Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmizernějších DVD roku. Z obalu se nikde nedozvíte, že zde hraje Karel Roden s Robertem De Niro, a i provedení DVD je tristní. Když vezme disk do ruky někdo neznalý, nemá jak zjistit, že tenhle film patří k jedněm z nejlepších zahraničních hereckých počinů Karla Rodena. Absolutně nechápu marketing distribuční firmy, která měla v ruce mocnou zbraň pro prodej a absolutně ji nepoužila. Ale možná dobře, protože ten disk za to nestojí. Nejprve však k filmu. Režisér John Herzfeld nám představuje příběh ze současné zmedializované Ameriky, kde je dnes slavnější darebák a vrah, než poctiví lidé. Kteří mimochodem nedojdou zastání ani u soudu. A tak není divu, že frustrace stoupá a jak policie, tak hasiči se snaží dva imigranty (jednoho Čecha a jednoho Rusa) potrestat a dostat nejprve k soudu a posléze, když soud selže, zkusit jiné možnosti... Snímek sice nastiňuje hodně zajímavé a dnes poněkud profláklé téma, herecké výkony jsou na vysoké úrovni, dojde k jednomu naprosto nečekanému zvratu, avšak délka snímku celé poselství zabíjí, stejně tak některé nedůvěryhodné (a z hlediska filmu zbytečné) situace. Pokud jde o disk, nabídne jen statické menu, žádné bonusy, v upozornění pravopisné chyby (minimálně u slov Česká a Slovenská republika - v textu jsou s velkým "r") i chyby v podtitulcích u filmu (Vvražda). Přitom všechna světová vydání mají docela hodně bonusů, rovněž nechápu, proč aspoň jeden nezavítal na počeštěný disk. Mizerný to disk mezi námi. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem fandil záporákům. Těžko říct, jestli za to může Karel Roden nebo ten způsob, jakým jsou detektivové prezentováni...... hasič je prostě nesympatickej vocas a De Niro ... mno jsem rád, že ho zabili. Akorát ten konec pro mě jinak docela koukatelnej film shazuje do koše blbostí... kdyby alespoň zabil tu reportérku nebo toho hasiče, ale ono se blbovi nestane nic... prostě shit ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Amíkovi s od hambáče umaštěnou pusou by se z viděného mohlo zdát, že z Čech migrují do jeho země jen šlapky a vyšinutí zabijáci. Takhle to samozřejmě není, ale vysvětlujte to někomu, když Karel Roden je ve své roli tak přesvědčivý. Bohužel, je to to jediné, co je na této téměř parodii kvalitní. Přála bych mu lepší příležitosti. Zasloužil by si. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Výborný, i když poměrně tuctový film se skvělými herci a perfektním spádem. Edward Burns zde sice hraje klasické skauta, ale o to víc vynikne Rodenův Emil, který se pro mě stal jakýmsi měřítkem pro jeho jiné role, protože podobně dokonalého šílence zahrál snad jen Heath Ledger. Navíc film překvapil zajímavým scénářem, co se De Nira týče, a právě výkony těchto dvou herců zvedají film z průměru mezi ty velmi kvalitní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně klasický thriller, jako nadstavba ale rýpání do světa ovládaného médii a hlavně přítomnost (ostatní suverénně přehrávajícího) Karla Rodena. Původně jel do Spojených států dostat zpět své peníze. Jenže vedle natvrdlého Rusa neudržel své emoce na uzdě a zbyly po něm dvě mrtvoly. A jedna svědkyně. Po dvojici vrahů jde mediálně proslavený detektiv i hasičský vyšetřovatel, herecky nejvděčnější postavu nicméně urval právě Roden. Sice je celá myšlenka filmu dosti pochybná, ve výsledku tu přesto máme několik momentů, které prostě baví. Samozřejmě nejvíc výtečně natočená scéna hořícího bytu. Furt se pohybujeme někde mezi thrillerem a satirou, nijak mi to však nevadilo (až na četné a rušivé videozáběry), celé je to každopádně nahoru dolů, až to ještě víc pokazí samotné finále. O Rodenovi je známé, že se rád stahuje do ulity svého soukromí, když je na place, napne veškeré síly a do svěřené role dává maximální nasazení. A tady platí za suverénně nejlépe uchopenou postavu… ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Název filmu se objeví na začátku i na konci. (griph)
  • Film sa natáčal mimo Los Angeles aj v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama