Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení plyne z toho, že nejsem: a) žena, b) milovník tance, c) jiný druh homo sapiens sapiens mající k filmu náklonost. Jako byl Barbar Conan natočen pro chlapy, Hříšný tanec pro ženy, což je v pořádku. Mně nechal tento malý kultík chladným a kolena se mi při pohledu na Swayzeho netřepou. Mé subjektivní 2* proto berte s rezervou a notnou dávkou tolerance:) Kuji. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místy je skutečně náročné uvěřit, že se příběh Baby a její první letní lásky odehrává v roce 1963. Tohle je film řešený optikou roku 1987 a dobová nostalgie je jen příjemným bonusem. Navzdory tomu, jaký je to kultovní kýč, je to zároveň čistá žánrovka, ukázkový coming-of-age story, kde všechno klape, nic tu nechybí a všechno do sebe zapadá s precizní přesností. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to kravina, ale fakt pohodova a prijemne se na ni diva. Je to takovej film na odreagovani. Pribeh je hodne naivni a jednoduchej, ale vynahrazuje to super hudba a nenudici dej. Patrick Swayze a Jennifer Grey sice nic extra nehrajou, ale jsou uveritelny. Ve filmu se bud tancuje a nebo neco resi a ty radoby vazne sceny sou sice k smichu, ale to nevadi. Nerek bych, ze pisne byli na oscara, ale pekny byli. Za to, ze to je klasickej romantickej film, na kterej se da koukat skoro porad, ty 4* dam. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No jo, přiznávám, tanečním jsem se vyhýbal jak čert kříži, jenže u Hříšného tance jsem se vážně nenudil. Tohle není moje parketa, ovšem dnes již legendární hudba a životní role Patrika Swazeho spolu s Jennifer Greyovou v roly Baby, jo tenhle film se právem zařadil k Pomádě a Flashdance. Navíc se nesnaží být za každou cenu nuceně romantický, přesto romantikou přímo přetéká. Zkrátka film nemá být jed dobře oblečený ale musí mít hlavně duši a to tenhle určitě má. A to nejen kvůli hudbě, ale především kvůli lidskosti a síle toho citu, který v civilu pojmenováváme láskou. Takže na závěr, dal bych klidně i čtyři hvězdičky, ale myslím že slova jsou stejně víc než značky. Dámy a pánové račte na taneční parket! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pro mou přítelkyni (a mnoho, mnoho dalších žen bez rozdílu věku a dalších stratifikačních kategorií:)) milovaná pohádka vymazlená po všech stránkách. Pro mě steží víc než další průměrná slaďárna se strááášně překvapivým příběhem. Nikdo sice nemůže upřít realizačnímu týmu hodně slušně našlapaný "various artists" soundtrack, ale já si dám radši Ledové Ostří;) Pro film 60%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Když je Johnny (Patrick Swayze) obviněn u stolu z krádeže, Baby (Jennifer Grey) řekne, že to mohli být Schumacherovi, které viděla v Shelldraku. Nikdo se nad tím nepozastavil, přestože tam byla tajně a nikdo o tom nevěděl. (evinek)
  • Původně se počítalo s tím, že film bude distribuován rovnou do videopůjčoven, a proto se natáčelo jen s nízkým rozpočtem. O to větším překvapením bylo, když z něj stal celosvětový hit. (Lynette)
  • Jako jedna z posledních scén se točila ta, v níž se Baby (Jennifer Grey) učí v jezeře zvedačku. Teplota se v té době pohybovala okolo deseti stupňů. (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama