Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Umíte si po skončení tohoto filmu představit cestu vlakem bez Seagala ? Já ani omylem ! Strachy z teroristů bych nedojel ani do Berouna. Vynikající, dynamický akční snímek se skvělým Seagalem dává cestování vlakem nový rozměr a spousty nápadů jak si krátit čas v pendolínu na cestě do Ostravy. Blbnutí na střeše, přebíhání z vagonů do vagonů venkem, skákaní do podvozku vlaku, vystoupení z vlaku zkombinované navíc pádem ze skály a následný návrat do kupé pro nekuřáky skokem ze skály. Samozřejmostí je řízení lokotky, házení zápalných láhví do vagonů kde sedí lidi s jiným politickým názorem, střelba do kluků co jsou ve vagonu se svejma holkama a v neposlední řádě instalace satelitů do kupé pro sledování placených kanálů od UPC. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Under Siege je samozřejmě o stupínek výš, ale zase ne o tolik. Ve stejném tempu, jako se v tomto filmu řítí nezastavitelný vlak, se na diváka valí jedna akční scéna za druhou a ten si prakticky nemá šanci vydechnout. Kromě hlavní hvězdy, která všechny nakonec úspěšně nakope a zlikviduje, je tady i několik velmi zajímavých a známých herců ve vedlejších rolích (např. Eric Bogosian, Everett McGill, Peter Greene či Kurtwood Smith). Velice slušný akční film na vícero použití. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už to není jednička ale stále je to Seagal. Vlastně uplně první film se Stevem co sem měl tu čest vidět a jsem tomu moc rád. Ten mariňáckej záporák byl hyper (Good morning) ale nejlepší je scéna když Seagal chodí jako 200 tunovej vládce světa (pozorně sledujte finální fight a nastane to když Seagal škrtí "Good morninga" a ten ho pak skopne, no a jak se Steven zvedne tak jde jak...) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Uf, tak že toto som tu ešte nehodnotil, to mi je záhadou. Spolu s Aljaškou v plameňoch prvý Seagalov náznak zošupu do čisto béčkových vôd. To preto, že takýto námet je pre áčkový akčný film už nepriateľný a napriek tomu to áčkový kinohit bol. Ale musíme si priznať, že všetci sme tu poriadne ocenili lolitovské kúzlo Katherine Heigl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryback is back, neboli Rybák je zpět. Sice ne na lodi, nýbrž ve vlaku, ale jinak je to stejný - chodí z vagónu do vagónu a masakruje jednoho hajzla za druhým, a to mnohdy hodně surovým způsobem. Ale oni si to ti hajzlové zaslouží, už třeba jenom proto, že chvíli po začátku filmu vyhodili z vlaku jednu tuze hezkou kapitánku... Steven je holt klasa, těžko ho chytit, natož zabít; specialista na všechno, znalec všeho, vlastenec, koumák, hrdina, alpinista, řidič-kaskadér, lamač rukou, nohou, vazů i ženských srdcí, není situace kterou by nevyřešil, není bitka kterou by nevyhrál... On není jen obyčejný člověk, on je přírodní úkaz, i fyzikální zákony jsou na něho krátké (skok na jedoucí vlak). Žeru ho. Ostatní herecké obsazení je výraznější než v jedničce, hlavně padouši se povedli na výbornou, je mezi nimi několik skvělých typů - sadistická mulatka, Zed z Pulp Fiction, zachmuřený Indián a žoldácký ranař v koženém tříčtvrťáku s parádní držkou, pro kterého je pepřák oblíbený osvěžovač dechu. A i když tentokrát ve filmu neprudí žádná šeredná silikonová blondýna, musí pro změnu zase prudit jeden užvaněný žoviální negr. Ale to samozřejmě jen proto, aby ještě víc vyniklo, jaký je Steven cool bouchač. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)
  • Pracovní názvy scénáře byly „Dark Territory“ a „End of Line“. Scénář byl původně zamýšlen jako řadový akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti (1988) a až když jej zakoupilo studio Warner Brothers, proměnilo ho v pokračování Přepadení v Pacifiku (1992). (choze)
  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)

Reklama

Reklama