Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Wesleyho Snipese a tajně jsem doufal, že mě konečně překvapí a objeví se v nějakém povedeném akčňáku. Bohužel zase nic. Přepadení ve vzduchu je ve své podstatě strašně nepovedený film, který je v první řadě šíleně nudný a absolutně bez nápadu. Z herců mě nezaujal prakticky nikdo, největším zklamáním pro mě byl asi hlavní záporák, ten mi vážně nesedl, byť je teda řádně slizký a nechutný. Snímek je ve všech ohledech průměrný, logika jde většinu času stranou, pro mě velké zklamání. 4/10. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nerozumel tomu prečo nebol Bruce Payne po takto ikonickej roli Charlesa Ranea obsadzovaný do prvoligových filmov. Zároveň vnímam Pasažiera 57 ako prelomový film v kariére Wesleyho Snipsea. Podľa mňa sa jedná o 80 minút svižnej zábavnej akčnej oddychovky. John Cutter ponaháňa Charlesa Ranea po tom, čo sa ho FBI pokúsi ako správneho najobávanejšieho leteckého únoscu a galgana na svete, eskortovať civilným letom. Áno, áno, scenárista bol totálny tupec. Samozrejme, všetko dobre dopadne, lebo za prvé Rane po výzve pilota zaujme núdzovú pozíciu 😂, za druhé Wesley je neporaziteľný; ,,Vždycky sázej na černou”. Zábavné a milé, miestami dokonca vtipné v duchu deväťdesiatok, tak prečo ste v číslach taký krutý. Vôbec tomu nerozumiete. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohlo být líp kdyby tvůrci nedělali z Wesleyho Snipese takového supermana. Byl ve své roli skvělý, ale nechyboval a trocha polidštění jeho postavy by rozhodně nebylo od věci. Charismatický záporák Bruce Payna byl přece jen divákovi bližší, ale ani jemu se nedalo stoprocentně fandit. Kevin Hooks pravděpodobně natočil jeden ze svých nejlepších filmů a z hlediska akčního žánru mu žádné důležité atributy rozhodně nechyběly. Filmy podobného ražení o přepadených letadlech se dnes už netočí a to je o důvod víc se na tento akční snímek podívat. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ak ste niekedy videli hocaký film o únose lietadla, tak si tu môžete odškrtávať jednotlivé klišé. Tento film je typickým zástupcom únosových filmov, kde hlavný hrdina sám čelí bande zloduchov. Spracovanie je prinajlepšom priemerné, za zmienku stojí jedine hlavný záporák, ktorému nechýba charizma. Vo výsledku je to podpriemer. 4+/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl být akční hrdina a mít proti sobě takovou bandu neumětelů, kteří dělají vše proto, ač mají tedy velmi „sofistikovaný“ plán, abych za jejich likvidaci dostal metál. Znovu jsme v izolovaném a uzavřeném prostoru (Bruce Willis nebo Steven Seagal by mohli vyprávět), jenže s ohledem na osmdesátiminutovou stopáž se ve vzduchu ani moc neohřejeme, ani nevyužijeme možnosti, které nám paluba letadla nabízí. Jak liknavě přistupují agenti k vynalézavému teroristovi, tak stejně nevzrušivě kupí tvůrci akční momenty, které přicházejí jen tak mimochodem a mnohdy (i kvůli střihu) jsou na poklepání na čelo. Naštěstí je to docela dynamické, Wesley Snipes se umí ohánět a Bruce Payne se snaží být démonický (na Alana Rickmana z mrakodrapu Nakatomi pochopitelně nemá), takže to ani po letech tak úplně neurazí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno