Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Goodall: 1. I Love L.A. - OMC ,2. Picture Of You - Boyzone ,3. I Get Around - The Beach Boys ,4. Walking On Sunshine - Katrina And The Waves ,5. Yesterday - Wet Wet Wet ,6. Running Back For More - Louise ,7. That Kinda Guy - Thomas Jules-Stock ,8. Give Me A Little More Time - Gabrielle ,9. He's A Rebel - Alisha's Attic ,10. Stuck In The Middle With You - Susanna Hoffs ,11. Art For Art's Sake - 10cc ,12. Have Fun Go Mad - Blair ,13. Can We Talk (Pure Radio Mix) - Code Red ,14. Bean Theme (Mad Pianos) - Howard Goodall ,15. Elected - Mr. Bean And The Smear Campiagn ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem Beana žral, některé jeho skeče jsou legendární „umělecká díla“ a asi si je budu muset po letech znovu připomenout a podívat se na „pana Fazolku“ důkladněji. Nicméně ani tento film není špatný. Jen je bohužel místy až moc zdlouhavý, pokus o děj místy neskutečně skřípe – nicméně i já rád používám „uvítací prst a nejen na Američany“ jako ON. Každopádně vyložená katastrofa jak je v názvu filmu to není. Průměrné ohodnocení tomu dám, ale ty klasické kratší epizody s ním jsou mnohem lepší. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Atkinsona žeru, ale v tomhle slepenci si tolik ublížil, že jsem ty dvě další hvězdičky nemohl nikde najít. Prostě to nemělo žádný děj a byli jsme jen zvědavi, co nového zase předvede. Bohužel nic. Nad polovinou ho drží snad jen ty známé aplikované scénky. Navíc hlas pana Saice mi u Rowana moc neseděl. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tudy ne, soudruzi! Udělat z Beana idiotskou figurku a nacpat ji do americké rodinné komedie byl krok směrem k naprosté trapnosti. To málo, co mohlo být vtipné, je okopírované ze starých Beanových skečů. A Peter MacNicol je snad ještě větší prkno, než ta anorektička, co s ní hraje v seriálu. Pozn: Existuje něco horšího než "rodinná komedie"? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean v televizi = absolutní špička televizního humoru. Mr. Bean v kině = rádoby vtipná rodinná komedie. Ne, to jsem nenapsal zcela přesně. Ono to sice je vtipné, ale tak nějak jinak. Některé scény jsou obšlehnuté z TV Beana a přesto se jim člověk zasměje znovu. Jiné jsou nové, originální a - slabé. Hold není to ten starý dobrý Bean. Ale přesto je tady pár výborných scének (Bean jako doktor v nemocnici, Bean poprskal obraz a snaží se jej zachránit apod.), kterým se člověk zasměje, i když se mu zbytek filmu třeba nelíbí. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Rowan Atkinson (Mr. Bean) ke své postavě řekl: "V kritikách často čtu, že Bean je takový moderní Chaplin. To si ale vůbec nemyslím. A abych byl úplně upřímný: Chaplin mi nikdy nepřipadal legrační. Ze všech komiků na mě vždycky nejvíc působil Jacques Tati. Myslím, že Bean je svého druhu moderním monsieurem Hulotem - s tím rozdílem, že není tak milý, ale je to vyložený mizera." (NIRO)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) třese s Jennifer (Tricia Vessey), aby se vzbudila, tak se jí v jednom záběru výrazně pohne pusa. Má ale být v hlubokém spánku. (SONY_)

Reklama

Reklama