Reklama

Reklama

Zatô Ichi Senryô Kubi

  • Japonsko Zató Iči Senrjó Kubi (více)

Recenze (14)

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající titulková sekvence Zatoichiho soubojů v potemělé divadelní scéně a po celou dobu hodně vysoká visuální kvalita. Zěvěrečná scéna souboje, ze kterého Zatoichi vyvázne se zbičovaným obličejem a pomalu se plouží polem do neznáma, mě ujistila, že mě čeká ještě hodně excelentních Zatoichiho příběhů. Úroveň stoupá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zatoichi se dostává do pořádných problémů, protože se stává osobou hledanou. Samozřejmě, že je to všechno nedorozumění a on je za hajzla jen proto, že ho prostě lidé nenechají na pokoji. On už si ale najde cestu, jak se s problémy vypořádat. Stejně mu nic nezbývá. Úsměv a zarputilost jsou mu vlastní, stejně jako neskutečně rychlý meč. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šestý film ze série o Zatoichim. Zatoichi je nespravedlivě obviněn z krádeže peněz, aby očistil své jméno, musí najít pravé viníky. První film v němž se při soubojích objeví krev. Druhý film v němž hraje jeho skutečný bratr Tomisaburo Wakayama postavu samuraje Jushiro, je to jiná postava než ve snímku Zoku Zatoichi monogatari. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Šiesta časť je kompozične ladená do čiernej ( tmavej ) farby, zväčša sa odohráva v noci, v pološere alebo počas hmly. V duchu svojho hesla: tma je moja výhoda, sa slepý šermiar dostáva z jedného boja do druhého a sily sú vyrovnané - aj keď je protivníkov oveľa viac. :) Záver je poriadne nadupaný, ale to je pri tejto sérii zvykom. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ani šestý film o Zatoichim nijak zvlášt kvalitativně nevybočuje z velice podařené samurajské série. Divákovi, který by třeba viděl jen tuto epizodu, by to možná jako nějak mimořáné dílo nepřišlo, ale kouzlo filmů o Zatoichim spočívá mimo jiné v tom, že již jeho postavu dobře znáte a necháte se prostě bavit jak se vypořádává s určitými situacemi. Nenápadný Ichi se vždy k něčemu nachomýtne, zpočátku většinou budí posměch dotyčných gangsterů tedy do doby než na vlástní kůži poznají jak šeredně se spletli. A pak následuje řež. Důelžité ale je že se filmy neberou moc vážně, Shintaru Katso svým skvělým hereckým výkonem dodává jemný humor. Konkrétně v tomto snímku je několik podařených scén, půlení mince mečem, noční řež s dítětem na krku, nebo třeba laškování s „pěknou a voňavou“ prostitutkou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V závěru snímku se střetne Zatoichi (Shintarô Katsu) a Jūshiro Senba (Tomisaburo Wakayama), kteří jsou ve skutečnosti bratři. Druhý jmenovaný je však v titulcích uveden jako Kenzaburo Jo. (Rominator)

Reklama

Reklama