Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Belle Williams (Queen Latifah) je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině! Andy Washburn (Jimmy Fallon) je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo. Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Hopper 

všechny recenze uživatele

No jo, ziadne veldielo svetovej kinematografie, koniec koncov to nebola uz ani predloha. Jedine na co sa da aspon trochu pozerat je Gisele a Co., ktore su skutocne k zakusnutiu, ale herecky to zase nie je nic moc. Co zostava je nie velmi vtipne, nie velmi akcne a obcas dost stupidne dielko urcene na zviditelnenie Queen Latifah pre jej americkych tmavsich obcanov. ()

luke774 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tenhle film po zhlédnutí traileru už ani nechtěl vidět, protože mi bylo jasné, že se na obzoru rýsuje neuvěřitelně otrocký remake, u kterého by do vás museli pouštět elektrický proud, aby se vám bránice alespoň trochu pohnula. Jenže pak se profláklo, že Tim Story bude režírovat Fantastic Four a mě najednou dost zajímalo, jak si poradí s akčními scénami. Taxi bylo ideálním zahřívacím kolem, testem jeho schopností a s politováním musím prohlásit, že dopadlo přesně tak, jak jsem čekal. I když počkat... vlastně je to všechno mnohem horší. Popravdě nevím, kde bych měl začít. Francouzská verze měla nezaměnitelný šarm, sympatické hrdiny a brilantně natočené automobilové honičky s nádherným bílým "Pažoutem" v hlavní roli. Ta americká nedosáhla úspěchu ani v jednom z těchto kritérii a neříkám to jen proto, že nad uniformním Fordem Crown Victoria mé srdce nepookřeje (pár spoilerů a litá kola ještě nedělají tuning, Queen Latifah má sice v autě spoustu páček, ale vždycky je pouze bezmyšlenkovitě přehazuje, přičemž divák ani nevidí, co se děje). Upřímně nechápu, co dělají u tohoto projektu tři scenáristi, protože provedené změny bych sfouknul za deset minut na záchodě, evidentní však je, že jsou to nadrženci - gang modelek v BMW? To by nezabralo snad ani v 80. letech, o nějaké emancipaci mi tu ani nemluvte, jedna černoška za volantem je víc než dost. A výtky neustávají - Queen Latifah by možná uměla být vtipná, se správným scénářem a parťákem po boku. Jimmy Fallon bohužel předvádí jenom křečovitou koláž svých výkonů ze Saturday Night Live (jeho zpívání při řízení je jedním z nejtrapnějších výjevů roku) a to jediné, co by mohlo snímek částečně zachránit - automobilové honičky - je nasnímáno tak bezpohlavně, že vám místy připadá, jako byste koukali na pokračování Nahoty na prodej. Tim Story to zkrátka kapitálně podělal a milovníci předlohy budou jen smutně koukat, jak je jedna scéna za druhou znásilňována absolutním nedostatkem invence a smyslu pro humor. Snímek měl původně režírovat Kevin Bray (Kráčející skála). Bůhví jak by to pod jeho dohledem dopadlo. Chtělo by se mi věřit, že alespoň průměrně. ()

Reklama

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Nehorázna vykrádačka, alebo špatný remake. Nazvite si to ako chcete, obidve pomenovania sú výstižné. Dokonca to nesiaha ani po päty nevydarenej francúzskej T4. Nevyslovyteľne mi vadila Queen a tá je rodina a o tragickom výbere policajta ani nehovorím. Jedine čo tu stojí za zmienku, sú krásne ženy a ich autá. Hanba sa aj pod takýto film podpísať, škoda, že to nebol úplný prepadák. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný remake. Tak tohle mělo do původní francouzské verze hodně daleko. Nevím, jak vůbec mohlo nějaké Amíky napadnout předělávat francouzský film starý několik let. To logicky muselo být odsouzeno k nezdaru. Aby se ten remake povedl, musel by být hodně kvalitní scénář a dokonalé herecké obsazení. Ale to se bohužel nestalo. Queen Latifah absolutně nedosahuje charizmatu Samyho Naceriho z původní verze z roku 1998. Nevím, koho napadlo obsadit do hlavní role právě tuto herečku, ale rozhodně to nebyl dobrý tah. A její spoluhráč v podání Jimmyho Fallona, na toho je škoda plýtvat slovy. Prostě obsazení naprosto šílené a dá se říci, že právě nevhodné obsazení jednotlivých rolí může z větší části za to, že snímek mne příliš nenadchnul. Trochu to zachranuje děj, protože se tam aspoň trochu něco děje. Dá se dokonce říci, že jsem se během sledování filmu skoro ani chvilku nenudil. Ale ani průměrný děj nemůže vyvážit fakt, že nedokážu pochopit znehodnocení skvělého francouzského filmu takovými velice podprůměrnými hereckými výkony. Takže je to za dvě hvězdičky. ()

Borrtex odpad!

všechny recenze uživatele

Docela nechápu, proč byl tento film vlastně natočen? Vždyť je to neoriginální zkopírovaná, a hlavně velice zkažená verze, již známého, originálního Taxi (1998). Queen Latifah se dle mého vkusu na roli taxikářky absolutně vůbec nehodila. Nemám co dodat, velice nepovedené kopie bez nápadu. 15% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Ingrid Vandebosch, jedna z lupičiek, je vydatá za Jeffa Gordona, ktorý mal vo filme malé cameo. (m.a.t.o.)
  • Při promítání závěrečných titulků můžeme sledovat nepovedené scény. (Zix.)

Reklama

Reklama