Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Recenze (187)

heyda 

všechny recenze uživatele

Několik scén naprosto božích (třeba jak se propadá Pierre do písku nebo ta v baru a mnoho dalších). Celkově tomu ale chybí tempo. Rána deštníkem byla o dost svižnější a kadence humoru byla skoro smrtelná. Tady je to pozvolnější, a humor občas vázne (co ta gorila nebo to opuchnutí po bodnutí???), ale pořád je to natolik skvělá komedie, abych ji doporučil všem a ohodnotil 80 procenty. PS: Skvělá hudba ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Viděl sem už mnoho lepších rišárdovek, ale Kopyto se taky nemá za co stydět a navíc jej ozvláštnuje skvělý Depardieu. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

IMHO nejlepší film s Richardem. Ale kde by byl potrhlý Richard bez Depardieua, který mě celý film rozesmíval až k slzám jenom tím, jak na Richarda koukal. V životě bych neřekl, jak může být vtipný jenom samotný pohled beze slov. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská crazy komedie, kterou táhne hlavně Pierre Richard jako osudem prokletý smolař. A protože pro Richarda mám slabost, jiná volba než 5X nepřichází do úvahy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 27.2.2016, réžia českého znenia (ČT 1995) = MARIE FRONKOVÁ - Prvé spojenie dua Richard - Depardieu ešte mierne drhlo a režisér Veber ho do dokonalosti vyladil až v dvoch neskorších snímkach, známych aj z našich kín. (29.2.2016) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Trošku pomalejší rozjezd dua Richard-Depardieu, ale pořád prvotřídní zábava. Oba mistři si totiž zkrátka umí vyhodit z kopýtka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani neřekl, jak to může Depardieuovi a Richardovi společně tak skvěle fungovat. Ti dva jsou od sebe po všech stránkách natolik vzdáleni, že se někde v té dáli schází a přesně do sebe zapadají. Nejvíc mě na filmu pobavil fakt, že v něm vystupuje postava, která je ještě smolařštější, než takřka všechny podobné Richardovy role dohromady. A právě podobný smolař Richard ji má nalézt. Dvojitou návštěvu kasina jsem ztrávil s málem roztrženou hubou, stejně tak vězeňské prohození charakterů nebo tekutý písek..... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se musel smát tomu, s jaký klidem Perrin snáší všechny ty naschvály, které mu osud přihrává rovnou do ksichtu. Jako by se nic nedělo, nehody se přeci stávají... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle skvělou komedii jsem viděla poprvé jako dítě a pravdou je, že to funguje pořád, Pierre Richard jako věčný smolař úchvatný a Gérard Depardieu v roli detektiva, jehož pasovali na asistenta, skvělý a ti dva společně hledají zmizelou dívku napříč Mexikem.. Je to taková milá, vtipná, příjemná oddechovka.. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu potrhlé a bláznivé (čti - ukrutně vtipné) a na druhou stranu ohromně milé. Pro mě velké překvapení - a samozřejmě nádherná titulní skladba Vladimira Cosmy dává závěrečné scéně skoro až dojemný rozměr. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gerald Depardieu v hlavních rolích v detektivní komedii? Upřímně, vůbec mi ty dva nešly do sebe i když oba (především Richarda) mám rád. Ale je to něco úplně podobného jako u Bourvila a Louise de Funese, jsou oba úplně jiní herci a tak jim to skvěle klape. A já našel svůj další filmový kult který budu milovat, protože Kopyto je unikatní film a ani na chvíli jsem jim Campanovi a Perrinovi nepřestal držet palce. K tomu kouzelná letní hudba Cosmy, a já si toto dobrodružství zamiloval. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

A to jsem měla štěstí !!! Po "Cestě do lesa" do byla úplná lázeň, bytˇ stará 33 filmových let. Bavila jsem se tak, jak už dlouho ne, byť jsem v těch 70/80 letech nijak pro Pierra Richarda nehorovala. Ale po té příšerné nudě to byla sranda do nebe volající. V době slávy herce Richarda u nás, jsem ho moc nemusela, protože byly na výběr daleko kvalitnější filmy (i když velice zřídka). Pokud jste to neviděli, vřele doporučuji, přejde vás okamžitě "blbá nálada". ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a svěží francouzská komedie, při které si člověk skvěle odpočine. Depardieu a Richard vytvořili perfektní dvojici. Charaktery postav hercům přesně sedly. Velice dobře promyšlené. Nešlo vůbec o nic přehnaně šíleného a to mi absolutně vyhovovalo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém se po boku Pierra Richarda objevil Gérard Depardieu a spolu jako dvojice hned zafungovala na jedničku. Richard v roli smolaře, účetního Perrina je vyslán svým zaměstnavatelem do Mexika, kde má najít jeho ztracenou dceru, která je stejně "postižena" jako Perrin a jako doprovod se s ním na cestu vydává detektiv Campana. Bláznivé dobrodružství může začít.... ()

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s originálním a vtipným námětem. Pierre Richarde ze sebe tentokrát nedělá blbečka, ale má prostě jen smůlu :) Ač ho nemám příliš v oblibě tímhle filmem si mě získal. Drsnák v podání Depardiera taky super, zvlášt scéna s opakovanou návštěvou nočního klubu... ()

Reklama

Reklama