Reklama

Reklama

Hříšný tanec 2

  • USA Dirty Dancing: Havana Nights (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mladá Katey přijede s rodiči na Kubu, netuší, že zde objeví nejen vášeň pro tanec, ale i velkou lásku. Osudovým se jí stane setkání se sympatickým číšníkem Javierem. Mladý pár se spolu tajně schází v nočním klubu a trénuje na prestižní soutěž v tanci... Píše se rok 1958 a na Kubě vrcholí revoluce proti prezidentu Batistovi. Na Kubu přijíždí Bert Miller se svou ženou Jeannie a dvěma dcerami Susie a Katey. Katey se pomalu rozkoukává a podaří se jí nechtěně strčit do číšníka Javiera s tácem plným pití, který je za vylití potrestán. Druhý den ujede Katey autobus a Katey musí ze školy pěšky, což není zrovna bezpečné. Naštěstí Katey potká Javiera, který jí nabídne doprovod a Katey se dozvídá i o životě obyčejných lidí. Katey je pozvána Jamesem Phelpsem do tanečního klubu, ale od Javiera se dozví o tanečním klubu La Rosa Negra, kam chodí tančit Kubánci a s Jamesem tento klub navštíví. Když z klubu odjíždějí, James si na Katey dovoluje a Katey se vrátí do klubu. Javier doprovodí Katey k hotelu, ale druhý den dostane v práci výpověď, protože zaměstnanci se nesmí s klienty stýkat a v hotelu se dozvěděli o jeho noční procházce s Katey. Katey chce Javierovi pomoci a jde za ním, aby mu navrhla účast v taneční soutěži, kde vítěz získá pět tisíc dolarů. Javier je nejprve skeptický, ale nakonec začnou s Katey trénovat. Katey se před rodiči vymlouvá na Jamese, kterého donutila, aby ji kryl. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jen nějaký nadšenec se pokusil natočit podobný film, s tím, že by mohl mít obdobný úspěch, protože se přeci jedná o ten hříšný tanec, který dřív sklízel tolik úspěchů. Dvojka je už hrůza hrůzoucí, protože autoři asi nepochopili, že se pokusili natočit film z padesátých let a tak na soundtracku objevíte jména jako Wyclef Jean nebo Christina Aguilera a táák. Každopádně ani jedna skladba mě nedokázala chytnou a ani nevím, že bych nějakou slyšel někde hrát. Na druhou stranu z původního Hříšného tance, toho je všude dost, takže takhle na mě dojem tento film rozhodně neudělal. Snažil se zaujmout něčím jiným neokoukaným, ale podle mě to s tím vším docela dost přehnal. Ani samotný pár se mi vůbec nelíbil, ona byla větší jak on, a celé mi to vyznělo spíš komicky než že by autoři rádi natočili něco dobrého. Každopádně se na to nechalo docela koukat, už jenom proto, že se tam objevil Patrick Swayze. Vždycky, když se tam objevil on, jako by film ožil, ale jinak je to teda mrtvola mrtvoucí... ()

Bobek15 odpad!

všechny recenze uživatele

Je úbohé, ako sa snažili tvorcovia zarobiť na úspechu prvého dielu. Hrešny tanec sa stal kultom a perlou v svojom žánri, bol v všetkom prvý a originálny, ľudia si ho zamilovali a videli ho už niekoľkokrát a pozerajú ho znova a znova. A každý ďalší film, ktorý by sa mu čo i len trochu približoval, ľudia uvítajú s nevôľou a bude braný len ako trápne plagiátorstvo. A to ani nehovorím, keď sa po 20 rokoch nakruti sequel, ktorý nie je ničím iným, ako trápnym a nedôstojným pokračovaním kultovej jednotky. Úplne zbytočné, nudné, bez akéhokoľvek šmrncu a bez štipky snahy niečo inovovať. Jednoducho sopírovaná hlavná dejová osnova (iba prenesená do exotickejšej Havany), ba dokonca často aj identické repliky či scény. Takisto tá povestná chémia medzi hlavnými protagonistami nefungovala ani zďaleka tak dobre, ako v jednotke medzi Patrickom a Jennifer, pre ktorých to boli životné roly. No a obsadenie Patricka Swayzeho, aj keď len do vedľajšej roly, ako čisto marketingový ťah, bolo zž vážne úbohé. Čiže môj "odpad!" neberte ao hodnotenie filmu ako takého, ale ako vyjadrenie nesúhlasu a pohoršenia nad tým, ako trápne a silene sa snažili tvorcovia obohatiť, a to iba prostým a absolútne neinovatívnym kopírovaním megaúspešnej jednotky. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hříšný tanec s Patrickem Swayzem je můj "oblíbený kýč" :-) Takže jsem na "dvojku" byla hodně zvědavá. Čekala jsem, že příběh bude klišovitý od A do Z, takže jsem se žádného většího zklamání nedočkala. Ale celkem příjemným překvapením pro mě byly velmi dobré taneční scény. Zvlášť, když jsem někde četla, že Diego Luna se s tancem moc nebratříčkuje, no přesto jen za něj dávám 1*, protože od doby Mexické jízdy patří společně s Gaelem Garcíou Bernalem k mým oblíbeným "Mexikáncům". Jen jednu velkou výtku mám - hudbu. Prostě pukud uslyšíte tu nejlepší kubánskou hudbu - Buena Vista Social Club, je Dirty Dancing na havanský způsob hudební brak. Ale na ty 2* + 1* za Diega to stále ještě je. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního dílu tu samozřejmě chybí, ale určitá chemie mezi hlavními postavami tu je. Hudba není špatná, ale kromě pecky Wyclefa Jeana si asi na další písničku za chvíli nevzpomenete. Chybí i výraznější taneční scéna, finále je dost slabé, prostě další "Baby nebudete sedět v koutě" tu postrádám. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl obrovský kolaps, od výborné jedničky, kterou mohu vidět stále a stále dokola natočí druhý díl, který ve všem selhal. Hlavní „herecká“ dvojice je dosti nesympatická a vůbec to mezi nimi nejiskří, žádná chemie, no prostě nic, nedalo se na ně vůbec dívat. Taneční kreace a hudba též kastrální a spíš jsem viděl film, který je nezajímavé a nevěrohodně natočen a tak tak, že jsem to přežil. Kam se poděla dobrá hudba, závěrečný gradační tanec, který mě v jedničce vždy rozpumpoval? Navíc to vypadá jak televizní zpracování, které je hodně zbytečné(tenhle film neměl nikdy vzniknout) a kterou nemohu hodnotit jinak než odpadem, i když mě mini role Patricka Swayzeho potěšila... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Diego Luna (Javier), který se naučil tančit za šest týdnů, přiznal, že normálně nejlépe tančí, když má v sobě několik piv. (Bauer)
  • Inspirací tvůrcům filmu byl skutečný příběh choreografky a producentky JoAnn Jansen. Ta se v roce 1958 coby teenagerka přestěhovala s rodiči z amerického města St. Louis do Havany a postupně poznávala svět golfových večírků a luxusních nočních podniků. Našla si kubánského přítele, který ji seznámil s místní kulturou. Zážitky z Kuby ovlivnily JoAnn na celý život - stala se choreografkou a v New Yorku vedla vlastní taneční skupinu. (HappySmile)

Reklama

Reklama