Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Jacek 

všechny recenze uživatele

Jedná se o snímek sice ne dokonalý, ale rozhodně nestandardní a zdravě jiný – a to jak vedle běžné, tak i nezávislé produkce. Téma snímku není „nijak převratné“, pochopitelně. Dějově roztříštěný film o vzájemně se proplétajících osudech skupiny feťáků, fičících na speedu a prohryzávajících se se sněhem okolo nosních dírek vyžhavenou, vyprázdněnou realitou předměstí L.A., svým ironicky „nehodnotícím“ vyzněním někdy více a někdy méně připomíná starší filmy s obdobnou tematikou (nelze nevzpomenout přinejmenším stále omílaný Trainspotting). Navíc, vzhledem k tomu, že trpí jistou scenáristickou krátkodechostí (projevující se místy lehce křečovitou vtipností, trochu prázdným opakováním některých postupů a značnou „přeinspirovaností“ některých zákrut vyprávění), je děj tou nejslabší složkou celého tohoto filmového rauše. O poznání zajímavější je ovšem zpracování. Debutant Jonas Åkerlund se způsobem, jakým k filmu přistoupil, extaticky hlásí k tomu, že je v prvé řadě a především režisérem hudebních klipů – jeho snahou je nechat diváka sledovat film „očima speedu“, a proto bez oddechu a velmi přesvědčivě tlačí obraz do rychlého střihu, důrazu na makrodetaily, afektovanosti, krátkých řetězů obrazových asociací... a výsledek je velmi přesvědčivý. Je vtahující, nedává čas vydechnout – dokonale mapuje chutě a podivnou logiku života se speedem. Šňupu bývá vyčítána řada věcí – idealizací postav narkomanů počínaje, přemrštěným naturalismem konče. Nad těmito výtkami lze leda pokrčit rameny – smutné, prázdné, vyjedené postavy v sobě dle mého názoru nesnesou idealizaci ani náhodou; bez naturalismu a jeho „nahé sprostoty“ by snímku chyběla polovina přesvědčivosti. Jediným – i když pro většinu diváků asi jen těžko vydýchatelným – záporem je tak dle mého zmiňovaný scénář. S ním spojené mínus má potíže znegovat i kongeniální výkon stárnoucího Mickeyho Rourkea. A že je ten bývalý playboy vážně dekadentně dokonalý! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

videoklipový švéd akerlund inklinujúci k téme narkomanov a "feťákov" má rozhodne veľmi extravagantný rukopis, ktorý k danej téme pasuje, ale okrem excentrických obrazov občas na hranici nechutnosti, rôznych efektov a afektov tu chýba AKÝKOĽVEK príbeh - preto aj pomerne štandardná minutáž pôsobí miestami nudne, chýba humor, vonkajšia formálna a audiovizuálna prezdobenosť sa snaží zakrývať prázdnosť a neoriginálnosť vnútornú, napriek tomu sa do filmu nasáčkovalo kopec skvelého obsadenia, hudby a hudobných cameí (zrejme režisérových kamošov), Rourka zbožňujem, lebo tuším, aká úžasná osobnosť/umelec to je, preto ma bolí, keď ho vidím v podobných rolách, ktoré mu síce "sadnú", ale niet čo hrať a vidno, ako sa neskutočne nudí, aj schwartzmana som si veľmi obľúbil, je to sympaťák a vidieť ho hrať unaveného feťáka je vskutku netradičný zážitok, leguizamo so suvari a stormareom si to neskutočne užívajú a robia si "prču", takže partie s nimi sú tie lepšie; ono to v podstate nemá byť nejaké zásadné dielo alebo ťažká halucinácia, ako taký easy trip to môže fungovať, ale ja som čakal viac . . . asi viac zábavy, neviem . . . ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Fantastický film mého rozbouřeného mládí, zde jsem se zamilovala do Schwartzmana a Rourkeho. Btw životní role Rourkeho. Nekonečná jízda, kterou jsem jako náctiletá sjížděla pořád dokola, tak jako vynikající soundtrack k tomuto filmu a nějaké ty stimulanty. Vyzvedávám především Zwan - Number of the Beast https://www.youtube.com/watch?v=U01_F_PJ_GY - rozkoš. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šňup doplácí na svojí nevyváženost. Scény bez jakéhokoliv významu a pointy, bez špetky srozumitelnosti a důvodnosti, střídají ty, které jsou naprosto geniální. Tento film bych doporučil jen pro krásnou a pravdivou přednášku o kundách (vagínách) v podání výrobce drog a narkomana v jedné osobě, kterou krásně vykresluje vlajka USA a na míru šité sako. Pak také za vtipnou policajtskou dvojci, která je tak přehnaná, až je to k smíchu. A pak taky za Erica Robertse, kterému konečně přišla role, která k němu patří ( X-D )... O tom, jak jsou drogy skvělé, nebo špatné mě to nepřesvědčilo, jediný důvod abych začal brát drogy by byl ten, abych si mohl spoustat v posteli tu nahou krásnou kočku, kterou bych tam ale nenechal ležel půl týdne se zaseknutým CDčkem. :-D 60% 11.11.09 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalší film s drogovou tématikou, ktorý ale nerieši či sú drogy zlé. On totiž nerieši vôbec nič. Drogy tvoria iba scénu, miesto kde sa to všetko odohráva, sú odôvodnením šialeného strihu, prestrihov, vtieravých zvukov a čudných animácií , ktorý majú v nás zbudiť dojem že takto nejako to vyzerá keď si trocha šňuptete. Občas je tu nápaditý rozhovor, ktorý ale nevedie nikam. Nie sú tu žiadne úvahy o živote ako v prípade requiem za sen alebo trainspotting, takže v konečnom dôsledku toto celé vyzerá ako jedno veľké šialenstvo bez posolstva ALE všetci zúčastení zahrali svoje úlohy presvedčivo a s patričným entuziazmom, takže je na to radosť pozerať a stále vyhľadávate nejakú tú osobu s ktorou by bolo radosť sa stotožniť aj keď nakoniec sme od toho ukrátený. Skrátka dopláca to na tú snahu byť originálny. Pretože film o drogách už nemôže byť originálny. Skrátka nemôže. Podobne ako temný obraz, ktorý pozmenil štylizáciu aby vzbudil vzrušenie dopláca u väčšiny divákov na to že musíte byť pri sledovaný pozorný. A filmamy o drogách skrátka hýbu charaktery nič viacej. originálnosť titulkov ktoré predstavovali hercov aj s ich filmovými menami vo mne prebúdzala nádej, že uvidím niečo nové a znamenité ale videl som len skrátka niečo nové. Akerlundovi patrí pochvala že dokázal vytvoriť také šialené dielko ktoré má aspoň aký taký zmysel ale nič viacej. Stormareová postava bola zbytočná a vôbec celý jeho zásah aj s Arquetteom boli zbytočné a film neposúvali, takže je tu veľa zbytočných postáv a tiež veľa silných postáv a všetky hrajú o dušu a to tento film zachraňuje z vôd podpriemeru, ktorému by prisadla nálepka - TAKMER NEPOZERAŤELNÉ - takto sa na to pozerať dá. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • V bytě Cooka (Mickey Rourke) běží video s wrestlingem. Zápasy pocházejí z méně známé wrestlingové federace JCW ("Juggalo Championship Wrestling"). (Stocki)
  • Rob Halford, než se začal věnovat zpěvu, pracoval v sexshopu a je také homosexuál, ve filmu tedy v podstatě hraje sám sebe. (Memphis666)
  • Doktor, který říká větu "That's gotta hurt" (to muselo bolet) nad postelí Frisbeeho, poté co ho Spider Mike střelil do jistých intimních partií, je zpěvák a kytarista známý z kapely The Smashing Pumpkins Billy Corgan, který pro film složil několik skladeb. (Stocki)

Reklama

Reklama