Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Faye 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů na stejné startovací pozici. Nejprve vyměnili surfování za skateboarding . „Na světě je více betonu, než dobrých vln k surfování.“ A postupně přátelství nahradila rivalita a nadšení.. peníze. Ztratila se ta atmosféra rebelie, ta nádhera. zajezdit si v každém vypuštěném bazénu, který našli. Film o přátelství, které spojil a rozdělil společný koníček a stejně jako ze společného mola „...z něho zůstaly pouze ruiny......a nic víc než hrstka vzpomínek.“ Nebo ne? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o divokých, nezačleniteľných rebeloch, veriacich svojmu (pre ostatných nepochopiteľnému) životnému štýlu. Okrem skvelej atmosféry 70. rokov uprostred Kalifornie, sú ozdobou tejto snímky (ktorú mal pôvodne režírovať David Fincher, ale nakoniec zostal "len" ako producent), herecké výkony neznámych chalanov, ktorých mentorom je miestami až valkilmerský Heath Ledger. Spolu s Jokerom a SKROTENOU HOROU podľa mňa jeho najlepšia postava. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekla, film se mi i líbil. Sice mi zezačátku vadila ta šílená kamera... Po asi deseti minutách jsem usoudila, že to k tomu filmu asi patří. Rovněž jsem měla mírné nesrovnalosti ve skutečnosti, kdo je chlapec a kdo dívka, ale zvykla jsem si i na Stacyho. Dále obsazení chlapci byli velice šikovní, především Jay a taky Skip. Hudba byla poměrně chytlavá... Takže 3,5. (Půlka navíc je za roli Heatha... super styl života) ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Film působí velice (ikdyž celistvě tak) neurovnaně, a to je škoda. Dokonale vystihuje dobu, mravy, chování a nálady Američanů z roku 1975 skvělým pojetím filmu, což se ale bohužel stalo zároveň záporem filmu. Konkrétně mám na mysli nehorázné syrovou kameru s nehorázně hrubý střih. Opravdu nejsem žádný zarputilý umělec, ale jedny z nejzákladnějších složek filmu, kamera a střih takto odbýt.. to opravdu až bilo do očí! Abych jen nehaněl, tak tvrdím, že tyto nedostatky daly na druhou stranu filmu jakousi nepopsatelnou atmosféru skutečnosti, podle kreté je film i nakonec natočen. Začátek příběhu je zamlžen a divák se musí alespoň trochu soustředit aby stíhal zajímavý děj, který se časem dokonale vyvine. V druhé polovině filmu, začně čas neuvěřitelně nabírat na otáčkách, a již se s našimi hrdiny setkáváme pouze na mistrovstvích, soutěžích a v důležitých momentch, avšak ani tímto, zde film neztrácí svou celistvost. Konec je ztvárněn bravůrně. Musím se přiznat, že poslední půlhodinu filmu, jsem čekal konec každou chíli, ale nakonec přišel.. a to hezký. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Lords of Dogtown" jsou asi jedním z překvapení roku. Nepříliš známí herci (snad kromě Heatha Ledgera), jméno režisérky si spojíme tak maximálně s filmem "Třináctka", skateboarding v současnosti zrovna neletí. A přesto (či právě proto) si tento snímek zaslouží pozornost. Ze začátku je to ohromná jízda - triky na skejtu vám vytřou zrak a já jako divák jsem okamžitě zatoužila patřit do Zephyr týmu. A když to začne vypadat, že se splnil americký sen, přichází rozkol mezi Tonym Alvou, který chce na svém umění trhnou prachy, Stacym Peraltou, jehož vizáž je až příliš málo rebelská a Jayem Adamsem, který se začíná ztrácet sám v sobě. Silný závěr pak připomíná, že přátelství má svou cenu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Jay Adams je v súčasnosti považovaný za zakladateľa skateboardingu. Stále jazdí na skateboarde a surfuje na Havaji. (Smok)
  • Stacy Peralta sa stal v 90. rokoch (potom, ako v 1990 odišiel zo svojej firmy) aj filmárom. Jeho dokument Dogtown And Z-Boys vyhral v roku 2001 - 2 ceny na festivale v Sundance a v roku 2002 aj cenu Independent Spirit Award. (Smok)
  • Film byl natočen pomocí ruční kamery. (Sufferer)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno