Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla velmi mladá v kině a tehdy jsem se chvílemi dost nudila. TV repríza v dospělejším věku byla mnohem mrazivější, už jsem se dokázala vžít do situace lidí, izolovaných v mrazivých horách po letecké havárii - bez zásob jídla, v nehostinných, nevypočitatelných podmínkách, s několika zraněnými a přibývajícími mrtvými. Čekat na záchranu, která nepřichází, mrznout, hladovět, slábnout, v zájmu přežití ztrácet morální zábrany... Nepříjemná situace, poměrně solidně realisticky vykreslený film. Žádný z herců nevyniká nad ostatními, není zde hlavní postava a tak jen můžete držet palce celé skupině, nebo vám můžou být ukradení... Možná to není tak zábavné, jako tématicky podobný "Let Fénixe", ale je třeba si uvědomit: tohle je založeno na skutečných událostech;-). 71% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve všech aspektech neuvěřitelný příběh. Obecně na mě tyhle události, kdy lidé dokážou jít daleko za hranice svých očekávaných možností, dělají velký dojem a jsou pro mě hodně inspirativní. Tady tomu není samozřejmě jinak. Samotný film pak podle mě rozhodně nic nezkazil. Zrežírováno tak nějak nenápadně ale dobře. Neboli nedočkáte se ničeho neobvyklého co se filmařiny týče, ale to u těchhle typů filmů nikdo nečeká. Tady jde o příběh a o to, že se to opravdu takhle událo. 8/10 ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to natočené velmi realisticky a uvěřitelně. Ale kdybych nevěděla, že to je podle pravdy, říkala bych, co je to zase za výplody mysli pomátlých scénáristů, ale ... ono se to takhle opravdu stalo. Přesto mi film přišel docela zdlouhavý a děj se místy vlekl velmi pomalu. Nemůžu mít výhrady k hereckému obsazení, k technické stránce ani k hudbě (která samotná není nic moc, ale ve filmu funguje), ale přesto mi to jednou vidět bohatě stačilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Patrick Shanley / Predloha: Piers Paul Read (novela) | Hudba: James Hewton Howard | Distribúcia: Buena Vista Pictures (USA, CA), United International Pictures | Štúdio: Touchstone Pictures, Paramount Pictures, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 32 miliónov $ | Tržby: 36,733,909 $ || Silný príbeh zo života, ktorý zďaleka nebol dokonalo zfilmovaný vzhľadom k častej rozťahanosti scén v strede filmu. Avšak konečná pasáž je takým emočným ohnostrojom, že sa mokrým očiam neubráni snáď ani drevorubač. 70% | HD, HD650, HU DTS | ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)

Reklama

Reklama