Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda, kterou podrthává skvělý Heath Ledger v jedné z vedlejších rolí. Opravdu povedený mix zábavy, sportu a touhy něčeho dosáhnout. Bohužel se tento styl života v podání dnešní generace skejťáků stává spíše karikaturou původní myšlenky, ale to si drsní hošani v cool hadrech musí uvědomit sami. Na konci jsem cítil, že z těch kluků něco vyzařuje, že se z nich staly legendy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek ukazující počátky skateboardingu. Nikdy jsem takovéto skejtáky neměl v láasce, ale tento film mi ukázal, že pro některé je tato kultura životem i smrtí a pro jiné jen něco co právě letí. Pro každého pravého člověka, věřícímu tomuto druhu života, je tento film opravdu něčím vyjímečným. Film je laděný přesně jako život nějakého pohodáře a je velmi příjemný na shlédnutí. Natáčení proběhlo za přítomnosti skutečných Z- Boys a je cejtit jejich aura i v poddání mladších kolegů, kteří jsou snad jejich "klony". Kdo chce poznat počátky skateboardingu a 107 minut se nenudit rozhodně musí zvolit Legendy z Dogtownu. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Upřímně?Nic moc.Možná je to tím,že jsem sportovní anti-talent a tak mě tohle téma nijak nenadchlo.Jediný,kdo si u mě zasloužil trochu pozornosti byl Heath Ledger,kterého mam raději ve vážnějších rolích,ale i tak se mi celkem tu celkem líbil.Jinak mě to nechytlo,škoda. "Na světě je mnohem víc betonu,než dobrých vln." ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Už trailer vyzeral dosť dobre a film to len potvrdil. Dokumentaristicky poňatá snímka o zrode nielen nového športu ale celkového lifestylu má takmer všetko, čo potrebuje. Dobre vykreslené charaktery, skvelo navodenú dobovú atmosféru 70-tych rokov, výbornú hudbu a zručnú technickú stránku (kamera, strih...). Len trochu škoda pomalého rozjazdu a nedostatočného priestoru poskytnutého pre postavu Heatha Ledgera. Inak skutočne zaujímavý film, ktorý stojí za pozornosť. 8/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová pohodička, která dokazuje, že i Catherine Hardwicke umí natočit dobrý (a ne vybledlý) film. Ta pohodová atmosféra života puberťáků, co si dělaj co chtěj, je opravdu bezvadá a navíc k tomu hraje fakt pohodovej soundtrack. Herci jsou fajn a Heath Ledger tady předvádí jednu ze svejch nejlepších rolí. Jen škoda, že dramatická linie moc nefunguje a ke konci to tak často dost skřípalo.70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Všichni hlavní představitelé ve filmu nosí tenisky Vans Authentic modré barvy, klasickou skate obuv sedmdesátých let. (Sufferer)
  • Tony Hawk, jedna z ikon skateboardingu, se ve filmu objevil v roli kosmonauta. (Witta)
  • Tony Alva se objeví v malé roli muže na párty, který mluví o Oregonu. (Karlos80)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama