Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Artuš a jeho rytíři kulatého stolu poctivě bojují za slávu římského císaře. Jeho oddíl hlídá Hadriánův val a bojuje s Brity, vedenými tajemným Merlinem. Jejich patnáct let dlouhá služba je téměř u konce, ale lstivý biskup Germanius má pro ně ještě jeden úkol. Pokud ho úspěšně dokončí, pak získají svobodu. Mají doprovodit do bezpečí za Hadriánův val rodinu bohatého římského šlechtice Maria Honoria, k jehož domu se blíží mocné saské vojsko vedené krutým králem Cedrikem a jeho synem. Mise to bude sebevražedná a Artuš i jeho rytíři to vědí. V Honoriově domě Artuš objeví malé vězení, z kterého osvobodí pohanku Guinevere, která se zalíbí Artušovi, ale i Lancelotovi. Cesta přes hory je náročná a musí přespávat v lese. Tam zprostředkuje Guinevere setkání Artuše a Merlina. Artuš si myslí, že jde o zradu, ale ukáže se, že mu Merlin nabízí spojenectví proti Sasům a připomíná mu, jak vlastně získal svůj slavný meč. Artuš spojenectví přijímá... (TV Nova)

(více)

Recenze (649)

Dokina.cz (Šimon Šafránek)

"Owenův Artuš je ve tváři trošku ztuhlý, lze se však domnívat, že za to může hrdinova starost o soudruhy ve zbrani. Půvab Keiry Knightleyové prosvítá i pod válečným maskováním. Zcela suverénní je pak Stellan Skarsgård jako Cedric. Se slabě rozvinutými charaktery Artušových rytířů si příliš…" více

Filmpub.cz (Václav Rybář)

"Král Artuš měl ty nejlepší předpoklady, aby posunul slavnou legendu někam jinam. Vůbec by mi nevadil Clive Owen jako král, který se nemusí spoléhat na Merlinovy kejkle a magický meč, který má doživotní záruku (když ho zlomíte, stačí zajít k jezeru a na počkání vám vydají náhradní ;), beru i posun…"

Filmweb.cz (Petr Siska)

"Ať pátrám jak pátrám oněch 120 miliónů dolarů ve výsledném filmu nemohu najít. Zda padly na plat Davida Franzoniho, půl míli dlouhou a viditelně papundeklovou zeď Artušova panství, digitální zamrzlé jezero či spartakiádní úbor Keiry Knightley, ví zřejmě jen Jerry Bruckheimer A jen tak mezi námi,…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Odkiaľ začať? Koncept "history behind legend" s ktorým prišlo duo Bruckheimer/Fuqua sa rozhodol z počiatočných problémov urobiť výhodu. Keďže sa zdalo, že nie je dostatok peňazí na drakov a kúzla, rozhodlo sa urobiť všetko "akoby to bolo naozaj." Koncept, ktorý vo mne vyvolal úžasné očakávania.…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Slibovaná věrnost historickým faktům měla být zaštítěna jménem autora scénáře. David Franzoni je nejen scénáristou Gladiátora a Spielbergova Amistadu, ale i váženým odborníkem na starověk. Ani tato předsevzetí se však autorům nedaří bezezbytku naplnit a s řadou historických faktů zacházejí velmi…"

Tiscali.cz (Tomáš Seidl)

"Snímek, v němž rezonuje echo Statečného srdce, Posledního samuraje i Sedmi statečných (a chcete-li, můžete v něm také nacházet paralely mezi novodobým americkým impériem a současnými událostmi v Iráku), působí nepřesvědčivě, zdlouhavě a navíc postrádá napětí i spád. Jeho popcornovou unifikaci ještě…"

Volny.cz (Ivana Herglová)

"Uvidíte film, který už tu v té či oné podobě byl. Film, který neurazí, ale zároveň také film, který asi za chvilku pustíte z hlavy. I když - možná, možná, možná (radši to opakuju, přece jen Artuš nemůže čekat tak fenomenální úspěch jako Pán prstenů) - se nám tady rodí opět nové herecké hvězdy.…"

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Kdo vycvičí krále Artuše?

Kdo vycvičí krále Artuše?

22.07.2014

Idrise Elbu nejspíš znáte jako televizního detektiva Luthera nebo jako drsňáka Heimdalla z comicsáren Thor a Thor: Temný svět. Objevil se i v monstrózní sci-fi Pacific Rim, momentálně pak rozjímá nad… (více)

Reklama

Reklama