Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Chrise Pratta mám do dnešního dne zafixovaného jako herce s komediálním talentem, takže jsem byl jako na trní, zda v této dramatické roli obstojí. Ale po zhlédnutí musím uznat, že podal fenomenální výkon. Celý seriál vychází z knihy (tu si musím přečíst) od bývalého příslušníka SEALs Jacka Carra, takže po technické stránce nenacházím sebemenších výtek. V každé akční scéně divák pochopí, kolik hodin přípravě herci věnovali (práce se zbraní, taktický pohyb speciálních jednotek atd.), to jesť za mě asi největší tahák seriálu (nesmím opomenout ani hudební podkres v čele s úvodní skladbou a špičkovou práci s kamerou). Kromě Pratta potěšil Taylor Kitsch coby operativec od CIA. Jinak se mi osobně líbilo, jak si Terminal List v prvních dílech s divákem hraje, nevíte, co je realita a co jen výplod fantazie hlavního hrdiny. Jasně, párkrát člověk zaznamená díry ve scénáři, dost scén je extrémně přitažených za vlasy (celý ten díl s útěkem před jednotkami FBI). A s tím šíleným zvratem na konci mám též menší problém. Na druhou stranu, tento žánr miluji, utíká to rychle. Plus tvůrci lákají na, doufejme, pokračování. Za mě dávám 7,5/10 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kill Bill na armádny spôsob. No asi tak málo uveriteľný ako Kill Bill, ktorý bol braný s nadhľadom a humorom, ale toto bolo predstrkované ako realita. Ale mne sa to pozeralo dobre, aj keď niektoré scény boli dlhé ako tri dni pred výplatou. Keby tam nebolo toľko zbytočných a otravných retrospektívnych scén s dcérou a ženou, dala by som aj štyri. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně laděný seriál jako filmy Tom Clancy: Bez výčitek nebo The Contractor a bohužel i v podobné kvalitě. Je vidět, že to stálo nemalé peníze a občas se objeví nějaká slušně natočená (ale nikdy strhující) akční scéna pro military fandy. Bohužel jako celek to už nefunguje, Chris Pratt nedokáže utáhnout depresivně laděnou a smrtelně vážnou polohu a scénář má nejen hromadu děr ale i zbytečných vložek, (zdravotní problémy hlavního hrdiny a jeho neustálé vzpomínky na rodinu) které brzdí už tak na neutrál uhánějící příběh, kterému navíc seriálová podoba vůbec nesvědčí. Hodně odřené 3* jen z toho důvodu, že podobných projektů nyní moc není. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxem se těšil na dalšího Rájena nebo Rýčra a dostal Terminální hlíst NEJVYho SYSLA, plačtivého a nesympatického to jelimana, v jehož velící přítomnosti mu nejprve jakési hadrové hlavy vystřílejí megahustou a ultraprofesionální četu jako bandu amatérských debilů, ale když jde záhy o pomstu, je náhle schopen téměř sám a jen za pomoci zubů a nehtů vyhladit hned několik nejukrutnějších komand včetně téměř kompletního drogového kartelíku. Teď si asi říkáte, že dle výše uvedeného popisu to přece nemůže stát až tolik za hovno. A přeci stojí!  Těch deset minut jakž takž akce na díl je totiž naprosto utopeno v přitrouble vatěné, omšelé a mimořádně nezáživné konspirační historce o fujtajblovém kokotporátu s prsty až do nejvyšších míst Spojených sráčů a v nesmírně otravném, řádně žluklém patosu rodinných hovnot a přiteplených kamarádstvích z vojny. A když ta beztvará hnědá hmota ke vší té prudě navíc vyústila do mimořádně pičoidního konečníku, začal jsem pátrat po příčině, která mi zesatandarma sežrala osm hodin života. A ne, až tak za to nemohl zoufale nehrající Kryštof, kterého jeho nový kornatící tchán zjevně dokopal do fitka, kde z něj místo ztepilého svalovce udělal otylého páprdu s masitým xichtem, mátožně se celým tím neštěstím potácející s konstantním výrazem prasklého hemoroidu. Já kokot, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „bláhový“, jsem totiž předem nezaregistroval, že předlohou byl jeden z popsaných hajzlpapírů pana Cara! Měl jsem jednou nedopatřením to ponížení s jeho aliterární patotvorbou pro lopaty a solviny, dal jsem se skřípěním zubů cca sto stran a dál už číst nemohl, protože jsem zbytek „knihy“ poblil, a zmítal mnou tenkrát děsný strach, jestli jsem z toho náhodou nechytl rakovinu očí. Vymaštěná guma s pár třídami základky, která strašně chtěla být Forsajtem nebo Klensym, avšak dotáhla to akorát na neumětelského oligofrenika, jenž někde, patrně ke spokojenosti, přeblafl marketingově zdatného nakladatele. Oligofrenika s nesporným talentem rozmazávat hovna po papíře, velmi podobným kupříkladu některým našim orgánům, co tak přičinlivě ve výslužbě píčí ty nobelovsky aspirující skutečné policejní příběhy, aby měly holky v trafikách čím podkládat viklající se police. Čili vřele doporučuji vyhnout se všem formám toho mentálně atrofovaného teroru, audiovizuální i „literární“, a kdyby to třeba v někdy budoucnu zrepoval neméně nadaný Padesáticent, raději si vypíchněte uši. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednohubka v Clancyovském střihu, která přináší to co slíbila a i přes řadu výhrad funguje solidně. Akce by sice mohlo být víc, ale když už na ní dojde, tak je velmi dobrá. To se dá říct i o hercích, kteří do svých rolí sedí a i když se tu sešli tři frajeři jejichž kariéry jsou buď hodně na hraně (Pratt) nebo už spíš lehce za ní (Kitsch, Courtney), tady jim jejich charaktery věříte a hlavně dvojka Pratt - Kitsch sem pasuje až překvapivě dobře. Je tu samozřejmě hodně dalších ale. Tím prvním je, že Terminal List nepřináší vůbec nic nového a je to prostě jen další jakožeryanovka. hrdinovy neustálé vidiny se postupem času stanou extrémně otravné a to, že za celým tímhle cirkusem stojí opět zlotřilá korporace taky není zrovna nejkreativnější řešení. Nelogičnosti typu, že Prattův hrdina je schopen oblafnout termovizi pouze pomocí baterek sem radši přešel. Třeba to možné je, ale upřímně o tom pochybuji. Co mě navíc poměrně zklamalo je to jak se celá série vyloženě topí v temnotě a šedi. Chvíli sem si myslel, že se mi úplně rozladila televize, ale z žádným jiným kouskem sem takový problém neměl a někdy něco vidět v nočních scénách (a že jich je dost) byl opravdu kumšt. Suma sumárum, Terminal List není i přes výtky zas tak špatný, ovšem nenabízí toho tolik aby to naplno využilo potenciálu osmi hodinové série. Klasický celovečerní formát by tomu slušel víc. Pořád by to byla jednohubka ala Clancy, ale bavila by víc....3,5 hvězdy, za slušnou akci přidám ještě kousek ke slabším čtyřem...70% ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Když si na začátku epizody James Reece (Chris Pratt) chystá výbavu, můžeme na sejfu na zbraně zahlédnout několik fotek. Na jedné z nich jsou členové týmu SEAL, kteří zemřeli během Operace Red Wings v roce 2005. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama