Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je seržant americké armády James Dunn, vynikající odstřelovač a válečný hrdina, který se však během války v Perském zálivu dostal do sporu s nadřízeným, když odmítl zastřelit dítě, a po rvačce, při níž došlo k výstřelu, jenž důstojníka usmrtil, byl neprávem obviněn z vraždy a odsouzen k smrti. Před smrtí ho na poslední chvíli zachrání nabídka plukovníka Granta Caseyho, který mu nabídne možnost zachránit si život, pokud se stane členem přísně tajné jednotky pro zvláštní operace. Jejich úkolem je podle Caseyho eliminace kriminálníků, kteří unikají konvenčním metodám prosazování zákona, například pro příliš vysoké postavení nebo styky. Dunn souhlasí a po krátkém výcviku je poslán na svou první misi, kdy má zasáhnout proti muži z nejvyšších kruhů. Až příliš pozdě si uvědomí, že se stal obětí komplotu a podílel se na vraždě prezidentovy manželky. Stal se nejen nástrojem zločinu, ale také obětním beránkem, po kterém nyní jde zuřivě policie, FBI i armáda pod velením generála Adama Woodwarda, z něhož se nevyklube nikdo jiný než plukovník. Grant Casey. Zdá se, že James Dunn nemá šanci uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,391,946Tržby Celosvetovo $11,838,218║ Tuctová zlátanina. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Viděno opravdu hodně dávno, ale tak to zásadní z filmu si stále pamatuji (a dá se to shrnout jednou větou:)). Akční, jednoduché, prázdné. Takových filmů tu bylo a bude ještě hodně a pokud máte tyhle filmy o zradě vyšších míst rádi, zvolte radši Ostřelovače s Walhbergem z roku 2007. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Atentát je originální asi jako tričko značky Abidas z vietnamské tržnice. Na chudáka Dunna prostě vysoce postavení dobráci hodí vraždu první dámy a on prchá před profesinálními pátrači (Uprchlík), při zátahu se převlékne za člena zásahové jednotky v plynové masce (Leon), unese ženu a schová se u ní doma (Tři dny kondora) a když je poznán svědomitými občany při vypsání odměny 10 miliónů USD za jeho hlavu, tak se ulicemi prohání se zástupy fandů v zádech (Perný den). Těch filmových vykrádaček je zde samozřejmě mnohem víc a o standardním konci také není třeba pochybovat, ale pro mě je to bez problémů koukatelné béčko. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní, vlastně béčkový akčňák s až tak nesmyslnou zápletkou a vůbec za vlasy přitaženou story, které snad nemůžou tleskat ani přesvědčení fanoušci žánru. Problém je, že přes nepřéhlednutelnou lacinost - počínaje scénářem a konče všemi těmi akčními klišé - si tahle slátanina hraje na velký hollywood a vlastně přes všechnu tu snahu působí až směšně. Nakonec i Jon Voight má zřejmě to nejlepší už dávno za sebou, což je při vzpomínce a pohledu na jeho filmografii opravdu škoda. A vlastně jen za něj patří tomuhle filmu ta druhá hvězdička... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film teda rozhodně neoplývá žádnou originalitou. Je to vykrádačka všeho možnýho i nemožnýho od Uprchlíka, přes Likvidátora, Komando a já nevim, čeho všeho ještě. Ale kupodivu se z toho povedlo nakombinovat docela koukatelný akční Béčko. Stačilo vidět jednou, akorát mě mrzí, že jsem to neviděl, když mi bylo tak 15 let. To by mě to bavilo asi podstatně víc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád devadesátkové akční thrillery, může si bez problémů přidat hvězdičku, a pokud vám nevadí, že je to celé naivní, schématické a námětem blbé jako troky, klidně přihoďte i třetí, protože Hogan je sice rutinér, ale ne vyloženě břídil. John Voight přehrává až běda, padoucha od klaďase poznáváte na první pohled a kdyby si někdo chtěl dát práci spočítat všechny scénáristické kotrmelce, bude mít věru těžkou úlohu. Na zaplácnutí nudného večera, když nemůžete spát, se ale Atentát použít dá. Celkový dojem: 20 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rok před ofiko pokračováním Uprchlíka, kde prchal zrazený černošský profík, to v levnějším aranžmá zkoušel Keenan Ivory Wayans. Na jedno zhlédnutí dobrý. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Vcelku překvapivý thriller s nesmyslnou zápletkou, při níž si musí poklepat na čelo snad každý. Co je na ní však povedené je pár žertovných scének, které přinejmenším dokáží vyvolat u diváka slabý úškledeb. Ano, mám na mysli zejména tu s autogramem a ve výtahu. Každopádně to je velmi podprůměrné a špatné. 20% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o vojakovi odsúdenom na trest smrti za zabitie svojho nadriadeného v sebaobrane, ktorý je unesený tajnou vojenskou jednotkou a prijme ponuku sa k nej pripojiť, kde má chrániť svoju vlasť pred nepohodlnými ľudmi. No ked´ zistí, že to bola pasca, miesto zločinca je zavraždená prvá dáma a podľa všetkých dôkazov je vrahom práve on, musí čo najskôr očistiť svoje meno, pretože je najhľadanejším mužom krajiny. Spracovanie je celkom dobré, film už od úvodu naberie slušné tempo a táto svižnosť mu už nezmizne, kedže ani žiadne slabé miesto sa tu nenájde, ale je škoda, že neponúka priestor pre klasickú akciu. Akcie je tu dosť, ale je iba priemerná. Je veľmi dobre natočená, v dobre zvolenom prostredí a ani rozpočet nebol najmenší, ale obsahovo mi nevyhovuje. Miesto súbojov, prestreliek a rôznych likvidácií si tvorcovia vybrali radšej menej násilný typ akcie ako naháňačky a rôzne úniky, čo je škoda. A tak najzaujímavejší je útek cez mesto pred množstvom civilistov. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Keenan Ivory Wayans v hlavnej úlohe, Jill Hennessy, John Woight ako hlavný záporák a mnoho zaujímavých vedľajších postáv. Réžia je presne v štýle deväťdesiatych rokov, čo mi vyhovuje a spokojný som aj s technickou stránkou. Atentát je presne ten typ filmu, ktorého všetky stránky sú výrazne nad priemerom, ale práve tá najdôležitejšia, teda pri tomto žánri akcia mi nevyhovuje a tak nemôžem dať lepšie hodnotenie. Ale môj dojem z filmu je rozhodne kladný. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 64%, ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Akční béčková devadesátá léta. Nechť žijí a nikdy nás nepřestanou bavit! Jelikož však natáčení filmů těmto podobným tehdá brali tvůrci zcela vážně a seriózně, musím hodnotit původní záměr o thriller, nikoli omylem vzniknuvší komedii. Ta by totiž měla o pár hvězdiček více, poněvadž jsem se vydatně nasmál... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela slušné béčko a pár známějších herců. Otřepaná zápletka s děravou logikou, ale jinak se na to dá koukat. Filmy s konspirační teorií jsou vždy zajímavé, pokud jsou zvládnuty lépe. Třeba Nepřítel státu. Tohle je opravdu jen slabá náhražka. 55% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt veľké prekvapenie. Príbeh síce originalitu videl len na fotografiách v albume starej mamy, ale má to spád a Ivory je na toto fakt stvorený. Pre mňa lepšie ako taký NEPRIATEĽ ŠTÁTU, ktorý mal k dispozícii obrovskú reklamu a kopu peňazí... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák, který prakticky nemá smysluplnou scénu, hrdinové i padouši nosí černé kabáty a brýle i ve tmě a akce je na úrovni školního projektu ze základky. Blbé až to není vtipné. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Neokoukaný Keenen Ivory Wayans v titulní roli a další z řady záporáků Jona Voighta jsou největší přednosti tohoto filmečku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cely cas som mal pocit, ze sledujem nejaku vykradacku Uprchlika od PM Entertainment. Takze nevinny hlavny hrdina tam neustale utekal a vsetci po nom isli. Ale dialogove sceny boli utrpenim a jedine co za nieco stalo boli nahanacky, karamboly a rôzne vybuchy. Bohuzial ich nie je dost, aby to nenudilo. Nenarocny divak si to najskôr pozrie aj viackrat a zakazdym sa pobavi, ale ja som to dnes videl prvy a zaroven aj poslednykrat. 3/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický devadesátkový thriller, který doplácí na hloupoučký scénář a nenabízí ani příliš akce. Ničím neurazí a Wayans s Voightem jsou super. Naprosto neškodný průměrné béčko, které stačí vidět jednou......50% ()

Reklama

Reklama