠D. ()

Tocantins (2009) (S18) 

Komu jsem to přála: Erinn Oblíbenci: Coach, Sierra, Stephen Přišli mi fajn: Spencer, Sydney, Jerry Vyloženě mě srali: Sandy, Debbie Dále spojler... Vítěz: absolutně nezasloužená výhra, blbeček, buran a podrazák, ten jeho blbý výraz mu zjevně jako jedna z mála nežeru, o to víc nechápu, proč proč ve 20s byl "hrdina" Názor na epizodu: Někteří lidé hrozně fajn, hodně z těch, kteří vypadli na začátku působili velmi mile, mrzelo mě zranění Joa a bylo pro mě překvapením jak silné ženy byli v téhle sérii, aspoň některé. To co dokázala Erinn, neskutečné, od začátku byla terč, to samé Sierra, obě byli skvělé. Obrovské mínus této série je to, že symboly tu jednou byli pořád, dva, pak i jeden falešný a pak nic, ticho po pěšině. To nedává smysl, hodně věcí se tam obecně neřešilo a to mě velmi mrzí. Mohla by to totiž být ještě lepší série, než je. A že je opravdu velmi dobrá. Fun fact na závěr: Tyson má manželku a děti, není gay, tak prosím každého vypatlaného homofoba, aby si nejdříve zjistil kdo je kdo, než ho bude v komentářích urážet. A i kdyby byl gay, je vám po tom velké hovno. Lenča ♡. ()

Samoa (2009) (S19) 

Komu jsem to přála: Russell H. Oblíbenci: Ashley, Russell S. Přišli mi fajn: Marisa, John, Mike Vyloženě mě srali: Ben, Yasmin, Dave - méně - Laura, Monica (tahle série měla v sobě dost debilů...) Vítěz: z finálové trojky jsem to logicky přála svému favoritovi a tindylsi dva byli že mi to je jedno. Myslím, že vítězka byla dobrá hráčka, ale ty její křesťanského keci, to bylo hrozné, na presdržku většinou. Názor na epizodu: Tohle je nejlepší série ze všech. Dala nám neskutečného hráče Russella, skvělou podívanou, zábavu, taktiky, napětí, všechno! ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Komu jsem to přála a oblíbenci: Russell, případně Parvati, Rob, Coach, Amanda neboTom Přišli mi fajn: Tyson, Candice, Stephanie, Rupert, Cirie Vyloženě mě srali: Sandra = promiňte za vulgarismy, ale tohle je největší píča, která v té soutěži kdy byla... Dále mi pili krev: James a JT Vítěz: absolutně nezasloužená a směšná výhra, rozhodně ne! Názor na epizodu: Až na vítěze je tahle série fantastická, za mě druhá nejlepší ze všech, zajímavá příroda, akce v boji o symboly a prostě fantastické! ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Komu jsem to přála: Fabio Oblíbenci: Alina, Holly, Jane Přišli mi fajn: obě Kelly a Jimmy J. Vyloženě mě srali: Naonka, Shannon, Brenda, Marty Vítěz: maximálně zasloužená výhra! Sympatický hráč, který do hry přinesl zasee něco nového. Názor na epizodu: zajímavé rozdělení na mladé a staré, nezní to tedy dvakrát lichotivě, ale kupodivu spoustu mladých ukázalo sílu a chytrost, stejně jako někteří staří, ale spoustu hráčů ukázalo i úplnou demencí. No jsou lepší série, ale s odřenýma ušima je to ještě na čtyři hvězdy. Vítěz totiž super, spoustu fajn výzev. ()

Filipíny (2012) (S25) 

Komu jsem to přála: poprvé co nebylo komu, protože kvalitní hráči a dobří lidé vypadli hned a kteréni došli na konec Oblíbenci: Penner, Carter Přišli mi fajn: Zane, Artis, Rc, Katie, Jeff Vyloženě mě srali: Lisa, Abi, Mike, Sarah, Angelia, Russell Vítěz: Ze začátku jsem ji měla ráda, pak mě začala ovšem hrozně štvát... Ta ženská neví co chce, myslí si o sobě bůh ví co a přitom je to taková pinda. Ale byla ve finálové trojce se dvěma největšími dementy, takže jsem ráda, že to nakonec nevyhrál kriminálník a pedofil nebo tupá pinda bez mozku. Názor na epizodu: Původně jsem nechtěla dát čtyři hvězdy, tahle série sice byla záživná, ale byla taky hrozně otravná a o úplně dementních hráčích. Ovšem po závěrečné kmenové radě, kdy poprvé byli porotci schopni přiznat hořkost, naštvanost a to, že byli lepší, než ti, co se dostali do finále. Jako sorry, ale jak se může tak daleko dostat totální slepice, která každou chvíli řekne A a pak udělá B. Pak řekne B a udělá A. Tohle dělala doslova 5x v každém díle, i vícekrát. Řekne něco o čem je sama u sebe v hlavě prý přesvědčená, jak je to super řešení a pět minut na to udělá pravý opak. Nehledě na to, že je to neskutečně otravná a pitomá křesťanská fanatička. A co už vůbec nechápu je to, že se do finále dostane odsouzený pedofil, někdo kdo šířil dětskou pornografii, nebo ji snad i tvořil? No nechutné, odporné prase. Prý já mám tak rád svou rodinu, děti, mám 7 dětí, miluju svého syna, jsme úžasný tatínek, blá, bla, blá... Šanci vyhrát tuhle soutěž by měl mít někdo, kdo umí hrát, on tihle hru neumí hrát, nedělá taktická rozhodnutí a ještě k tomu je to naprosto odporný člověk. Je mi z něj na zblití a mrzí mě, že to na něj nikdo při kmenové radě nevytáhl. Tolik úžasných lidí bylo v porotě, jako první doslova vypadl jeden z nejsilnějších hráčů... Na závěr mě dost mrzí, z jakého milého může, kterým byl Russell se nyní vyklubal totální kretén a další křesťanský fanatik. Tuhle sérii si znovu už nepustím, ale jsem ráda, jak dobrá byla poslední kmenovka a někteří hráči. ()

Caramoan (2013) (S26) 

Komu jsem to přála: Cochran Oblíbenci: Brenda (poprvé jsem si ji nebyla jistá, ale tady mi sedla, vyvinula se hodně jako člověk, sympatická, chytrá slečna) Přišli mi fajn: Michael a Matt (sympaťáci), Corinne, Philip (kde je on, tam je sranda) Vyloženě mě srali: Brandon (to není pravej Hans, to je kokot, pardón, ale chudák Russell), Dawn (chvíli jsem ji to bohužel žrala, ale v polovině jsem zjistila jaká falešná svině to je), Erik (tohodle debila už nechci vidět, právem nosí označení nejnovějšího hráče Survivoru), Shamar (škoda slov), trojka těch mladých kluků - sexisti, nesympatický a Malcolm už mě taky štve, kdyby mi bylo 7, tak mu asi budu taky fandit, ale to je taky maximální věk jeho fanoušků, pardón faninek, no a na závěr ta největší slepice, kráva a nejblbější hráčka vůbec Sherri - říct na závěrečné radě že jsem bohatá podnikatelská když to o mně nikdo neví? To udělala zatím jen tahle paní, bravo, nejhloupější řeč celého survivora. Štve mě, že někdo takový se dostal tak daleko, ale chápu to, já bych si ji vzala do finále taky. Tupá, vypatlaná, pořád mlela o taktice a že vede hru, ale dělala hovno, ta paní nehrála, ta tam jen přežívala. Vítěz: Maximálně zasloužený, nikdy jsem nebyla s vítězem spokojenější. Tohle je pravý chlap, né jak ty tři Paka co si na chlapy hrají.  Názor na epizodu: Bohužel spousta nesympatických hráčů, spoustu fanoušků se nemohlo projevit, ale to už u řady fanoušků a favoritů tak je vždy, všichni to víme, tak proč to kritizovat. Zajímavé výzvy, ale tolik nervů co mi tahle řada vzala, někteří lidi mi opravdu pili krev. ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Komu jsem to přála: Tyson Oblíbenci: Candice a její manžel, Rupert a jeho žena, Tyson a jeho žena Přišli mi fajn: Marissa, Hayden Vyloženě mě srali: Colton, Laura M. Monica, Tina, Brad Vítěz: Jediný kdo zde něco předvedl, jsem spokojená, hlavně že to nevyhrála Monica, to je slepice. Názor na epizodu: Představte si jak dobré by to bylo, kdyby to nejlepší nevypadli, když by tam byla třeba jen Candice a Rupert? To by bylo přece úplně úžasné. Byla by teď šance fandit i někomu dalšímu než Tysonovy a bylo by zajímavé vidět tyhle super lidi z hrdinové proti padouchům zase v jedné hře. No takhle vypadli ti nejlepší na začátku, sympatičtí příbuzní taky a ty nejsvětější kreténi tam zůstali. Naprosto průměrná epizoda, je to škoda, mohlo to být opravdu skvělé, takhle bohužel... ()

Cagayan (2014) (S28) odpad!

Hodnocení zde naprosto nadhodnocené, už se ani nebudu snažit vypsat moje oblíbence, favority atd... Z kmene chytrých byli chytří jen dva lidé a zbytek ti největší hlupáci celé hry. Už jen první rozhodnutí vůdce kmene chytrých bylo nejblbější, vyřadit toho nejšílenějšího hráče na začátek, no bezva. Kráva co rozsypala rýži, nějaký chlapec který byl v kmeni evidentně do počtu, jediný a nejlepší hráč v tenhle hře byl Spencer, který opravdu dobře hrál. Tash byla taky dobrá, kdyby ona vyhrála, nebyla bych naštvaná taky. No ale Kass, co to bylo? Arogantní, debilní, p*ča, která byla doslova nejhloupější hračkou ever. Nemám ráda vulgarismy, snažím se vyjadřovat jako dáma, ale tahle série mě tak rozčílila, že v téhle recenzi ztrácím svá veškerá přesvědčení! Kmen krásných by se měl přejmenovat na kmen největších hlupáků a lenochů v kdo přežije! Jediný normální tam byl Brice, kéž by tam byl déle. Každopádně největší slepice byla Alexis, ta byla tak blbá, že mě z toho všechno bolí. No a kmen silných? Spíš kmen svalů a prázdných hlav. Joo Cliff, Sarah a Woo, ti byli ještě relativně v pohodě, ale ten zbytek? Ufňukaná slepice co to prostě vzdala, hloupá a nepříjemná chodící reklama na anorexii s dvojciferným IQ a ten největší k*kot celé soutěže. Pardón, tohle bylo příšerné! Asi si myslel, že je novej Russell, ne brácho, nejsi. Russell dělal strategická rozhodnutí, bojoval, vyhrával výzvy... Překvapuje mě, že výzvy tady vyhrávali doslova dva lidi, Tony byl absolutně neschopný, stejně tak ostatní. Každopádně zpátky k němu... Výhra absolutně nezasloužená a jediný důvod proč vyhrál je ten, že tahle série obsahovala hráče s nulovou schopností strategizování, snahy a především s průměrným IQ 70! To že může vyhrát takový pablb je jen ukázka debility celé soutěže a samotných tvůrců, kteří mu dávali tolik nuceného prostoru až to bolelo. Doufám, že se už do hry nevrátí on ani ostatní z hlupáků téhle série. Moc mě to mrzí, protože tuhle sérii jsem si vůbec neužila a přitom měla takový potenciál. Samotné kmeny mohli být zajímavé, ale tvůrci vybrali blbé lidi a kmeny se po třech dílech sloučily, takže to nakonec smysl ani nedávalo. Omlouvám se všem, kterým se série líbila a jsem moc ráda, že si na něčem kde já nedokážu nalézt pozitiva někdo najde to dobré. Good for you! Bohužel za mě nejhorší série kdo přežije i po stránce kvality, bylo to hrozně sestříhané a upravené. Nevím co kameraman a střihač chlastali, ale snad je do příště vyměnily. ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Jsem skalní fanoušek téhle show, ale nebudu dávat plný počet jen proto, že je to kdo přežije. Předešlá řada byla hrozná a tahle mě pro změnu už od začátku nudila... Předešlá řada krev není voda byla domrvena tím, že tam byli hloupí soutěžící a ti dobrý vypadli na začátku, zde jsou bohužel všichni od začátku nudní, nezajímavý, pletou se vám a ani nehraju hru. Možná tomu dám někdy šanci a dokoukám se, proto taky nedávám odpad, protože abych dala odpad, musela bych to vidět celé a to se nestalo. Nedokoukala jsem, nudila jsem se, takže jedna hvězda a snad další řada bude už lepší. ()

Reklama

Reklama