Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Vassa91 k tomuto seriálu (11)

Kdo přežije (2000) 

!Spoilery! ... aneb jak to všechno začalo. Myslím si, že každý, kdo chce nějakou sérii vůbec hodnotit by měl tohle vidět, v ideálním případě touto sérií začít v rámci sledování. Díky první sérii a tomu tlustýmu nahatýmu homosexuálovi jsem si tuhle show zamiloval. Tady to všechno začalo. Zasloužený vítěz, otec strategie v survivoru Richard, afektovaná histerka Sue... Prostě slušná sestava zaručující dobrou podívanou, od které se pak vlastně všechno odvíjí. Je sranda se na to podívat teď se znalostí všech dalších 33 kompletně odvysílaných sérií, protože člověk nestačí kroutit hlavou. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

!Spoilery! Problém všech hvězdných/polohvězdných sérií začal právě tady. Návrat hvězd prostě nasadil velmi, velmi vysokou laťku a až na vyjímky (HvV a subjektivně FvF1, Game Changers) je pro všechny ostatní série tohoto typu těžké se minimálně přiblížit této sérii. A to z několika důvodů, z nichž budu jmenovat jeden - cast se tady mimořádně povedl a lepší obsazení tu snad ani být nemohlo (možná Fairplay by to okořenil). Nezapomenutelná řada, ve které ještě nebylo tolik klasických podrazů a s odstupem času je docela legrační sledovat FTC tady, a třeba v HvV. Co se týče Amber, tak se dalo čekat že zvítězí a čekal jsem to trochu jednoznačnější. Jediné co mě tady mrzelo bylo to, že Jenna ustoupila Robovi a Amber a nedržela s Rupertem. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

!Spoilery! Vynikající série plná spousty velkých zvratů, která však nepůsobily jakoby "nereálně", jak tomu často bývá v jiných sériích. Komando černých vdov doslova ovládlo hru - což mě samozřejmě jako obdivovatele Ozzyho mrzí. Ale nedá se svítit, mozek prostě v této soutěži vyhrává častěji. Co se týče vítězky, tak Parvati je podle mě ideálním prototypem vítězky, která svou strategii povýšila téměř k dokonalosti, k tomu si připočtěme její schopnost vyhrávat individuální imunity. Výsledkem je podle mého názoru nejlepší ženská vítězka vůbec. Každopádně musím ocenit, že i produkce to zvládla výborně a více méně všichni dostávali velmi podobný prostor na televizních obrazovkách a člověka by na začátku vůbec nenapadlo, jak to celé dopadne. ()

Samoa (2009) (S19) 

SpoileryI přes to, že tady bylo evidentně nespočet zásahů produkce, tak je to podle mého jedna z nejlepších řad. Ano, Russel Hantz dostává hodně, opravdu HODNĚ prostoru, není to úplně na škodu. Díky němu podle mě chytila show druhý dech, protože on po dlouhé době přišel s úplně jiným přístupem. Hrozně legrační mi přišla i Shambo - nechápu, že i takoví tvorové existují a dokonce mají volební právo. Jako jediný kaz vidím to, že se téměř vůbec nedávalo prostor vítězce série. Nicméně když jsem se na to koukal podruhé, více jsem se na její hru soustředil a příčina její výhry je i v tom, že ona opravdu s vyloučenými budovala nějaké vztahy, takže to nebylo jen o tom, že Russ všechny vyhodil. ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

!Spoilery! Tohle je asi nejlepší řada ze všech (v době komentáře běží 35. série).Podobně jako u první hvězdné série All Stars musím říct, že cast prostě absolutně nemohl být lepší, ikdyž samozřejmě u některých by se o příslušnosti k hrdinům/padouchům dalo polemizovat. Ale byla to jízda plná zvratů. Když to vypadalo, že hrdinové budou totálně na odpis, tak se zvedli, aby je JT pohřbil (toho týpka jsem neměl, nemám a nebudu mít rád). Překvapilo mě, že Russel samozřejmě s jistou dávkou štěstí vyprovodil Boston Roba. A co mě nejvíc překvapilo bylo finále. Tehdy jsem moc nechápal, že vítězství dali Sandře, dnes už tomu rozumím. Jediným problémem této série je v tom, že se tu sešlo asi až moc velkých hráčů, byla tu hromada velkých tahů, spousta blindesidů (to slovo miluju:)) a je velmi těžké to sestříhat do 45 minut. Divák tady prostě nemá šanci, aby mu bylo naservírováno vše zajímavé. Všem, kteří kritizují výhru Sandry - koukněte na 34. sérii (Game changers). Tam Sandra dostává na obrazovce více prostoru a je tam vidět její hra v plné parádě. Pochopíte, proč vyhrála. ()

Nikaragua (2010) (S21) 

Spoilery Moc nerozumím těm negativním hodnocením u této série, kterou já řadím jednoznačně k těm lepším. Má dva problémy, kvůli které nemá úplně dobrou pověst. Tou první je občas velmi nelogické chování soutěžících, ale tou hlavní je pravděpodobně to, že přišla po dvou Russelových sérií, ale hlavně ta předhozí HvV byla velmi kvalitní a laťku nasadila velice vysoko. Co mě mrzí je, že vypadnutí Brendy byla objasněno až na Reunionu. A co se týče vítěze, tak Fabiovi jsem vlastně fandil už od začátku, protože se mi jeho styl hry líbil. A to hlavně svou zábavností. ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

!Spoilery!Jak se mi jevila volba vracejících se hráčů jako zvrácená, nakonec se to ukázalo jako výborný tah. Coach by byl skvělý sektář. Byl tak trochu jako guru Jára a to, jak dokázal zfanatizovat svůj kmen je až obdivuhodné. Ozzy ukázal, že je fyzicky nejlepším hráčem ever. Bohužel tým je tak silný, jak slabý je jeho nejslabší článek a Cochrana vážně nemám rád. ()

Cagayan (2014) (S28) 

Spoilery Objektivně tak na tři*, ale když vidím tady to celkové hodnocení, tak ho chci trochu "znormálnit", třeba se nás takových najde víc. Zase taková hitparáda to totiž nebyla. Mám rád série, ve kterém jsou tři kmeny. Vždycky je to zajímavé, hlavně je jasné, že když hra vázne, tak první twist to rozjede. Podle mě to byla průměrná řada s pár skvělými hráči (Spencer, LJ - ano, ten mi připadal velmi dobrý a zasloužil by si ještě šanci, Sarah) a jedním z nejpřeceňovanějších vítězů. On to totiž Tony zas tak těžké neměl, protože to, co mu tady prošlo by mu v drtivé většině sezon rozhodně neprošlo. ()

Kaôh Rōng (2016) (S32) 

!Spoilery! Jedna ze slabších řad. Přece jenom to, co mi nejvíce utkvělo v paměti jsou evakuace Joea , které podle mě hodně změnilo hru. A samozřejmě i moment, kdy tři hráči najednou zkolabovali a bohužel Caleb, kterému jsem docela fandil byl evakuován. Bylo zvláštní, že v každém kmenu byl jeden, který tam absolutně nepatřil (Tai - Alecia - Debbie) a prvních dvou dílech jsem čekal nějakou "zápletku" ohledně těchto přešlapů. Ve většině sérií nedělám soudy ohledně toho, kdo si zasloužil nebo nezasloužil výhru, ale tady to podle mě vyhrála ta, kterou já osobně bych dal na druhé/třetí místo. Tady podle mě kralovala Aubry. ()

Game Changers (2017) (S34) 

Jsem překvapený na množství negativních komentářů. Ano, cast mohl být lepší. Na druhou stranu si myslím, že je to dost subjektivní a celkově mi to přišlo dobře vybalancované - osobně mám hvězdné série rád. A náramně jsem se bavil. Spousta twistů, výhod, zvratů, velmi zajímavých kmenových rad. Co víc si přát? No, jedna věc mě napadá, ale ta už asi splněná nikdy nebude a Ozzy to asi nikdy nevyhraje :-D ()

Heroes vs. Healers vs. Hustlers (2017) (S35) odpad!

Spoilery Velké zklamání. Tato série měla výborně našlápnuto k tomu být jednou z nejlepších. Bohužel s postupem času člověk tak nějak začne tušit, kdo to asi vyhraje - vzhledem ke zcela jasné podpoře od produkce. Ale to, jakým způsobem to proběhlo byla děs a hrůza. Zlatá podpora Russela Hantze, který krom hledání imunit uměl "hrát". Kmenovka s rozděláváním ohně ve mě vzbudila obrovskou "naštvanost" a vzpomínku na Robinsonův ostrov (když najednou rozhodovala pouze fyzická kondice, nikoli sociální aspekt hry), kde byly taky tvrdě popřeny principy hry. A to to na začátku nevypadalo vůbec špatně, ale nakonec obrovské zklamání. ()

Reklama

Reklama