Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Miller (Hynek Čermák) žije i po čtyřicítce se svou matkou (Eliška Balzerová). Dámské návštěvy si domů raději nevodí, protože maminka je nejen starostlivá, ale také velmi všetečná a on ze všeho nejvíc touží po klidu. Zřejmě i to je důvod, proč matce zatají, že má problémy s ledvinami a že během nadcházejícího víkendu musí pečlivě měřit a zapisovat všechny příjmy a výdaje tekutin. A to opravdu všechny! Připraví si tím nejednu horkou chvilku, což ho donutí konečně se rozhodnout, zda dát přednost mamince, nebo utajované přítelkyni Matyldě (Jana Pidrmanová), na kterou si navíc myslí kolega z práce, inspektor Páleník (Vojtěch Kotek). (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

vasosak 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to o hodně víc než Bezva zuby na zásnuby. Ale i tak mám dost výhrad. Řada dobrých nápadů či potenciálně vtipných momentů nebyla dotažená a příběh byl v řadě aspektů opět těžko uvěřitelný. Klidně bych absurdní momenty přijal, ale řada jich působila jako nezáměrné úlety či nelogičnosti scénáře. Každopádně, u sledování jsem určitě netrpěl. Narozdíl od minulého počinu Bezva zuby na zásnuby. To bylo na můj vkus tak nesmyslné, že mě to absolutně iritovalo. Zajímavé ovšem bylo, ze tentokrát byla celá bez sebe moje přítelkyně. Ta byla totálně frustrovaná postavou mamánka Hynka Čermáka a nechápala, proč hlavní hrdinka nespí s Kotkem. Asi sebeprojekce. Jsem zvědav na třetí "díl" S písní v tísni. Chci věřit, že to bude zas alespoň o chlup lepší. Vejdělkovu tvorbu mám jinak rád. Tady ovšem, jako by v jeho tvůrčím procesu/týmu někdo nebo něco chyběl/o. Zaokrouhleně to ale nakonec u mě vydá na tři hvězdy. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slabší Vejdělkův kousek z těch čtyř mikrofilmů, co natočil v roce 2022 pro ČT. Slabší především v ději, potvrzující, že ne vždy běžný lidský námět s dobrými herci, dělá adekvátní zážitek. Tady to bylo fakt těžce o prdu a Hynek Čermák buď zhubnul a nebo tu námětem působil daleko hubenějc, než za časů Ganstera Ka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mamánek a kýbl chcanek. Pro fandy Pitavalu a seriálů typu Horákovi možná akceptovatelné, ale já po této epizodě Čtyřsérie mizérie (abych se držel těch zrýmovaných názvů) ztratil trpělivost. Čermák zbaven charismatu, Epstein pověsti, že umí napsat vtipný a smysluplný scénář. Hudba přesně odpovídá obsahu i formě a já zírám, kam to Muchow dopracoval (předpokládám, že Ledvina je bez viny).. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Příliš krotké. Po výborných filmech Grandhotel, Václav, Roming, BrainStorm, Šarlatán jakoby se Marek Epstein unavil. Nebo jen zacílil na velmi nenáročné publikum? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Urolog ho strašil, na netu hoax plašil." Kriminální linka suchá (heh) a nezáživná, mamahotel nechutný a co do vhodnosti k bydlení ještě horší než i ta poslední zablešená ubytovna. Močení do kanystru otravné a imho zbytečné (myšleno z odborného lékařského hlediska). Ovšem to vykreslení hlavních postav a fungující chemie mezi nimi natolik zajímavé, až jsem zalitoval, že se nejedná o pilot k seriálu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Česká televize objevila nové scenáristické dno a rozhodla se ho vytěžit. Evidentně to nebyla náhoda, protože druhý příběh z této volné série dokázal být ještě slabší než ten první. Tohle už nezachrání ani herci (30%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čermák je v pohodě a na Pidrmanovou se pořád nádherně dívá. Pasuje to, dokonce i Balzerová v roli upjaté matky sedla dobře. Víc toho televizní projekt nabídnout nemůže. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dil z volneho cyklu ctyr komedii vysilanych na Ceske televizi, kde se leci ruzne neduhy (ledvimy, zub, zlomene obe ruce a problem s rektem).Tento dil bezel i na festivalu v Karlovych Varech. Dialogy jsou dost stupidni, stejne jako zapletka. Humor zadny. To uz si muze napsat scenar kazdy v hospode ve tri rano. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky to je variácia na Only the Lonely, ale celkovo to je v každom ohľade slabšie. Asi najviac tomu škodí, že to má len hodinu a finále pôsobí strašne unáhlene a všetko sa v ňom zázračne vyrieši. Keby sa všetky línie poriadne rozpracovali a malo to celovečernú stopáž, tak to mohlo fungovať oveľa lepšie. Takže výsledný dojem zachraňujú hlavne herci. Čermák ako schopný starý policajný vlk, ktorému stále rozkazuje mama, je neskutočne vtipný. Balzerová je ako matka-komandérka dokonalá. A Pidrmanová je dostatočne sexy. Možno že až príliš na toho starého vlka. Celkovo príjemná jednohubka, ktorá mala potenciál na skvelý film. 6/10. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Chladný nedělní večer, po dlouhém dni vyčerpávajícího nicnedělání usedáte před televizor, nežádáte si než pohodovou komedii (nic slizkého, založeného na tom, že si postavy ubližují a radostí z cizího utrpení), prostě něco, co vás nakopne do dalšího pracovního týdne, na což vám pánové Vejdělek s Epsteinem odpoví táhlým "nachcat!". A tahle hezky si tu - my, plátci koncesionářských poplatků - žijeme! Ale pořád zřejmě lepší než čtyřicet let upět pod jhem opičí lásky. Dvě hvězdičky hlavně za E. Balzerovou, která je skvělá v každé roli, v níž se objeví. 35 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Á, hrome. To je teda  slabý. Já věděl, že ten první zubní příběh s Fialovou vlastně nebyl špatný.  Opět pokračujeme ve vyobrazení nepravděpodobného ústředního milostného vztahu s věkovým rozdílem  a tentokrát tady není nic, co by to zachránilo. Pokud mi z celé hodiny nejvíce pobaví scény s močícím hlavním hrdinou, asi to mluví za vše. Zdvihal jsem obočí, fakt, co je tohle za scénář. Možná by mě nenapadlo, že to napíšu, ale Marek Epstein má/měl na na víc, pokud tentokrát nedostal zadání na scénář o půl páte ráno s tím, že ve tři čtvrtě je uzávěrka. Podle porovnání obsazení prvnich dvou dílů a druhé půlky cyklu (Fialová, Stašová, Čermák, Balzerová x Polívková, primácký Zach) se dá přitom usoudit, že kvalita může ještě klesat a už tady je vidět, že to ani ty dobré herce  nebaví. Zamýšlenou druhou hvězdu a další šanci bych Vejdělkovi s Epsteinem dal.....kdyby plánovali natočit remake, kde budou Čermák s Pidrmanovou na základě virálního videa honit Jirku Kajínka se samopalem.  Takhle můžu doufat, že mě snad mě ke sledování dalšího dílu nedonutí cimrmanovská zvědavost, zda bude třetí čásť stejně slabá jako druhá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Eliška Balzerová neměla chybu. Ta její pečující maminka jí pěkně sedla. Z tématu se dalo vytřískat mnohem víc. Další bakalářský příběh. Nejde opravdu o nic převratného. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Plytká televizní příjemnost.  .        .             .                 .                  .               .                                                                                              .                                                                                                                                                                                                                                                  ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek podzimní Vejdělkovy série, na kterém je nejvtipnější, že hudbu skládal jistý Martin Ledvina. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

To nebyla komedie, ale horor o terorizující matce a podivném synovi policajtovi ;) Chápu, že Vejdělek už si vydělává do důchodu, ale Epstein a Muchow by se mohli ještě pár let snažit. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vejdelek je takovy lidovy reziser, ktery se chce jednoduchym nametem zavdecit. Pokud jsem minuly tyden Langmajera a spol hodnotil jako takovy televizni prumer v bakalarske forme. Zde uz divak nad dementnim scenarem musi lamat hul. Za me neskutecne trapne a nepovedene. Cermaka mi bylo az lito, nevim, jestli mu podobne inscenace za to stoji. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice krapet přitažený za vlasy, ale za výbornou Elišku Balzerovou a přesvědčivého Hynka Čermáka aspoň ty tři hvězdičky musím dát. A hudba taky není tak špatná, jak tu někdo zmiňoval. (55%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vejdělek+Epstein teda "válí". televizní tvorbě asi stačí věnovat půl (spíš tak desetinu) plynu. Ledviny bez viny jsou příšerný film. O ničem. S brutálně debilním a jednoduchým závěrem. Bez jakéhokoliv humoru (má to být komedie). Čermák je zde také jalový a navíc je jeho postava děsně neuvěřitelná. Kdyby hrál hlavní roli Langmajer jako u Zubů na zásnuby, byla by postava uvěřitelnější. Takhle mi zbývá jen koukatelná Pidrmanová a skvěle hrající Balzerová. Kdyby obě vypadaly dobře i dobře hrály, zasloužily by si každá po jedné hvězdičce. ()

Reklama

Reklama