Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

  • Česko Větrná hůrka (více)

Obsahy(1)

Když bylo Cathy Earnshawové deset let a jejímu bratrovi šestnáct, přivedl jejich otec do Wuthering Heights ušmudlaného dvanáctiletého chlapce, který změnil navždy jejich životy. Heathcliff, kterého pan Earnshav nazýval darem od Boha měl být vychován jako bratr jeho dvou dětí. A tak to také bylo, dokud byl pan Earnshaw naživu. Nicméně po jeho smrti vykázal Hindley Heathcliffa do stáje. Z chlapce vyrostl tichý a bojovný muž. Nejbližším člověkem byla Cathy, divoká, tvrdohlavá a nesmírně krásná mladá žena. Jejich přátelství vzkvétalo i přes Hindleyho usilovnou snahu je rozdělit... Jenže to vše se změnilo, když se Cathy seznámila s Edgarem Lintonsem a jeho sestrou Isabellou. Svou přirozenou elegancí a kouzlem otevřeli Cathy oči a postrčili ji k více kultivované existenci. A semena tragédie byla zaseta. Sofistikovaným Lintonsovým nemohl Heathcliff konkurovat a mohl se jen dívat, jak vše, co je mu drahé, pomalu odchází. Cathy se rozhodla provdat za Edgara a tím se vzepřít svému osudu. A tak chystá Heathcliff hrozivou pomstu – zničit nejen současnou generaci, ale i její potomky... (Cinemax)

(více)

Recenze (215)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Viděno z nutnosti kvůli škole, ale na ty tři hvězdy to tak dá. Ač tyhle dramatický love story fakt dost nesnáším a už jen z principu, že jsou všechny postavy v originále napsané tak debilní, bych to nejradši neviděla, ale herecky je to slušné, exteriéry jsou autentické a atmosféra hustá, že by se dala krájet. Ralp Fiennes tady navíc předvádí opravdu uhrančivý výkon. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Temně romantická Větrná hůrka Emily Brontëové mne v pubertě nevratně zasáhla. Tohle zpracování je sice kapku sterilní, ale v některých dotecích, jako ve scénách s Katčiným zjevením nebo Heatcliffovou kletbou, má ty správné hororové grády. A to především díky nádhernému soundtracku Riuychiho Sakamota, který dokonale vystihl tu neředěnou osudovost, melancholii i mrazivé závany ze záhrobí. Heatcliffem mého srdce sice zůstal mladý Timothy Dalton, ale Ralph Fiennes prostě Heatcliffem je. ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

No to teda čumím, že se mi příběh o tragické lásce tak líbil. Většinou mě iritují, ale to je spíš případ těch namašlených romantických cajdáků. Z této verze slavné knižní adaptace se mi dostalo hlubokého zářezu do srdce - půvabná J.Binoche, uhrančivý R.Fiennes, melancholicky fotogenické prostředí, geniální srdcervoucí hudba R.Sakamota, bravo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, takže by bylo nespravedlivé film odsoudit. Filmařsky a především atmosféricky je to báječně udělané, bohužel ten námět už je přeci jen horší. Hlavní hrdina je tak těžce nesympatický (v geniálním podání páně Fiennesově), že mu tu lásku snad ani nemůžeme přát. Na druhou stranu v době, kdy se příběh odehrává (2. pol. 18. stol.), to ženy určitě neměly lehké a muži s nimi jednali tak, jak to bylo ve filmu ukázáno. No prostě vskutku zajímavé, ale vícekrát vidět není třeba. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nic proti, ale četl jsem knížku, a ta tedy byla mnohem vrstevnější, než je tohle povrchně nasnímané dílo s totál otřes herci. Ralph Fiennes neumí a nikdy nebude umět hrát. Jestli měl představovat cikána s natřeným ksichtem krémem na boty, tak v tom případě je můj brácha Jay-Z. Nevěděl jsem, jestli je to parodie, anebo jestli je to míněno vážně. Jsem se dusil smíchy a raději přepínal na hokej. Juliette Binoche, to už ošklivější herečku nemohli vybrat?! A dál jen nuda, nuda, nuda. Knížka pěkná, film mimořádně mě nebavící. Jen klouzal po povrchu a se mnou to nic neudělalo. Dávali akorát hokej, ten byl záživnější, a to hrál Kazachstán s Běloruskem. Dost nedůstojné zpracování kvalitní literární předlohy. Kritika také film nemilosrdně strhala, takže nejsem v tom sám, komu se nelíbil. Peter Kosminsky, režíruje ten borec ještě, nebo si to po "haluškách" na větrné hůrce hodil? 20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (více)

Reklama

Reklama