Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (516)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel z celej série. Koho by napadlo, že scenárista oboch jeho predchodcov môže tretí diel nakrútiť najhoršie. A hlavne keď sa týka milovníka komiksov a spoluscenáristu oboch Nolanových Batmanov. Ale kritiky už bolo dosť, bolo by nefér keby som Blade:Trinity nedal šancu. Tak čo nám trojka ponúka? Draculu, toho najväčšieho upíra aký kedy existoval. No pravdu povediac, o Draculovi je už toľko filmov, že keď som videl v jeho úlohe Dominica Purcella, skoro som vybuchol smiechom. O akčných scénach sa veľa povedať nedá, sú skvelé, hoci v dvojke boli lepšie. O Michaelovi Bayovi sa hovorí, že je režisér videoklipov ale ak je nejaký film videoklipový, tak je to práve tento. Najlepšie na tom dopadli vizuálne efekty, ktoré sú z celej trilógie najprepracovanejšie, príbeh ma až toľko neoslovil, nové postavy ako Abigail Whistler alebo Hannibal King potešia ale to je asi tak všetko. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola prvá, dvojka bola Guillerma del Tora. Trojka je tretia a nikoho. David S. Goyer iba remeselne, bez náznaku osobitého režijného dotyku zrežíroval rutinný scenár, často si otrocky vypomáhajúci s otrepanými motívmi a klišé. Videoklipové akčné sekvencie sú možno trochu umelé, ale vďaka hyper-dynamickému soundtracku a hlavne hláškovaniu Ryana Reynoldsa držia film nad vodou. Jessica Biel je sexy, škoda že hrá dvanáste husle. Celkovo ale stále zábavnejšia blbina, než som čakal po desivých reakciách. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Lamia. Vrykolak. Upír. Vampír. Deti noci. Nesmrteľní. Ich existencia alebo neexistencia nedala ľuďom od nepamäti pokoj. Preto ich natrvalo zaradili do svojej kultúry. Európske národy z nich spravili svoj folklór, mystici sú presvedčení, že niekoľkokrát ovplyvnili históriu ( Vlad Tepes, Gilles de Reil, Alžbeta Bathory). Spisovatelia ich poňali romanticky (Stoker), filozoficky (Anne Rice) alebo v nespočetných fantasy románoch ako stelesnenie zla. Filmári tento námet spracovali buď kvalitne (Interview with the vampire, Coppolov Dracula a V tieni upíra) alebo dementne (Queen of the Damned, Underworld, Blade I,II a najnovšie IIInity). Ale k samotnému filmu. Je zlý. Prečo ? Tak po prvé dokonca i zubná kefka, keby tu nejaká bola v zábere, musí vyzerať ultracool. Po druhé okrem Snipesa sú herci nuloví tak v akčných scénach ako aj v scénach, ktoré majú tvoriť rádoby dej. Po tretie deti zas prežijú. Po štvrté nelogičnosti. Tie kričia z každého dialógu a scény. Príklad : Nightwalkers majú problém so šírením biologickej zbrane a potrebujú čistú Draculovu krv, ktorá je „bez stoviek špinavých mutácií“ aby vírus pôsobil aktívnejšie na tú krv so stovkami mutácií. Skrátka logika dostáva brutálne na frak. A propos Dracula. Tento pornoherecký prototyp má byť predkom všetkých upírov ? Ďakujem neprosím. Po piate zúfalo vykráda niektoré dialógy z kníh Anne Rice. Film má odo mňa jednu hviezdičku, ale berte to ako 10% . 3, 33% za hudbu, 3,33% za akčné scény ...... a 3,33% za Bladeovu odpoveď na otázku kto sedí v Bielom dome. Vizuálne film ničím nezaujme, zrýchlené zábery ulíc sú len vykrádaním prvého dielu. Od roku 1994 mám jeden dosiaľ nesplnený sen. Ír Neil Jordan sadne do lietadla, vystúpi v New Orleans, odvezie sa za mesto, zaklope na správne dvere a s Anne Rice napíšu scenár k filmu ktorý bude začínať asi takto : Za stolom sedí mladík s blond vlasmi po plecia v čiernej koženej bunde a la 80te roky. V ruke drží brko, namáča ho do kalamára a do toho hovorí hlas Toma Cruisa : I am the Vampire Lestat. I´m immortal . More or less. The light of the sun, the sustained heat of an intense fire –these things may destroy me. But then again, they might not. Kamera zaberie pero, ktoré rukopisom konca osemnásteho storočia napíše : The Early Education and Adventures of the Vampire Lestat. Dúfam, že sa jeho splnenia raz dočkám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ramin Djawadi: 1. Fatal - The RZA [3:43] ,2. I Gotta Get Paid - Lil' Flip/Ghostface Killah/Raekwon [3:49] ,3. When the Guns Come Out - WC/E-40 [4:09] ,4. Thirsty - Black Keith/ODB [4:04] ,5. Daywalkers (Foot Chase) - Ramin/RZA [2:34] ,6. Party in tha Morgue - Kool Keith [6:56] ,7. Skylight - Overseer [4:59] ,8. Hardwax - Manchild [3:06] ,9. Bombs Away - Paris Texas [3:28] ,10. Weapons of Mad Distortion - Crystal Method [4:50] ,11. The Blood - Black Lab [4:08] ,12. Blade's Back - Ramin Djawadi [4:03] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vo filmových sériách je najdôležitejšia inšpirácia a nápady a to bladeovskej trojke chýbalo najviac. Túto dieru sa snažili zaplátať Snipesovou partiou lovcov, čo sa zčasti, hlavne Jessicou podarilo a myslel som, že to bude horšie. Po vizuálnej stránke však opäť skvelé, príbeh sa dal rozvinúť viac, chýbalo viac napätia, naopak, súboje boli podarené. No proste mi to vychádza na 70%. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Keď leží Blade (Wesley Snipes) mŕtvy v pitevni na stole v záverečnej scéne, odmietol Snipes otvoriť oči, a tak mu ich museli otvoriť pomocou CGI technológie. (DJ Rocco iNc)
  • Wesley Snipes a režisér David S. Goyer spolu při natáčení nevycházeli dobře. Prý hlavně proto, že si herec nepřál, aby se jeho postava změnila na v kůži oblečeného ninju. Vše vyvrcholilo hádkou, při níž chtěl Snipes Goyera uškrtit. (Duoscop)
  • Při příchodu Abigail Whistler (Jessica Biel) a Bladea (Wesley Snipes) do jejich bytu, má Abigail v toulci dva šípy, avšak za chvíli jen jeden. (Pepy)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama