Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (182)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl náhodou. A to jsem ani netušil, že to režíruje Cuaron. To jsem se dozvěděl až teď. Aspoň to vysvětluje, proč se mi tento film líbil po vizuální stránce a vůbec celkovým zpracováním a i následným dojmem, který ve mě zanechal. A to i přesto, že příběh je nesourodý, místy banální, neuvěřitelný a chvílemi stupidní. Přesto 4*. ten dojem zý některých scén ve mě stále je..... ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní snímek. Působí sice velmi chladným a odtažitým dojmem, avšak přesto diváka zaujme a pobídne ho popřemýšlet o činech, pocitech a charakterech hrdinů. Největšími trumfy snímku jsou překrásný ústřední hudební motiv, přesvědčivé herecké výkony a nezapomenutelná několikaminutová scéna (nehodlám spoilerovat, ten, kdo snímek zhlédl, bude jistě vědět, jakou scénu mám na mysli), bez jediného střihu podbarvená již chváleným kouzelným hudebním motivem, která názorně demonstruje Cuaronovo režijní mistrovství. Budu se sice opakovat, nicméně... Jedná se o velmi zvláštní film., který rozhodně stojí za vyzkoušení ;-) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběhu zfilmovanému podle knižní předlohy Charlese Dickense umístění do moderní doby evidentně nesvědčí. Monumentální, třebaže poněkud zanedbané sídlo slečny Dinsmoorové se svou starodávnou atmosférou je s okolním světem v tak silném kontrastu, že to nějak nedokážu strávit. Možná proto, že každý, kdo se zrovna nachází v jeho zdech, působí jako pouhá neskutečná figurína v prapodivném panoptiku. Jakoby se děj odehrával v náhradních kulisách, původně určených pro dvě různá představení z různých epoch. A stejně nesourodou dvojici - nejenom svým původem a vystupováním - tvoří ústřední postavy. Gwyneth Paltrow je velice sympatická, mám ji ráda díky snímkům "Zamilovaný Shakespeare", "Srdcová sedma" nebo "Důkaz" - ale role Estelly jí absolutně neseděla. Byla krásná, rezervovaná i vyzývavá, ale nebyla JEDINEČNÁ, pro tenhle film jí nějak chybělo to správné kouzlo a tajemství neodolatelné přitažlivosti. Takže nakonec musím říct, že nejvíc ze všeho mě zaujaly Finnovy obrazy, které byly zvláštní, uhrančivé i stylové - a neobyčejně půvabné. Měly zkrátka všechno, co filmu chybělo ... 2,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé pojetí, kdy je klasický Dickens převeden do současné doby a světě div se, ono to docela funguje, a to hlavně díky tomu, že Ethan Hawke už tenkrát dokázal utáhnout celý film a hlavně díky němu to funguje. Gwyneth je zde spíš jen za určitou nedosažitelnou, její role není až tak zásadní, jak by si člověk myslel. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow nepovažuju za moc dobrou herečku, ikdyž sem se na tenhle filmek dívala vážně bez předsudků a tu šanci jsem jí dávala. Zase mě nedokázala přesvědčit a změnit můj názor na ní. Hraje nevěrohodně a to mi trošku zkazilo dojem z celýho filmu. Ani nevim co pořádně napsat, prostě ve mě tenhle film nezanechal žádný výraznější pocity a to asi značí o jeho kvalitě.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama