Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem začiatok a zvrat ako sa patrí. Ešte ale nehovorím o filme. Začiatok na režisérskej stoličke ako tento by bol sen hádam každého filmového nováčika a zvrat o aký sa Elijah pokúša už dlho (vymaniť sa z podvedomia divákov ako malý a chrumkavý Frodo) sa konečne s veľkou parádou vydaril. Perfektný príbeh natočený tak naturalisticky reálne, že seriózne začínam uvažovať, či by som niekedy vôbec šiel na futbalový zápas s "ostrovmi". Ale samozrejme to má všetko hlbší podtón a krásny anglický prízvuk a slang. 85%. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Průměrný Angličan utratí ročně za fotbal několik desítek tisíc korun. Průměrný Čech za fotbal utratí několik pětek nebo na něj nejde vůbec. Pro Brity je zkrátka fotbal náboženství a hráči jejich týmu bozi. Celý film je názorné ztvárnění tohoto ideálu uctívačů, jenž jsou ochotni za slávu svých mistrů prolít krev. Krásné vykreslení vztahů mezi "firmami", jejich vzájemnou nenávistí vůči konkurentům. Pravda, film co se týče brutality vůbec nešetří a krev tam občas stříká proudem a za to si tvůrců velmu cením, že se nebáli ukázat toto temá "bez obalu". Co mne bohužel odrazuje od vyžšího hodnocení je Elijah Wood. Sice celý svůj "přerod" zahrál skvěle a na konci z něj opravdu má člověk strach, ale ten jeho obličej mi tam prostě vůbec mezi tu bandu nesedí. Dále musím se přiznat, že jsem nikdy moc fotbalu neholdoval a to že jednou vyhraje Sparta a podruhé Slávie se jen náhodou dozvídám z novin. Uznávám tento film jako velmi přesné ztvárnění obsese anglických fanoušků svým národním sportem, ale i když tam bylo mnoho srdcervoucích a skvělých scén, nikdy jsem neměl pocit propadat depresi. I tak se jedná o velmi originální a kvalitní počin. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som videl film Nicka Lovea "The Football Factory", tak ma silne oslovil svojou autentickosťou. Preto som sa ani nejak moc neponáhľal si pozrieť "Green Street Hooligans". Teraz som sa ku nemu konečne dostal a sklamaniu som sa nevyhol. Celé je to určené snáď len Američanom (ktorí o futbale nemajú ani šajnu) alebo konzumnému divákovi, ktorý medzi hooligans nikdy nepatril. Až mi je ľúto, že tá partia holobriadkov spoločne s hobitom E.Woodom sa vydáva za najtvrdšiu Firmu môjho najobľúbenejšieho anglického klubu West Ham United. Klipové nasnímanie bitiek vyznieva smiešne teenagersky. Vrcholom tejto frašky je melodramatický koniec, kde sa z amerického študentíka stáva tvrdý chlapák. Oi, kamaráti, je to blbosť. ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film dost podobnej Football Factory, ale jedna vec je odlisuje. Zatimco Factory mi prislo spis jak cerna komedie, tak tohle je podstivy drama. Jinak je to v podstate to samy, planujou se bitky, sem tam se porvou a z fotbalovejch zapasu tu vlasne skoro nic nevidime. Co se tyce hercu, tak Charlie Hunnam je v pohode typek, kterymu tu drsnost clovek veri. Naopak Elijah mi sem moc nesed, mozna to byl zamer, aby byl jako pest na oko, stejne jako amik mezi britskejma hooligans, ale krome par mist, kde byl skutecne drsnej, sem mu to proste neveril. Jinak kamera a hudba jsou fajn a celkove to reziserka zvladla moc dobre. Na 5* to sice neni, ale tech 105 minut jsem se dobre bavil a parkrat jsem byl i pres predvidatelnej pribeh napnutej a to se musi ocenit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo než jsem se k HOOLIGANS konečně dokopal, ale teď musím říct, že to vážně stálo za to. Wood ze sebe opravdu svižně shazuje Pytlíkovskou image a já jsem tomu opravdu rád. Byla by ho škoda. Jako "bitkař" je perfektní. Lexi Alexanderová se jako režisérka taky pěkně předvedla. Možná až hodně nečekaně dobře. Bitky jsou skvělé, syrové a je z nich cítit potřebná energie, zároveň zvládá i psychologickou stránku snímku a neztrácí příběhovou linii. Co dodat. Jsem rád že jsem se podíval a teď už to kdykoliv udělám rád znovu. W-H-U! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Režisérka Lexi Alexander vyhrála s Hooligans cenu na Filmovém festivalu v Malibu. (imro)
  • Když jde Matt (Elijah Wood) na svůj první zápas West Hamu, je mu řečeno, že hrají proti Birminghamu. V reálu byl soupeřem Gillingham. (don corleone)
  • Alernativní název snímku je „Green Street Hooligans“, pracovně se však nazýval „The Yank". (imro)

Reklama

Reklama