Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kufru vozu taxikáře Koukala (Miroslav Macháček) je při namátkové silniční kontrole nalezena mrtvola nahého muže. Případ dostává na starost major Mlynář (Milan Sandhaus) se svým týmem. Taxikář Koukal se při výslechu zapřísahá, že o ničem neví, navíc je i ochoten s policisty spolupracovat. Uvádí, že často vozil své zákazníky za tučnou odměnu do pokoutní herny, kde se hrály hazardní hry. Mrtvola je identifikována jako cizinec, Rakušan Mitrik, kterého odvezl do herny další taxikář Kvěch (Jiří Zahájský). Ale jak se tělo Mitrika dostalo do kufru Koukalova auta, nikdo neví. Krátce po propuštění je podezřelý taxikář Koukal zavražděn. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (61)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná "socialistická" detektivka, v jejímž ději se člověk dost těžko orientuje. V úvodu jsem měl radost z postavy Miroslava Macháčka, později jsem se skoro už jen těšil, jak to celé skončí. Závěrečná honička z prostředí starého stadionu Sparty  se vcelku povedla, stejně jako celková hudba Martina Kratochvíla, ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film rozjíždí docela dobře. Návštvěva hráčského doupěte patří dokonce mezi jednu z nejlepších scén co jsem v našich krimoškách viděl, když nepočítám nahý baby, samozřejmě. Ovšem předfinálová fáze je naprosto příšerná, zamotaná a tachometr napětí strašně rychle sklouzává na nulu. Samotný finále filmu jistě potěší fanoušky Sparty, zejména ty co chodili ještě na starou "letnou", ovšem nikoho dalšího už asi moc nepotěší, protože je natočeno naprosto nepřehledně a špatně. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi s dobrou atmosférou a formálními efekty. Hraní legendárních karbanistických her jako Oko bere, Gotes neboli platínko mělo pro milovníky hazardu jistě také svou hodnotu, ostatně jako třeba dnes pro některé, hraní rulety, šipek atd. Zajímavý a klíčový okamžik: Tak zajisté závěrečná scéna přestřelky a honičky na Letné resp. na Pražské Spartě. Nejlepší výkon podle mně podal Petr Čepek ale třeba i Jiří Zahajský, oba dva zahráli bezchybně. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Typická kriminálka z dob komunismu, které dominuje skvělé herecké obsazení. Hlavně charismatický Petr Čepek se mi velmi líbil, ostatně kde on taky zahrál špatně. Další herci jako Zahajský, Kodet, Němec nebo Vyskočil určitě nezahráli špatně, ale Čepek se mi líbil nejvíce. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi musel vidět Frank de Wulf a inspiroval se tu hlavní melodií :-) Linea alba - Space travel Jinak jedna z řady českejch detektivek, pro který mam taky slabost. Bohužel film si neudrží kvalitu z první poloviny a ke konci se to začne nějak podivně zamotávat a já se v tom chvílema poněkud ztrácel. První polovina za 4 hvězdy, druhá polovina slabý 3. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sterilní kriminálka o valše u starýho Poloczka, jejíž zápletku by poručík Columbo rozluštil ze sedliny nedělní poobědové kávy. Jirka Kodet se mohl mezi filmy taky občas převlíknout.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Detektivka ze zajímavého prostředí falešných hráčů. Karel Kovář mnoho filmů nenatočil, asi si nebyl jist v kramflecích. Jinak je film místy dosti roztahaný a zachraňují jej herci. Závěr je správně dynamický a na film se stojí podívat hlavně díky valchařskému prostředí v tehdejším socialistickém Československu. 50%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..dobré, nikoli však výborné...Macháček svým herectvím a přesvědčivým projevem všechny ostatní dost přebíjí! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velký pitaval z velkého města. Další ze socialistických detektivek u nichž sice můžete obdivovat některé herecké výkony, ale jen kroutit hlavou nad celkově hnusným prostředím a divit se jak jsme v tom mohli žít. Zachmuřené město, jeden dům s opršelou fasádou jako druhý... Stodváci, volhy, robury... Sem tam nějaká ta hnusná olezlá reklama na obchodě. Lidi v podivnejch hadrech s podivnými účesy. Smrad z cigár a všudypřítomné popelníky... Hnus. Ještě že je to už pryč... * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Daleko zajímavější, než samotný krimi příběh na jedno použití, je skvělá hudba Martina Kratochvíla. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina působí jako kvalitní ketamin, druhá už jen jako prostý Rohypnol. Ale probrala jsem se u závěrečné scény na stadionu, neboť jsem se u ní hlasitě smála. A to se ani nechci pídit po tom, čím se dvojnásobného vraha chystal zadržet pan major, zřejmě proklatě nízko zavěšeným megafonem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčková televizní krimi se solidním obsazením. Jirka Sikyta tentokrát jako mlátička s odznakem pomůže rozprášit nelegální kasíno. Na začátku Vendovi s Bohoušem uvízne v síti podezřelých národní umělec Macháček, pak se ale okruh podezřelých rozšiřuje. Motivací vyšetřovaného činu mohou být žárlivost, peníze, odplata. Ještěže výstup Marthy Elefteriadu se omezí jen na pár vteřin. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zas tak moc neoblibuji filmy, kde nám tvůrci poskytnou jen nějaké střípky, a diváku, skládej si sám. Ono to totiž někdy funguje, když jsou tvůrci fakt dobří, a někdy je z toho zmatek, když tvůrci neumějí. A když jsou průměrní řemeslníci, kteří si chtějí trochu hrát na modernu (černobílý úvod s pouze modrými majáčky), tak z toho vyleze průměrný film. Ne, že by nebyl zajímavý, svým způsobem napínavý, ale ti herci tam prostě nemají co hrát. Macháček sice na malém prostoru hraje svůj standard (a asi tehdy trpěl nějakou anorexií, vypadá velmi pohuble a že se na nohou sotva drží, tam mu toho taxikáře moc nevěřím), ale dobře, Čepek se ke slovu skoro nedostane, i u Němce bych ocenil větší prostor pro jeho cynické poznámky. A paní Ježková je snad dokonce nadabovaná. Zase je zde skvělá (bez ironie) scéna v hráčském doupěti (jen mi tedy neštymovalo, že postava Andresíková nepoznala v postavě Vyskočila poldu a když poldové do herny přišli, nikdo je nepodezíral), potěšilo mě televizní natáčení jazzově pojatého videoklipu s Marthou Elefteriadu a samozřejmě závěrečná honička na starém stadionu Sparty. Konec je pak skutečně zbytečně uspěchaný (nehledě na to, že se těsně před koncem zjeví druhá postava Němce, o níž doposud nepadlo slovo) a ocenil bych třeba nějaké info i trestech pro padouchy (jinak kdo za tím je, se dalo předvídat, protože podezřelých není tolik, a stejně se jejich podezření brzy vyvrací). Nějak jsem nepochopil toho štěkajícího knírače, zas na druhou stranu jsem rád, že alespoň v rychlosti vysvětlili důvody, proč chtěl znát kapitán, jaké bylo počasí. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká kriminálka ovšem s výbornou kamerou, sympaťáky herci a se skvělou muzikou Martina Kratochvíla. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s komentari, ze tato kriminalka ma vynikajici atmosferu. At uz Prahy samotne v dobe normalizace ci pohled do zakulisi taxikaru, zelinaru a hospodskych. Zajimave herecke obsazeni, kde bych predevsim vyzdvihl vykon Miroslava Machacka. Film mel velky potencial, postupem casu mu bohuzel upadalo tempo a to se projevilo na mem hodnoceni, i tak jde ale o dost solidni krimi film. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Dale se to..Kodet arogantní a povýšenej.Milé překvapení je absolutně suverénní a přirozený projev M.Sandhause. Celé trochu nepřehledné a vraha jsem uhodl (ale to asi každý:-))........... 65% ()

Reklama

Reklama