Reklama

Reklama

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

  • Velká Británie Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Třetí školní rok nezačíná pro Harryho nejlépe. Nejprve poruší zákaz kouzlení mimo školu, když se nechá vyprovokovat urážkami strýcovy sestry Marge na adresu svých rodičů. Když pak odejde od Dursleyových a záchranným autobusem se dopraví do hostince Děravý kotel, setká se sice s Hermionou a Ronem, také se však dozví, že z azkabanského vězení uprchl nebezpečný Sirius Black a že to má něco společného s ním. Co, to mu však nikdo nechce říci. Nakonec se málem stane obětí azkabanských strážců mozkomorů, kteří prohledávají bradavický vlak. Zachrání ho muž podřimující v kupé, který se představí jako profesor Lupin. Jak se ukáže, je novým učitelem obrany proti černé magii. Další změnou je jmenování Hagrida učitelem péče o kouzelné tvory. Školní rok probíhá v napjaté atmosféře, protože kolem školy krouží mozkomoři, kteří ji mají chránit a pátrat po Blackovi. Po značných komplikacích Harry zjistí, že Black byl přítelem jeho rodičů a je jeho kmotr, údajně to však byl on, kdo jeho rodiče vydal Voldemortovi a zabil kouzelníka Petera Petigrewa, který se je pokusil chránit. Situace se dramaticky vyhrotí, když se velký černý pes zmocní Rona a odvleče ho tajnou chodbou do Chroptící chýše. Když se však Harrymu a Herminoně podaří proniknout za nimi, čeká je nejedno šokující překvapení. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (151)

  • Když Harry (Daniel Radcliffe) chodí po chodbě s Pobertovým plánkem, je tma. O chvíli později v kanceláři u profesora Lupina (David Thewlis) je v oknech vidět denní světlo. (Zix.)
  • Během nafukování Marge (Pam Ferris), v momentě, kdy se začne zvedat, je při pohledu zepředu již výrazně nakloněná a opěradlo židle je nad ní. V dalším záběru – pohledu z boku – je ovšem níž, není tolik nakloněná vpřed a opěradlo ji nepřesahuje. Dokonce se židle rozpadne dřív, než se vršek opěradla dostane nad ni. (Jarek572)
  • Když profesor Remus Lupin (David Thewlis) mluví s Harrym Potterem (Daniel Radcliffe) o jeho rodičích, odráží se v Harryho brýlích kus osvětlovacího zařízení. (ČSFD)
  • Ve vlaku si Harry (Daniel Radcliffe) kousne do kousku trojúhelníkového čokolády, ovšem za pár vteřin je čokoláda neporušená. (ČSFD)
  • Profesor Severus Snape (Alan Rickman) řekne Harry Potterovi (Daniel Radcliffe), aby otevřel mapu. Harry ji drží oběma rukama, ale v dalším záběru ji svírá pouze levou rukou. (ČSFD)
  • Profesor Remus Lupin (David Thewlis) vyučuje kouzlo Ridiculous a v detailu vidíme Harryho (Daniel Radcliffe) a Hermionu (Emma Watson) stojící v řadě. V následujícím záběru, kdy Parvati Patel (Sitara Shah) proměňuje hada na klauna, stojí místo Daniela Radcliffa a Emmy Watson dvojníci. (rybicka11)
  • Když Harry Potter (Daniel Radcliffe) otevře v pokoji knížku „Obludné obludárium“, kniha ožije a zaleze pod postel. Než vyleze, tak se pokoj začne otřásat a ze stropu napadá na podlahu před postel prach. V dalším záběru je ale podlaha čistá. (Duoscop)
  • Když se teta Marge (Pam Ferris) jako balón nafukuje, tak je Dudley (Harry Melling) trefen jejím knoflíkem a padá k zemi směrem od stolu. Vleže se snaží plazit pryč, ovšem v dalším záběru se zvedá ze země pod stolem, jako kdyby spadl přímo pod něj. (Jimmy15)
  • Na začátku filmu Harry Potter (Daniel Radcliffe) kouzlí pod peřinou, což odporuje pravidlům, neboť jakožto nezletilý kouzelník nesmí kouzlit mimo Bradavice, jinak by byl vyloučen ze školy. (T600)
  • Když při famfrpálu letí Harry Potter (Daniel Ratcliffe) kolem tribuny pro učitele, profesor Albus Brumbál (Michael Gambon) sedí na kraji. Když ale Harry padá dolů, ocitá se náhle uprostřed. (skinny9)
  • Po scéne s dementorom pri nacvičovaní kúzla „Riddikulus“ má Harry (Daniel Radcliffe) jazvu na druhej strane čela ako v knihe. (Budisovie)
  • Keď Hermiona (Emma Watson) navlieka Harrymu (Daniel Radcliffe) v nemocničnom krídle časovrat, je možné vidieť, že retiazka je pomerne dlhá a obvinie oboch. V ďalšom zábere má retiazka klasickú dĺžku na krk. (Miagy)
  • Keď Harry (Daniel Radcliffe) a Hermiona (Emma Watson) hľadajú Rona (Rupert Grint) v škriekajúcej búde, je možné si všimnúť rôzne stopy na podlahe (odtlačky prstov či stopy po ťahaní nôh), ktoré sa v rôznych záberoch výrazne menia. (Miagy)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Fantastická zvířata od Alfonsa Cuaróna?

Fantastická zvířata od Alfonsa Cuaróna?

19.05.2014

Filmy s Harrym Potterem vydělaly v kinech 7,7 miliardy dolarů. Případné další díly jsou zatím v nedohlednu, u Warner Bros. ale vymysleli, jak se do kouzelnického světa vrátit jinak. 18. listopadu… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Reklama

Reklama