Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,376,625Tržby Celosvetovo $44,200,000║ miestami príde až na elektrizujúce napätie, dokonca aj odvážne scény, výborná súhra Jack Nicholson a Jessica Lange, občas dej zaujímavo podfarbený ale aj tak ako celok mi to príde na slušný priemer nič viac /65%/ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě ode mne očekáváte nějakou hovadinu, co? Že napíšu cosi jako ,,ne každý poštěvák vždy dvakrát voní", že jo? Ne, ne, ne, ne, ne! Nebo fórmý 76,453pí%, nominace na ochcala i osrala, tržba celosvětově - číslo, značka pro dolar, což? Jak málo mne znáte, vy malověrní! Hele: Nicholson je borec! Táhne film sám a bez zadýchání, jako Varel Frištenský sáňky k severu. Tak. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je táto verzia tak zle hodnotená oproti pôvodnej. Ja som jej tiež pôvodne nadelil tri hviezdičky, ale to bolo iba podľa mojej nespoľahlivej pamäti. Keď som si dnes film pozrel, nemám problém jednu slabú hviezdičku pridať aj keď viacero nedostatkov nemôžem prehliadnuť. Ale už som dal štyri hviezdičky aj horším filmom. Hodnotenie bude vždy vysoko subjektívne a často závislé na momentálnej nálade a duševnom rozpoložení hodnotiteľa. V každom prípade som rád, že v knižnici mám predlohu od J. McCaina, pri čítaní ktorej si nebudem vybavovať ani jedného z hercov ktorejkoľvek z verzií. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je perfektní, ostatně jako skoro vždy. Má charizma a je to pan herec. To se o Jessice Lange říct rozhodně nedá. Nicméně Rafelson z počátku určil zajímavé tempo, které se ale nepodařilo udržet až do konce, děj se stal předvídatelný a nezajímavý. Na vině je scénárista, který si ohranou písničku moc nepřizpůsobil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Režijně a scenáristicky hodně nevyvážené, příliš zkratkovité (David Mamet), Sven Nykvist nemá moc co točit. Je to celé postavené na výborném Nicholsonovi a Jessice Lange. Rafelson chtěl šokovat nespoutanou erotikou, to už dnes není moc aktuální, byť první milostná scéna na pekařském válu má slušnou energii. Ale není to nic co by z filmu dělalo klasiku. Raději si pusťte viscontiho POSEDLOST. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)
  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno