Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stávka na smrť dosť možno ponúka najbizarnejšiu automobilovú naháňačku v kinematografii. Zároveň ide ale o tak bizarnú záležitosť, že ju možno budete vnímať ako totálny fail, alebo aj ako niečo, čo u vás predčí aj Bullitov prípad, či Matrix Reloaded. Posolstvo je podávané dosť kostrbato, až naivne, ale v ktorom inom filme vidíte dialóg medzi Jimom Carreym ako feťákom a Liamom Neesonom ako režisérom heavy metalových klipov. Už len kvôli spomínaným sekvenciám sa oplatí film vidieť. A Callahanovi opäť vyjde zopár slušných hlášok. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim ani kolikaty uz pokracovani Drsnyho Harryho, ale opet hodne povedeny. Samozrejme to cely stoji na postave Clinta, kterej je fakt spravne drsnej, sem tam hodi nakou hlasku a jeho styl strileni je fakt dokonalej, vetsinou kazdyho sunda jednou ranou do hlavy kanonem jak hovado a ten odlitne pet metru do hajzlu. A kdyz uz zminuju Clinta, musim taky zminit Liama Neesona, kterej taky dela vicemene drsnaka a taky mu to skvele sedi. Ale ja si tenhle film stejne poustel kuli Carreymu, kterej tu je sice jen pet minut, ale jeho silenej muzikant je fakt paradni role a Carrey si ji vyditelne uziva. Jinak co se tyce samotnyho pribehu, nic moc originalniho, nicmene dostacujici a nikde se nezadrhavajici, takze tech 90 minut utece jakoby nic a ja se dobre bavil. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak a středečním večerům s Harrym je konec.....Sázka na smrt je bohužel celkem jasně nejslabším dílem z celé série...není to ani tak kvůli Clintovu stáří, protože ten pořád válí, ani kvůli vykrádání (naopak, opět scénáristi pochystali originální zápletku, toho si u Harryho ohromně vážím). Pětka je nejslabší především kvůli tomu, že Drsný Harry už není zdaleka tak drsný jako v předchozích částech. Krásně je to vidět na konci, kdy prohlásí: "Visí tamhle na dveřích", což je taky solidní hláška, ale dříve by byl Harry ještě o dost syrovější a taky vtipnější. V pětce je takových momentů jen pomálu, a proto bohužel nezůstanu na tradičních čtyřech hvězdách ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To je řezník Hicks, kterej zabil tři lidi. Víš, jak to udělal? Zubama je roztrhal na kusy. Policajti je nedali dohromady. Člověk by řek, že má abnormální apetit.“ Průměrný scénář, průměrná akce, padouši skákající Harrymu před jeho Magnum 44. Jinak nic nového pod sluncem. Harry dál pohřbívá veškeré ideály o práci amerických policajtů, dělá si, co chce, vytahuje bouchačku, na koho chce. Popáté a naposledy. Tahle série nicméně k filmové historii patří jako třeba Rocky, má své slabší momenty, ale i výtečné scény. Nepřemýšlet, snížit ambice, ocenit zpestření v podobě mladého Carreyho a Neesona a užít si spolehlivého Eastwooda. Nic jiného po nás tohle páté dobrodružství nepožaduje. A to je vlastně trochu škoda!! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Poslední díl z Callahanovské série není vůbec špatný. Není to už sice taková pecka jako Magnum Force, ale stále se na to dá pěkně dívat. Od prvního Dirty Harryho už tvůrci urazili pěkný kus cesty a je to vidět. Zápletka není nijak extra zajímavá, což je pro Harryho docela škoda. Mohlo být trochu víc popřemýšleno nad scénářem. V každém případě je zde pár zapamatování hodných scén, jako například ty s autíčkem. Podobně jako v předchozím díle někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Jediný film zo série o Drsnom Harrym, kde si nezahral Albert Popwell. V predchádzajúcich filmoch stvárnil postupne postreleného bankového lupiča - Drsný Harry (1971), pasáka - Magnum Force (1973), Big Ed Mustafu - Násilník (1976) a Horacea Kinga - Náhly úder (1983). (tiradentes)
  • Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol. (autobusik2)
  • Když v únoru roku 1988 probíhaly postprodukční práce na snímku Bird (1988), Eastwoodovi lidé už v San Francisku a okolí natáčeli Sázku na smrt. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama