Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

anli 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie o jedné velké rodině,které koučuje Steve Martin a Bonnie Hunt.Pokud divák přistoupí na možmou existenci tak početné rodiny,bude se slušně bavit a občas mu mezi tím probleskne nějaké to poselství o rodině.Vcelku jednoduchý scénář se podřizuje velkému počtu ratolestí(Shawn Levy ma můj velký obdiv,že je všechny urežíroval)a komedálnímu talentu Steva Martina.V těchto rovinách film funguje opravdu slušně a překvapilo mě,jak drží příjemně pohromadě.Jistě,není to nic originálního,nápadů a gagů mohlo být mnohem víc a vykreslení postav také.O to tu ale tvůrcům evidentně nešlo,chtěli jen ukázat velkou rodinu,problémy s tím související a hlavně pobavit.To se jim,myslím,podařilo,protože tohle může bez obav sledovat celá rodina a většina bude celkem spokojena.Ano,je to jednoduché,ale je to příjemné a na vypnutí zcela ideální.Já dávám slušně tuctových 65%. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se může stát jen v USA, americký sen se rozplyne a rodinu sjednotí jen radikální čin. Super až na ty loupé děti, trapné situace a všechno ostatní, co vás napadne. Steve Martin, který se mi zdá celkem pohodový herec, hraje hodně v takových rodinných blbinách a tím si podle mě ubírá, to už aspoň toho Růžového Pantera, kde se člověk aspoň zasměje, ale kdo si může vybírat, on je takový ten rodinný typ a nějak se živit musí. Tak vznikla další z komedií přístupných jen do 15-ti let. ()

Reklama

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Americký sen střední třídy se zde naplno ukazuje ve své lehkomyslnosti... Rodina s 12- ti dětmi mohla zažít lepší dobrodružství, než potkat Ashtona Kutchera nebo fotbalový tým! Chtělo by to více humorné akce, prostě si nemyslím, že z toho nešlo vytáhnout víc, když možností se nabízí nespočetně! Slabé, nudné a trochu postrádá inteligenci! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Martin má jistý komediální talent,ne velký, ale jeho nešikovnost a některé grimasy stačí na vykouzlení takového toho přiblblého úsměvu (alespon u mě). Bonnie Hunt je správně mateřsky milá a role jí tím pádem výborně sedla. Prostě celkem povedená rodinná komedie - na plácání do kolen to není, ale na pobavení a odreagování dostačující... ()

TylerGage 

všechny recenze uživatele

rodiná komedie ,která vám ukáže,že 12 dětí na krku mít není žádná prdel.Pan a Paní Bakerovi mají každý svůj životní cíl. Pan Baker chce trénovat prvoligový fotbalový tým a Paní Bakerová chce vydat svojí knížku. Proto se ze svéhio domova přestěhují do města.No a jak to vše dopadne??? podivejte se vy ,ale mě to stalo určitě za to. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Když Hank (Ashton Kutcher) gestikuluje a ukazuje na svůj obličej ("Tohle je výnosná záležitost!"), pohyb, který dělá, ve znakové řeči znamená "krásný". (HappySmile)
  • Gilbertovi neměli žádná dvojčata, jak je tomu ve filmu. Všechny děti se narodily "zvlášť", čehož jejich otec litoval, protože kdyby měli nějaká dvojčata, určitě by s nimi bylo méně práce. (HappySmile)
  • V jedné z posledních scén, která se odehrává na nádraží, běží Mark (Forrest Landis) k mámě (Bonnie Hunt) a při objetí jí srazí sluneční brýle z hlavy. V dalším záběru má ovšem brýle zpět na hlavě, ačkoliv Marka stále objímá. (Zephyr01)

Reklama

Reklama