Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Oskar 

všechny recenze uživatele

U Toutatise! Ne vždacky je pokračování slabší než první film. Naopak často platí, že nové koště dobře mete. Takže máme vedle sebe Zidiho pietní adaptaci, do detailů dodržující VIZUALITU comicsu, a Chabatův anarchistický sequel, který se prozměnu důsledně drží DUCHA comicsu. Když už srovnávat, tak dvojka u mě jednoznačně vítězí, jako asi u každého skalního fanouška předlohy. A zvlášť mě potěšila moje oblíbená Isabelle Nanty jako Itineris (Geminim zmíněná odborová předačka). Příjemných 80 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ke shlédnutí tohohle filmu jsem byl motivován výbornou animovanou předlohou a doporučením kamaráda, bál jsem se sice, že to bude plytké, ale on mi tvrdil, že rozhodně ne... Takže jsem pak jen nevěřícně kroutil hlavou a divil se, proč je na přebalu napsáno komedie. Obvykle to nedělám, ale tady jsem začal počítat vtipy a napočítal jsem jich za celý film pouhých pět:-( Tedy jeden výborný (krátký dokumentární film o langustách) a pak dva dobré (ty tradičně animované - mrkající bělma a rostoucí palmy), no a asi dvě parafráze na kosmopolitně známé velkofilmy (Hvězdné války, kung-fu). Pak několik dobrých počítačových triků a zajímavé choreografie těch několika tanečních čísel... a tohle málo byl důvod, proč se takovýhle výpravný vysokorozpočtový film točil?!?!?! Měl jsem z toho smutný pocit... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tahle šílená hovadina nešahá jedničce ani po kotníky.ale něco na tom je.totálně ujetá šílenost,snad všichni zbaštili aspoň tunu kokainu ne???filmu dává o hvězdu navíc hlavně skvělý český dabing,což nebývá pravidlem a postava numerobise,je snad tou nekomičtější díky vlastní hlouposti.kde je mněhně???voni snědli mněhně!!když se ti to podaří zasypu tě zlatem,to potěší!když se ti nepodaří hodim tě krokodýlům,to už nepotěší:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na scénu se nám vrátili naši staří známí. Jsou opět ve skvělé formě a to nejen díky kouzelnému nápoji.Taková roztomilá blbůstka, při které se vždycky mlátím smíchy. Mnohem lepší než předchozí díl. Monica Bellucci jako Kleopatra byla spíše neoblečená než oblečená. A jak řekl můj bratr, byla neuvěřitelně sexy. Gérard Depardieu jako Obelix je prostě neodolatelný a ta podoba s kreslenou postavičkou. Krásně barevný film. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

NEUČEBE? aneb kultovní nadčasový bizár, který stárne jak kvalitní galský vínko. Přesně takhle jsem si odjakživa představoval plnohodnotnou hranou adaptaci komiksů s Asterixem a Obelixem – jako kotel absurdních gagů a ujetýho meta-humoru. Je fakt škoda že se podobná šílenost nikdy nepodařila zopakovat. Bezkonkurenčně nejlepší francouzská komedie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Otis (Edouard Baer) vytvořil ve filmu výtah. Ve skutečnosti existuje společnost, zabývající se výrobou výtahů, která se jmenuje Otis. (KucC)
  • Vo filme je nenápadne parodovaná kapela ZZ Top. Konkrétne ich vidno po príchode Asterixa (Christian Clavier) s kameňmi. (Jumar)
  • Ve filmu se třikrát objeví pirátská loď, která se pokaždé potopí. (PAHA)

Reklama

Reklama