Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno v městečku Bedrock žil Fred Pazourek se svou ženou Vilmou, dcerou jménem Oblázek a přítulným domácím dinosaurem Dinem. Pracoval s brontojeřábem v lomu firmy Slate & Co., přátelil se s Bertem Štěrkem a mezi obyvateli městečka byl oblíben, protože díky němu zvítězil místní kuželkářský tým v důležité soutěži. To všechno se ovšem mělo změnit. Fred půjčil Bertovi a jeho ženě Betty peníze na adopci a k Pazourkovým přijela jeho tchyně Pearl, která se nikdy netajila přesvědčením, že Vilma se mohla vdát lépe. Fred se rozhodne, že tchyni ukáže, a s pomocí Berta, který zamění obálky s výsledky písemných testů, se stane novým viceprezidentem firmy. Netuší, že jeho proradný šéf Cliff Vandecrave na něj chystá podraz. Dostane kancelář s diktaptákem a sekretářkou Sharon Stoneovou, Cliffovou milenkou. Šéf mu dá peníze, aby mohl začít žít na vysoké noze, a po čase také spoustu desek k podpisu, které Fred přes varování diktaptáka podepíše, aniž by je četl. Netuší, že Cliff, který hodlá zavést novou automatickou výrobní linku na výrobu rodinných domků, tak dosáhl propuštění všech dělníků. Televize z celé aféry viní Freda Pazourka, a když ho dopadnou nezaměstnaní dělníci, chystají se ho lynčovat. Naštěstí je tu Vilma a Betty, které přijdou na nápad, jak Freda zachránit a odhalit pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle mě to asi věrněji natočit nešlo, což neznamená, že výsledek nemohl být mnohem lepší. Hraná verze se podobá té animované téměř ve všem, jenže to co v ní skvěle funguje, to na plátně spíš drhne. Sympatičtí herci a skvělá pohodová atmosféra naštěstí z téhle potenciální katastrofy vykouzlili slušnou jednohubku která nestihne nudit. Filmovi kritici byli výsledekem částečně zděšeni a částečně zhnuseni, jenže lidi svými peněženkami hlasovali jinak. Pazourkovi zlomili několik kasovních rekordů a vydělali sedminásobek rozpočtu. Klasika se z nich ovšem nikdy nestala. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl poprvé v životě. Kdysi jsem na premiéru nešel, tak jsem si dnes řekl, že doplním mezeru ve vzdělání. Jedná se o neškodnou zábavu s pár výtečnými nápady a několika hezkými vtipy. Tempo je stabilní a příběh nekomplikovaný. Ideální na ospalé odpoledne. Halle Berry moc pěkná sekretářka. 70% ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Tradičně naivní a pozitivně laděný rodinný snímek, jehož jediným ozvláštněním je, že je situován do doby kamenné a natočen podle klasické animované předlohy. Díky bohu za rozené komiky Johna Goodmana a Ricka Moranise, stejně jako za Halle Berry, na kterou je radost pohledět za každého počasí i století... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na seriál to pochopitelně nemá, ale myslím že tahle živá verze nedopadla nijak katastrofálně. Vtipných momentů je tu poměrně dost, herci jsou zvolení znamenitě a hlavně to nenudí. Bohužel tu jsou i trapné momenty, které mi nedovolují hodnotit lépe. Na hodinu a půl je to přesto do vtipu docela dobře vyvážené. PS:Během závěrečných titulků můžeme slyšet, že během natáčení nebyl zraněn žádný dinosaurus. Nevěděl jsem, že filmy se točily už před 60 miliony lety :-) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bravurní převedení kreslených postaviček do hraného filmu. Příběh je suprový, proložený krásnými kostýmy a okořeněný stylovými kulisami. To ještě umocňují dinosaurové a stylově inteligentní crazy svět na dobu kamennou. Velice poklidná a pohodová podívaná pro celou rodinu. [10177. hodnocení, 156. komentář, 57%] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Film vznikol na motívy rovnomenného animovaného seriálu Flintstonovci (1960) a snažil sa dôsledne zachovať realitu originálu vrátane rekvizít, akými sú osvojené dinosaury či rôzne praveké potvory vo funkciách domácich pomocníkov (prasosaurus ako odpadkový kôš, dinosaurus - vysávač, dikafták či brontožeriav). (PATWIST)
  • I když se herečka Rosie O'Donnell nepodobá Betty Rublové, roli nakonec dostala kvůli perfektnímu smíchu, který zněl jako od Betty. (viperblade)

Reklama

Reklama