Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Amíkovi s od hambáče umaštěnou pusou by se z viděného mohlo zdát, že z Čech migrují do jeho země jen šlapky a vyšinutí zabijáci. Takhle to samozřejmě není, ale vysvětlujte to někomu, když Karel Roden je ve své roli tak přesvědčivý. Bohužel, je to to jediné, co je na této téměř parodii kvalitní. Přála bych mu lepší příležitosti. Zasloužil by si. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle si o nás většina Amíků musí myslet, že jsme národ fanatických zabijáků a prostitutek. Ale co, přece se kvůli tomu nebudeme zlobit jako Slováci kvůli Hostelu. Někdy to tak chodí a zrovna tenhle film měl našlápnuto hodně vysoko, rozhodně mnohem výš než neoblíbený horor našich východních sousedů. Herce na to měl, Robert De Niro je jako v roli tvrdých chlapíků dobrej a Karel Roden ho dokonce ještě převyšuje. Za to, jak to zahrál, je fakt extratřída, tak vyšinutýho šílence jsem na filmovým plátně neviděla už hodně dlouho. Potěšila mě i role Kelseyho "Frasiera" Grammera v roli chlapíka pracujícího pro média, který chce za každou cenu získat exkluzivní záběry do svého pořadu. Když ale zapomenu na herecký obsazení, musím přiznat, že mě i několik věcí zklamalo. Tvůrci zjevně nevěděli, jestli jít stylem thrilleru nebo satiry, takže tak nějak skákali z jednoho žánru do druhýho. Přitom satira by to mohla být při troše změn skvělá, stačilo trošku pozměnit scénář (třeba hodit závěrečný titulky o 15 minut dřív) a film by hned zapadlo do vyšší ligy, někam k Vrtěti psem. Jo a ještě jednu věc na tom filmu oceňuju. Celkem hodně nečekanej zvrat někde uprostřed. Pořád jsem si říkala, je to sakra pravda? No jo, i takový věci se dějí... kdo by to kdy řekl? ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu si troufli na opravdu hodný kus práce, na poměrně široké pokrytí moderní tématiky médií, manipulací, falešné popularity a slávy. A dá se říci, že většinu příběhu se jim to i daří, problémy přijdou až s přílišnou překombinovaností děje a silně potrhlým závěrem. Možná měl být film i jakousi sondou do tak neamerické, východoevropské duše a mentality, čemuž pomáhá tady tolikzmiňované angažování Karla Rodena. Mimochodem asi je pravda, že Roden tu snad i přehrál De Nira, ale v současné době už se bohužel není čím chlubit, tolik povyku, kolik se tady kolem něj nadělalo, mi však případne jako silně nadsazené. Na druhou stranu - až 6. místo v titulcích si také nezasloužil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

15 minutes funguje len tak na pol plynu. Dokonca aj vtedy, ked sa na to pozriem z tohoto uhla pohladu : "navod, ako sa na 15 minut stat slavnym". De Niro vie hrat, o tom zadna, ale reziser John Herzfield /drsny a drsnejsi/ je len rutiner bez kuska originality. Aspon ze Karel Roden bol dostatocne psychopaticky zaporak, ale ani on to nedokazal vytrhnut zo siveho, sediveho priemeru. Ale dalsi De Nirov film Kdo s Koho s Marlonom Brando z tohoto isteho roku 2001 si urcite pozriem radsej. Aj preto, lebo tam hral moj oblubeny Edward Norton. 50 % ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já si dovolím tvrdit, že tenhle thriller neměl chybu. Scénář byl perfektní. Moc se mi líbila zápletka a konečné rozuzlení. Za další to je určitě herecký výkon hlavně Karla Rodena. Tohle je skutečně jeho nejlepší role co jsem od něj viděl. A ještě k tomu si zahrál Robertem De Nirem. Místy jsem se i zasmál, což je zase další plus. Za normálních okolností, bych dal za 4*, ale ještě jednou zdůrazním, že Karel Roden byl vynikající. A to dá o hvězdu víc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Trik, jak se dostat z kocoviny, kdy ponoříte hlavu do umyvadla plného vody s ledem, je prý metoda, kterou někteří policisté používají. De Niro na něj narazil, když si dělal soukromý průzkum mezi detektivy. (don corleone)
  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)
  • Název filmu je pochopitelně odkazem na známý výrok Andyho Warhola, že každý bude jednou slavný aspoň 15 minut. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno