Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Smok 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre každého, kto aspoň raz stál na doske so štyrmi kolesami. Realisticky mapuje životné osudy zakladateľov tohto športu v 70tych rokoch a počiatky tohto športu vo Venice CA, od čias absolútnej nekomerčnosti a jazdenia po uliciach "just for fun" až po kupovanie jazdcov skate firmami a následné myšlienkove rozdiely v parte jazdcov stajne Zephyr. Tvorcovia nám ukážu, ako vyzerali prvé súťaže, alebo majstrovstvá sveta, okrajovo sa dotknú aj témy výroby a zlepšovania dosiek, kolies, objasnia divákovi vznik nových trikov a hlavne objavia pre nás jazdenie v bazénoch. Pre mňa veľké potešenie a len dodám, že na trend skateboardingu vo Venice CA zobrazený vo filme, v 80tych rokoch naviazala aj moja obľúbená kapelka Suicidal Tendecies, ale tomu už sa film nevenuje. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Koho baví svět skatoboardingu, pro toho je tenhle film nutnost. Dozví se něco z historie, ocení parádičky na skatu a bude klukům závidět jejich úspěch u koček. Mě to moc nebere, přesto jsem se nenudil. Nejlepší okamžik byl, když Tony Hawk (jeden z nejlepších jezdců na skatu) v roli kosmonauta chce "vyzkoušet" prkno a hned z něj sletí:) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová pohodička, která dokazuje, že i Catherine Hardwicke umí natočit dobrý (a ne vybledlý) film. Ta pohodová atmosféra života puberťáků, co si dělaj co chtěj, je opravdu bezvadá a navíc k tomu hraje fakt pohodovej soundtrack. Herci jsou fajn a Heath Ledger tady předvádí jednu ze svejch nejlepších rolí. Jen škoda, že dramatická linie moc nefunguje a ke konci to tak často dost skřípalo.70% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc překvapilo - že tento film natočila žena. Co mě nejvíc nepřekvapilo - výborný herecký výkon Heatha Ledgera. Po půlhodině jsem uvažoval, že to vypnu, nesnáším, když se z flakáčů, kteří se chovají jako primitivové dělají legendy. Postupně si mě však film získal a konec mě i dojal. Hudba na jedničku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bravurní filmeček plný mladí, naivity, rebelie, dlouhých vlasů, namyšlenosti a trávy. Skvěle vybraní herci, kterým se dá lehce uvěřit, že jsou skuteční skejťáci. Film je takovou zábavnou minibiografií zakladatelů skateboardingu, který skutečně není lehký sport (znám z vlastní zkušenosti). Bylo zde krásně vidět, jak se tento sport od časů, které jsou zachyceny ve filmu, změnil, mentalita skejťáků ale zůstala. Krásný film na chvilky pohody na gauči 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Aknah)
  • Emile Hirsh (Jay) měl usnadněnou přípravu na svou roli, protože skateboard ovládal už předtím velmi dobře. (Tygrys)
  • Tony Alva se objeví v malé roli muže na párty, který mluví o Oregonu. (Karlos80)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama