Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mé pubertální já byl film jako zjevení a rád jsem na to koukal. Ovšem i z dnešního pohledu mohu s klidným srdcem říci, že mě to baví skoro stejně jako kdysi. Je to svižně natočené, odsýpá to a předvádí nám všemožné intriky adolescentních zvrhlíků, kteří by udělali pro sex cokoliv. No a byly to právě Velmi nebezpečné známosti, kdo mi představil Reese Witherspoon...75% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala sem něco mnohem lepšího, emotivnějšího, zralejšího a hlavně víc promyšlenějšího. Ale tohle byla jen splácanina keců od začátku do konce... Škoda jen, že to hezčí, upřímnější a dojemnější přišlo až po půlce filmu, kde to začalo být zajímavější mezi Sebastianem a Anette. Jediné, co mi na tom přišlo přirozené byl výkon Reese Witherspoon, která jediná stála za něco. Že Sarah Michelle Gellar je opravdu trapná, mě jen utvrdilo tady, že neumí vůbec hrát a působí fakt lacině. Celý film je jen hodně slabým odvarem Nebezpečných známostí a všem těm ,,intrikám" se dá jen těžko věřit. Konec celkem ušel, ale jako celkový dojem nic moc... ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ještě si to rozmyslím. – Můžeš mi ho strčit kam chceš. – Můžeme si plácnout, sestřičko! Začátek byl hodně slabej a tak přibližně pro publikum 25+ naprosto nevkusnej. Ryan Phillippe mi moc do oka nepadnul, ale hereckým výkonem mě víceméně přesvědčil. U sestřičky byly dojmy naprosto opačný. Dialogy místy dost skřípou a naivní představa Cecile o sexu je spíš k smíchu. Navíc, ta holka je fakt zásadová, když po rozhovoru na tohle téma leze za klukem, o kterém ví, že je děvkař, navoněná do bazénu. Ve scénách, kde už je zamilovaná, ale působí nádherně roztomile. Co víc od filmu, zaměřenýho na mladší publikum, chtít. V rámci teenage movies je to inteligentní a vysoce nadprůměrnej počin. Až shlédnu starší adaptace, tak se k tomuhle hodnocení ještě vrátím. Největším problémem remaku je obsazení mladých herců, takže vlastně už samotnej nápad má dost vážný trhliny. Takováhle zábava mi v dané věkové kategorii přišla naprosto nevěrohodná. Životní zkušenosti nula nula nic a chovají se jako životem znudění čtyřicátníci. Zpracování ale nešťastnej nápad hodně zvedá a velkou zásluhu na tom má i působivej soundtrack. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Romantika, která i přes svou obrovskou jednoduchost ve mě stále dokáže vyvolat ty správné emoce. I slabší režisér má někdy v životě štěstí na projekt, který jej přetrvá. Z tohoto remaku se sice kdysi stál poměrně hodně silný kult, ale chytlavost mu upřít nelze. Přestože ta je hodně zapříčiněna skvělým soundtrackem. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Berieš stávku?“ – „Neberiem.“ – "Môžeš mi ho strčiť, kam budeš chcieť..." – "Tak teda beriem.“ VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI sú inšpirované HISTORICKÝM románom Choderlosa de Laclosa, ktorý bol v minulosti viackrát sfilmovaný. Režisér/scenárista Kumble sa odvážne rozhodol dej aktualizovať a preniesť do súčasného amerického veľkomesta, čo podľa mňa (pre podstatne menšiu afektovanosť) dopadlo lepšie, ako podobne šialený nápad ROMEO A JÚLIA od Baza Luhrmanna. Postavy a zápletka zostali, len sa hrdinovia namiesto kočov vozia v porsche. Ak si odmyslíme tento (vlastne skôr nenápadný) detail, zostane solídne spracovaná... čo to vlastne bolo? Milostný tínedžerský eroticko-romantický triler. Ehm. Fajn herci (Selma Blairová, Sarah Michelle Gellarová, Ryan Phillippe, Reese Witherspoonová), fajn záver a rafinovaný spôsob, ako nakrútiť zvrhlý neprístupný film tak, aby naň mohli ísť aj mladí diváci: film je plný sexu, ale zároveň vôbec žiadny neuvidíme!. Čo je možno šikovné, na strane druhej - ak si ho pozriete naozaj len preto, aby ste videli nahé hollywoodske hviezdičky, budete sklamaní. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama