Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pan dokonalý Patrick Swayze zde láme kosti, srdce, zákony, vystudoval filozofii a je neskutečnej frajer :-) No absolutní chuťovka z konce 80. let, které vůbec nic nechybí a člověk se u toho náramně pobaví. Navíc parádní muzika a slušivá Kelly Lynch. Jedno z mých nejoblíbenějších guilty pleasure. 9/10! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden zo zlatých osemdesiatkových béčkových filmíkov. Swayze tu hrá nepremožiteľného vyhadzovača, ktorý sa presunie do malomesta a robí poriadky aj tam, kde by to človek od neho nečakal. Je to však sympaťák, v pozadí hrá super hudba, je to fajnové malomestečko a jednoducho tu všetko hrá tak akurát do karát k tomu, aby to bol viac ako len pohodový sympatický trilerík. Videl som to viackrát a už nejakú tú dobu dozadu, ale doteraz to unikalo mojej pozornosti pri komentároch, ako obrovské množstvo snímkov, ktoré som za život videl a nekomentoval ani nehodnotil. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem samou akci, desítky výkopů a otoček, potoky krve, létající chlapy vzduchem a nekonečné řežby... A ono ne. Kupodivu to má pomalý příběh a akce sice je dost, ale ne tolik, kolik bych čekal. Příběhově to je hloupoučké, ale je to jedno. Má to skvělou atmosféru osm desátkových akčňáků, slepého zpěváka Healeyho, Patricka, který přežije a dokáže všechno, ale podá vám to tak, že tomu snadno uvěříte... Já se jednoduše bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane Daltone, můžete ke svému seznamu jedenatřiceti zlomenin, dvou průstřelů, devíti bodných ran a čtyř šroubů přidat devět stehů." Tady ovšem porcování Daltona zdaleka nekončí, protože si zajel do jiného města zažít stejný příběh a tentokrát to vzal osobně. Mně se ta proměna hříšného tanečníka v galantního ninju celkem líbila a kdyby to celé nebylo postavené na hlavu, tak bych byl ještě spokojenější. Ale osmdesátky jsou zkrátka osmdesátky a k tomuto kousku nemohu nic přihodit za nostalgii, neboť jsem ho neviděl ve správné době. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(25/2024) / Docela netradične si tu struhnem dvoj-recenziu, keďže včera sa mi podarilo pozrieť si aj Road House z 1989. Výsledok je vcelku prekvapivý a nový remake z toho veru nevychádza nijak oslnivo. A ešte zaujímavejšie je, že teraz viem dokonca ešte viac tu klasiku oceniť. Jasné, chvíľu mi trvalo kým som si zvykol na ten oldschool štýl, ale po priamke cringe-guilty pleasure-pure pleasure sa tomu nakonec fakt nedalo odolať. A vlastne až po pozretí Road House 2024 mi to doklaplo, ono to malo aj super postavy a príbeh. Remake s Gyllenhaalom, čo inak je slušná voľba, je (chce byť) síce po každej stránke cool, ale je to prázdnučký, plochý film v ktorom ma prebral snáď len Conor McGregor. A je to pritom dlhší film. A navyše, chýba tu Jakeovi parťák, aj keď Swayze dostal Sama Elliotta, čomu sa snáď konkurovať nedá. Bol to vcelku zaujímavý 'experiment' takto porovnať dva námetom podobné filmy s odstupom 35 rokov. (9/10) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama