Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Předem je třeba si uvědomit, že "Rolničky" jsou film pro dětské publikum. Nároční intelektuálové by si před svým hodnocením možná mohli uvědomit, že už nějaký ten pátek nepatří do cílové skupiny. Deset vám bylo už dávno, tak se prosím nedivte, že vás tahle komedie neoslovila. Na druhou stranu,... jestli se vám tahle slátanina líbí i ve třiceti, tak s váma taky asi nebude všechno v rychtyku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano, Arniemu sa rozhodne hodia role Terminatorov, ale ani toto zrovna nieje na odpad!. Je to komédia pre deti s Arnoldom, ktorý nevie hrať rodinné filmy, ale ja som sa pri tom nenudil, tak ako to vyzerá tu na csfd (na imdb slušných 5,7). Je to hovadina to ano, ale nie zas taká aby som to hodnotil pod 50%. Producentom je Chris Columbus (Sam doma) a tak pohodová a vtipná vianočna atmosféra nechýba, no priznávam, že záver bol trošku (dosť) pritiahnutý za vlasy, ale v slovenskom dabingu a cez vianočné sviatky je to fajn :-) P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 65% - 3* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Takže hollywoodsky producenti prehovorili aj akčného veterána Arnolda Schwarzeneggera, aby sa objavil v komerčnej vianočnej komédii. Zahral si úlohu večne prácou zaneprázneného biznismena, ktorý vôbec nie je schopný plniť sľuby, ktoré ľahkomyslene dáva svojmu malému synovi. Keď mu zabudne pod stromček kúpiť vytúženú hračku, superhrdinu Turbo-mana, tak to už zašlo priďaleko. Za každú cenu musí na poslednú chvíľu zohnať tento úzkoprofilový tovar. Na to je už ale neskoro. Všetko zachráni náhoda, keď ho navlieknu do plnefunkčného kostímu a sám sa stane Turbomanom na mestskej prehliadke. Tak i jeho mladý potomok pochopí, že najväčším hrdinom je jeho otec. V záplave rodinných vianočných komédií radím tento snímok skôr ku tomu slabšiemu. ** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Howard (Arnold Schwarzenegger) je typický americký otec - příliš zaměstnaný, aby se dokázal pořádně věnovat svému synovi. Tak alespoň na vánoce mu slíbí ten nejúžasnější dárek - postavičku Turbomena, po které všichni kluci šílí. Ale Howard netuší, že kupovat tuto hračku na Štědrý den dopoledne nebude příliš dobrý nápad, protože tato je několik týdnů beznadějně vyprodána - a když se někde objeví nový kus, je o něj pořádná bitka. A tak se musí Howard pořádně otáčet, aby svému synovi dokázal, že i on může být dobrým otcem ... Každý herec si musí občas střihnout nějaký ten vánoční film, aby ani o vánočních svátcích nevyšel z povědomí diváků (kdo by se chtěl dívat na Štědrý den na Terminátora, že?). A tak se to nevyhnulo ani Arnoldovi, který ve svém komediálním období se pustil i do této "taškařice". Nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil, ale žádný extra vodvaz to taky nebyl - Arnold je prostě Arnold, a nikdo z ostatních v paměti zdaleka ani neuvízl. Určitě ale mě ale pobavila scéna se Santou - pašerákem Turbomenů :) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Páni, tady je lidí, co berou filmy tak vážně... Tento snímek je nesmírně zábavný a dobře poživatelný pro malé i velké diváky, prostě pro celou rodinu. Střídá skvělý humor, akci a trošičku si i zamoralizuje (což mi zde ale vůbec nevadí). Arnie opět válí a chrlí jednu hlášku za druhou a v závěru, když se pak film zvrtne až někam ke sci-fi, si jenom lebedím blahem. Příjemný vánoční pamlsek, s povedeným závěrečným vtípkem od nazdobeného stromečku. P.S. Arnold tady praští pěstí soba a zavzpomíná tak na své filmy o Conanovi z 80. let. Tam totiž mlátil koně i velbloudy... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Příběh je založen na nákupním šílenství panenky Cabbage Patch v roce 1980. (JORDY)
  • Tim Allen figuroval v původních plánech studia buď pro roli Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) nebo Myrona (Sinbad), nakonec si ve filmu nezahrál vůbec. Kolem role Myrona se chvíli motal Daniel Stern, film ale odmítl. Myron mu jako postava přišel příliš podobný jeho nejslavnější roli, tedy Marvovi ze Sám doma (1990). (DavePave)
  • Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) nosí ve filmu hodinky Casio AQ-600W. (Roland Sands)

Reklama

Reklama