Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené drama založeno na skutečné události. Nechtěl bych tam být s těmi lidmi a něco podobného prožít, protože tohle byl vážně extrém. Dokonce i koukat na to byl extrém a představa, že se to vážně stalo mně děsí. Ale co měli lidé v dané situaci dělat? Nic jiného na jejich přežítí dělat nešlo. Film je skvěle natočen a hlavně realisticky. Už jen turbulence, kdy se letadlo propadá o několik desítek metrů a následný pád, tak tyto scény jsou hodně realně natočeny. Výborné herecké výkony, které mně přesvědčili. Herci hráli tak, jako by to sami prožili. Z herců jsem třičtvrtě neznal. Snad jen odvážného Ethana Hawkea, Joshe Lucase a v menší roli Johna Malkoviche. Jediné co mně opravdu lezlo na nervy, tak byli dialogy. Hlavně o Bohu a modlení. Jakoby se nám tvůrci snažili vnutit nějaké to náboženství. Ale zase mám otázku, kterou jsem si položil: Co jiného jim zbývalo v dané situaci? Snad jen modlit se. Snímek má pár napínavých míst u kterých jsem snad ani nedýchal. Přežít je perfektní dvou hodinové drama, které možná na některých lidech nechá i nějaké ty následky! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jo, příznávám, že Alive není určitě tím nejlepším survivalem, který kdy byl natočený, ale je mým vůbec prvním viděným v dětských letech.....a jelikož se na mně nepodepsal úplně nejlíp, tak mi nedá ho nedoporučit v sekci dobrodružných nature survivalů, protože a) vypráví tragický příběh podle skutečné události, což za b) musel to být naprosto otřesný zážitek, a při představě, že bych sám měl zažít něco podobného, se mi zvedá kufr. Kdo neviděl, zkuste, mně se líbíl. Btw. vůbec si nevzpomínám, že tam hrál Hawke, uchál jeden! 85% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už tohle ztroskotání samozřejmě působí jinak, ale i tak dlouholetý spolupracovník velkého Stevena Spielberga slušně bodoval s autenticitou a syrovostí. Pomohli mu s tím slušní herci a vlastně i fakt, že tehdejší tragické události rekonstruoval zhruba tak, jak se skutečně staly. V televizi klasika. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film dávala kedysi Markíza v nedeľnej večernej sekcii "Skutočný príbeh". Väčšinou sa jednalo o televízne, častokrát rodinné neškodné filmy. Takže Alive ma dosť zaskočil. Filmy, odohrávajúce sa v zasnežených horách majú body naviac už za tú atmosféru, tu máme k tomu ešte niečo "navyše". Dúfam, že sa niečo podobné nestane s dnešným uruguayským futbalovým týmom, keby niekto zjedol Diega Forlana, bola by to škoda. VIDENÉ ZNOVA 11/2019: Len škoda tých náboženskýh kecov, ale zase v ich situácii sa človek ani nemôže čudovať. Hodnotenie nebudem znižovať, aj keď by tri hviezdy úplne stačili, predsa len spomienky na prvé pozretie vyvolávajú stále nostalgiu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl už docela dávno a dnes jsem si ho pro udělení hodnocení potřeboval více oživit. Tomuto příběhu ze skutečné události se nedá moc co vytýkat, stresové situace lidi mohou měnit a tak charaktery přeživších beru tak jak nám jsou předkládány. Jenže Alive chybí lepší technické zpracování, což je u dvouhodinového snímku trochu problém. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)

Reklama

Reklama