Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborná devadesátková komedie na níž jsem si vzpomněl při sledování její soudobé české vykrádačky Ostrov s Langošem a Plodkovou. A dostal jsem chuť si to zase po letech dát. Navíc jsem to ani doposud kupodivu neokomentoval. Nu co dodat. Všechno tam funguje jak má. Ford byl v té době pořád kus chlapa a nádherná štíhlounká Anne Heche s očima stejně modrýma jako oceán... Eh... Já bych nespoléhal na bouři. Rovnou bych v motoru ještě na letišti povytáhnul nějakou hadičku abych pak  s ní mohl nouzově přistát na nějakém neobydleném ostrově. :-). Bohužel o ni filmový svět navždy přišel při loňské autonehodě...  :-(. Film je samozřejmě třeba brát s rezervou, trosečníci stejně jako Langoš s Plodkovou měli v letadle komplet tábornické vybavení a tak jim tam snad chyběl už jen výrobník ledu a skleničky na gin s tonikem. Komedie i dnes funguje skvěle a je možno ji pustit i menším. Moje potomstvo se zvláštním úžasem pomalu zjišťuje, že ty - starý filmy z mojí doby (z jejich pohledu tedy doba něco jako paleolit) nejsou až tak blbé, ba dokonce by si je klidně dali ještě jednou! :-). Mohu hodnotit subjektivně (už jen kvůli Anne), ale ať mi někdo vyvrátí, jestli právě tohle není nejlepší hodnocení filmu. Dílu, kterému je dnes už  25 let ! Dávám za 4 paví stehýnka! * * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc mluvíte, jste neústupná, jste paličatá, ironická a nafoukaná. Máte malý zadek a taky malý prsa." Tak v tom se Quinnem shodneme, protože mě se emancipovaná Robin taky moc nelíbí, ale to je asi jediný problém, který s tímto snímkem mám. Quinn je totiž zábavný týpek a dost se mi podobá. Jen neumím pilotovat letadlo, důstojně chodit nadávat do křoví a tahat hady z šortek, ale jinak jsme oba úplně stejní sarkastičtí hajzlíci. Takže pokud mám někdy ztroskotat na opuštěném ostrově, tak bych prosil vyměnit Robin za Angelicu a po týdnu nepřetržitého sexu za Zdeňka Pohlreicha s pánví plnou tropických receptů. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě jedna z největších srdcovek ze všech filmů vůbec. Už jsem ho viděla několikrát a nikdy mě nezklame. Pokaždé u něho mám krásný mrazení v zádech. To se ani slovy nedá popsat. Sice jsem mu dala jen 85%, ale má pro mě zvláštní cenu. Musím samozřejmě vyzvihnout skvělé herecké výkony a dokonalou hudbu od Randyho. Takových filmů bohužel moc není ... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Kravina. To jsem si řekla hned, už když jsem viděla upoutávku na tento film. Ale v tv nebylo nic jiného, na co bych se mohla koukat s rodinou, tak jsem se koukala taky. Bylo to něco mezi Indiana Jones a Ztraceni, podané v idylické "lovestory". Během děje jsem přišla i na to, že jsem snímek viděla a i když jsem se chvíli nedívala, tak se nic nestalo, protože jste věděli, co se stane dál a jak to dopadne. Proto nemůžu dát ani vyšší hodnocení, ale jako rodinná komedie to ještě jde. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne moc extra dobrodruzna komedie, kterou zachranuje vykon Harrisona Forda. Ne ze by hral nejak vyjimecne, ale jak je vecne z neceho otravenej nema chybu. Ke konci uz to je sice opruz, kdyz to zacne moc smrdet romantikou, ale vetsinu casu film neztraci temto a jsou ty i velice vtipne okamziky. A Ford mi tu trosku prisel jako takovej Indiana Jones v duchodu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Lietadlo DeHavilland Beaver bolo použité aj pri natáčaní filmu Na ostří nože (1997). V oboch filmoch stroskotalo. Harrison Ford (Quinn Harris) jedno také vlastní. (rador)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama