Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

  • USA The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Letopisy Narnie vypráví příběh sourozenců Lucinky, Edmunda, Zuzany a Petra, kterým se během hry na schovávanou ve venkovském sídle excentrického profesora podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa. Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však díky prokletí zlé Bílé čarodějnice Jadisy odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit. Musí její ledové kouzlo zlomit a tím navždy osvobodit říši. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (860)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Knizku jsem necet a prijit Narnie pred Panem prstenu, mohla to bejt bomba. Jenze Narnie prisla az po naprosto dokonalym Panu prstenu a proto pusobi dost chude. Film ma sice jen neco malo pres dve hodiny, ale i tak by tu rozhodne mohlo bejt vic bitev nez zaverecna, ktera je sice hodne dobra, ale nezachrani to. Hodina a pul predtim je film o ctyrech malejch detech a o predstavovani Narnie. Detsky herci nebyli spatny, ale nejlepsi byl Skandar, takovyhleho parchanta sem dlouho nevidel. Triky taky nejsou nejhorsi a nejlepsi jsou zabery, ktere kopirujou Pana prstenu. Plusem filmu, oproti Panu prstenu jsou rozdilna "monstra", ale nektery bohuzel ani nedostanou prostor. Co se hodne povedlo, je hudba. Pokud bych film hodnotil jako fantasy, tak by to bylo s privrenejma ocima na 3*, ale kdyz budu film brat jako takovou velkorozpoctovou pohadku, tak to na tech 5* bude. Ale jak jinak brat film, kde mluvici bobr dostane brneni a deti dostanou vyzbroj od Santa Clause. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie a celková kritika filmu o Narnii je bohovsky ovplyvnená trilógiou 'Prsteňa' a vedzme, že keby boli filmy nakrútené v opačnom poradí, mala by Narnia možno väčší úspech. Aj preto dávam za štyri! Hlavne čo sa týka fantasy prvkov a kamerovej stránky sa prsteňom minimálne vyrovná. Detskí hrdinovia a ich charaktery si však u mňa skoro vôbec nezískali sympatie. Príbeh je podobne postavený na silnom fantasy a pokiaľ máte predstavivosť, film si užijete. Navyše Tilda Swinton, perfektná záporácka mrcha! 75%. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prvá Narnia je zhruba na úrovni prvých dvoch Potterov. Príbeh šitý na mieru prvému stupňu na zš, obrazovo krásne, hudobne ultimátne. To potom aj nám starcom dve a pol hodiny ubehne ako voda, keď sú zmysly bombardované načechranými fantasy vôňami od výmyslu sveta. Rovnako ako v prípade Pottera po Narnii z nudy druhý krát nesiahnem, ale výlet do sveta Heores of the Might and Magic to bol nad mieru príjemný. Kentauri! 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ale jo docela dobrý, jenom moc zdlouhavé. Ze začátku mi tam strašně vadil nejstarší ze sourozenců Petr, ale pak už se rehabilitoval a byl OK. Velice příjemě mě překvapila Tilda Swinton, protože jak jí jindy nemusim tak tahle role jí sedla. Hlavní problém filmu, není ve spracování, ale v příběhu, který se mi nelíbil ani v knížce když jsem jí kdysi zkoušel číst. Na obranu musím ale podotknout že ta závěrečná bitka se fakt povedla (a dostal jsem při ní nehoráznou chuť pařit Heroes). Jenže když je celý film zdlouhavý tak ho ani posledních 20 minut (i když skoro až brilantních) nezachrání. Pro malé děti (kterým je to konec konců určeno) to ale musí být bomba. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

No nevím, čekal jsem od toho z různých článků, že je to další fantasy movie na více dílů, nejvíce přirovnávaná k Harrymu a Pánu prstenů, a já sledoval jen bandu děcek jak se schovávají ve skříni, aby se dostali do fantasy světa, kde si je na svojí stranu bude snažit dostat zlá královna. Na pomoc jim ale přispěchá, nebo spíš doběhne lev, který je dá se říct nesmrtelný a tak, i když ho zabijí, tak ožije a děti se v klidu mohou vrátit do skříně (( :: ()

Galerie (242)

Zajímavosti (49)

  • C. S. Lewis, který napsal „Letopisy Narnie“, byl blízkým přítelem autora ságy „Pán prstenů“ J.R.R. Tolkiena, se kterou je dílo v jistých ohledech srovnáváno. (barca002)
  • Když vyšlo najevo, že digitální Aslan (Liam Neeson) bude vytvořen v počítačích společnosti Rhythm & Hues, začali se fanoušci Lewisova románu strachovat, jelikož studio dříve vytvořilo mluvící zvířata například pro snímky Scooby-Doo (2002) a Garfield (2004). Objevily se obavy, aby jejich práce nedala příliš vzpomenout na tyto komedie. (duklak2)
  • Severoamerické tržby byly 291,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 745,0 mil. (NIRO)

Související novinky

Mattel chystá hromadu projektů

Mattel chystá hromadu projektů

27.07.2023

Vzhledem k fenomenálnímu úspěchu Barbie v kinech asi nikoho nepřekvapí, nebo by alespoň v dnešní době nemělo, že už si mateřská společnost Mattel vysnila celou řadu dalších filmů. Ano, jen pár dní… (více)

Režisérka Barbie chystá Narnii

Režisérka Barbie chystá Narnii

04.07.2023

Tak se zdá, že režisérka Greta Gerwig (Malé ženy) hodlá vyměnit kariérní dráhu oceňované indie filmařky a v budoucnu se natrvalo přesunout ke tvorbě velkých studiových filmů. A vzhledem k tržebním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Netflix chystá novou Narnii

Netflix chystá novou Narnii

04.10.2018

Letopisy Narnie už se jednoho filmového zpracování dočkaly v podobě ne příliš úspěšné trilogie. Milovanou fantasy spisovatele C. S. Lewise nicméně nyní čekají nové adaptace, které chystá streamovací… (více)

Reklama

Reklama