Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Amazon pokračuje v chlapských drsných military akčních sériích a po Jack Ryanovi a Reacherovi přichází Terminal List s Chrissem Prattem v hlavní roli, kde se na režii podílel i Antoine Fuqua a pro mne je tohle ze všech tří nejlepší a okamžitý adept na seriál roku. Terminal list je pro mne prototypem pořádné chlapské zábavy, je mixem mých tří oblíbených filmů. Sicario, Equalizer a Uprchlík a sjel jsem to na jeden zátah bez mrknutí oka, je totiž nemožné přestat sledovat, až tak je to dobré. Ženy to mohou vnímat jinak. Chris Pratt ve své nejvážnější a nejlepší roli naprosto exceluje a jde vidět, že si roli Seala pečlivě nastudoval. Seriál má velmi atraktivní příběh o jedné kurevsky nepovedené akci, kde zahyne téměř celá Seal jednotka a vyvázne jen Chris Pratt, když se vrací domů, začínají lidé kolem něj umírat a sám se snaží přijít na to, proč byli při misi přepadeni. Líbilo se mi, že v úvodních epizodách tvůrci drží diváka v nejistotě, kdy nevíte, zda Chris má jen trauma z války, ztrácí paměť a má všechny vzpomínky rozmazané, anebo je tu opravdu někdo, kdo jde po něm i po jeho rodině. Celá tahle paranoidní atmosféra je podána věrohodně a velmi zajímavě. Pochálit musím i Taylora Kitsche v roli operativce, který se taktéž pro roli Seala narodil. Bavil mě i představitel FBI jednotky a Jai Courtney, který si zahrál prvotřídního namyšleného hajzla- líp jsem ho hrát ještě neviděl. Chválu si zaslouží i parádní technická stránka- peníze tu jdou hodně vidět a to já rád. Boží je i soundtrack- úvodní znělka mi hraje doma pořád, ale i v průběhu to má slušné grády. Samozřejmě pro chválu si dojde i akce, která patří k tomu nejlepšímu, co se na seriálové produkci může najít. Jsou tu perfektní taktické přestřelky (Rkové!) - Výcvikový camp nových Sicarios v Mexiku dá zavzpomínat na Ramba, úvodní přestřelka v tunelu je nekopromisní a to platí i o přestřelce v San Franciscu - o finále ani nemluvím! Jsou tu i parádní fighty, poctivá espionáž, detailní výroba Bomby!! ( hands fuckin up for this), útěk divočinou před FBI- armádní triky, návnady, vytáhování kulky, páčení zámku, dokonalé využití prostředí ve svůj prospěch, kamufláž.. z Pratta ta profesionalita vyloženě stříká a věřil jsem každý pohyb, každý úder i každý výstřel. Krom toho všeho musím vychválit i parádní dialogy mezi zkorumpovanými korporacemi, v každém dialogu jsem cítil sviňárnu i napětí. Dlouho se mi nestalo, abych se do seriálu takhle intenzivně vžil a prožíval každý okamžik. Ve finále mě seriál naprosto emocionálně odzbrojil šíleným zvratem, který ve mně zanechá jízvu navždy! You better don´t end up on my fuckin LIST! Dělo jak prase. Dvěmi věty. Kurevsky dobře to vypadá a kurevsky dobře se na to dívá. Příběh 5/5. Akce 5/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kill Bill na armádny spôsob. No asi tak málo uveriteľný ako Kill Bill, ktorý bol braný s nadhľadom a humorom, ale toto bolo predstrkované ako realita. Ale mne sa to pozeralo dobre, aj keď niektoré scény boli dlhé ako tri dni pred výplatou. Keby tam nebolo toľko zbytočných a otravných retrospektívnych scén s dcérou a ženou, dala by som aj štyri. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Žánr mám hodně rád, Jack Ryan i Reacher mě dost bavili, a Chris Pratt je i přes množství blbých filmů v poslední době pořád docela sympaťák, i když si tu hraje na Ramba, porcuje lidi sekerou a sem tam někomu vytahá střeva z břicha... ale toto vůbec nezaujalo. Což by mě už od prvního dílu nemělo překvapovat, Fuqua je mizerný režisér a autor předlohy je guma co po odchodu z armády začala psát braky. Takže všechno je drsné jak šmirglpapír, ale příběh je trochu pitomý, akce je málo, obvykle utopená ve tmě a nudně natočená, a navíc nezřídka i bizarně ředěná utahanými patetickými flashbacky. Utahané je tu celkově všechno, ale opravdu strašlivě, to je největší problém - další ze seriálů které by klidně mohly být čtyřikrát kratším filmem. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nadmíru povedený military thriller ve stylu clancyovek s tunou parádně natočené akce (často se mi vybavovalo Sicario), krásně nečernobílými postavami (finále jak z Pár správných chlapů) a akorát tak dlouhou stopáží, aby se to celé vyřešilo dřív, než se tvůrci začnou opakovat. Jasně, kdo v tom bude hledat right-wing agitku, najde plno důvodů, proč by ho to mohlo srát, zároveň se to ale dá úplně v klidu číst i jako odstrašující příklad domácího terorismu, nebo minimálně vigilantismu à la Punisher, který už si divák může interpretovat po svém. James Reece není kladný hrdina, zároveň žije v natolik špinavém světě, že by v něm jakýkoli kladný hrdina působil nepatřičně, takže možná dobře, že jsme dostali jeho. Pár problémů s tím mám, tak předně Chris Pratt na tuhle roli má až moc milý ksicht, Riley Keough byla brutálně nevyužitá, a ta postava Jaie Courtneyho se svým nástupem taky slibovala víc, než co nakonec dodala. Jinak ale v zásadě spokojenost, ideální na binge, a další trefa od Amazonu. Teď už by mě ale vážně zajímalo, kde je sakra ta třetí řada Ryana. 8/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Amazon si připravil další seriál založený na knižní sérii a do hlavní role nastoupil Chris Pratt. Tak se teoreticky mělo jednat o další úspěch. Chris Pratt je v pohodě a do role Navy Seala mi sedí, ale přesto to pro mě nefunguje tak dobře, jak by mohlo. Možná je to tím, že se celá konspirační teorie překvapivě jednoduše rozkrývá. Možná je to i tím, že mě ruší hrdinovi vzpomínky, které jsou dost zmatené a hodně časté. Ale i tak si myslím, že asi největším problémem je, že ho Amazon uvedl po dvou žánrově velmi podobných seriálech a tím vytvořil očekávání, které mu podrazilo nohy. Jak Jack Ryan, tak i Reacher jsou lepší a Terminal List bohužel nemá nic navíc, čím by zaujal a přesvědčil o svých kvalitách. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)
  • Když Horn (Jai Courtney) opouští sídlo Capstone Industries, nasedne do jednoho z obrněných vozidel Rezvani, které je určeno pro civilní použití. Jeho cena začíná na 4 milionech Kč a může se vyšplhat až na 15 milionů Kč. Stejné vozidlo vlastnili Jamie Foxx, Chris Brown, Xzibit a Quinton Jackson. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) se bytné představí jako Roy Boehm. Jedná se o odkaz na veterána námořnictva Spojených států, který byl pověřen vytvořením prvních týmů Navy SEALs neboli Námořního, vzdušného a pozemního týmu Námořnictva Spojených států amerických. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama