Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Arnolda krapet nezvyklej film, protoze jeho role neni ciste nepremozitelnej borec, ale spis normalni chlapek, takze jednak nema moc prostoru predvest nakou paradni akci a za druhy se od nej vyzaduje nejaky to hrani a moc dobre mu to nejde. Ale jinak zustava solidni akcni film se zajimavym pribehem, snad jen ta stopaz je lehce prehnana a taky triky se ne vzdy povedly. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to žádné veledílo, střihače patřilo zabít a vrazit nůžky raději sousedovic malé Aničce, ale zase kde najdete vedle sebe dva Arnie, kteří se na sebe uculují a k padouchům trousí hlášky? Triky taky nic moc, myšlenka klonování omšelá, ale jo, dívat se na to dá, zabaví, až tak hrozné to skutečně není. V rámci žánru minimálně průměrné dílko, což mi zde bohatě stačí. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní scifárna, která je pěkně vymyšlená i zábavně natočená. Arnie to sice nedrtí jako ve svých klasikách, zato občas zavtipkuje a nenudí. Prostředí je pěkný a i laserový zbraně se do filmu hodí. Obsazení je taky dobrý a záporáci ujdou.Efekty jsou vydařené a hudba taky. Na filmek se vždy rád podívám a dávám mu 85% :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Au, ustřelil mi nohu! Ty boty byly nový a stály mě celý majlant!" Arnold pronásleduje Arnolda a do toho se motá parta tajných, co slouží svému šéfovi. Ten má zase na své straně doktora, co dokáže naklonovat nejen zvířata, ale i lidi. Svižný příběh plný honiček a příjemných efektů, kde se nejde pro ránu daleko. Překvapilo mě, jak mě film po letech pobavil snad proto, že současná produkce je až na výjimky vpravdě mizerná. Divné je, že jsem si ho téměř nepamatoval....ale jinak fajnová oddechovka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

6. deň je čistý guilty pleasure. Nedá sa na ňom brať nič vážne, ani námet, ani scenár, ani sci-fi dizajn a samozrejme ani réžia. Ak vás bude náhodou baviť, bude to práve jeho nedostatkami. Je to v podstate podobný prúser ako sudca Dredd, len je o niečo zábavnejší. Neviem, čo napísať o Arnoldovi, nie je už čo, len ma mrzí účasť Roberta Duvalla, ktorý dopadol podobne ako Donald Sutherland alebo John Voight a berie úlohu v každej blbosti, len aby sa pripomenul. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadských městech Vancouver, Burnaby a Toronto. (Terva)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama