Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s názorem, že to byl pro Bruce krok vedle. Minimálně z toho hlediska, že Bruce je v tomhle filmu pořád ten nejvýraznější a nejlepší článek, zbytek jsou jen přicmrndávači, což platí hlavně pro Gerea. Docela by mě zajímalo, kdyby se hlasovalo, kdo komu fandil, jak moc by to Gere projel. Ale holt vedle superchladnýho a superkrutýho Willise, co si barví vlasí, balí chlapy, vraždí Jacka Blacka a stříká po autech nervovej plyn (?), by zapadl i lepší herec, to je taky pravda. Jinak se mi líbila hodně hudba (Massive Attack, ha ha) a je to celkem napínavý, ale hlavně je to zábavný. Ovšem jen pokud je v záběru Bruce. Z akčních filmů s ním nadprůměr, ale jeho pecek to určitě nedosahuje. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opakující se neduhy amerických remaků jsou známou věcí, takže doporučuji připravit se na ně a odložit ten přehnaný despekt. Caton-Jones natočil docela solidní thriller, kde mi ovšem překážel (přiznávám, snad je to i předsudek) snaživý Richard s kukučem Michala z Kouzelné školky, protože dobrosrdečného odstřelovače IRA jsem mu přestal věřit po prvním šklebu made in Gere na vězeňském dvoře. To naopak ocelově chladný Willis mě donutil popřemýšlet, jestli představuje živočišný druh Šakala sveřepého nebo Chameleona parukového.. Porcování Jamesa Blacka řadím mezi mé oblíbené militantní scény. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Pokud vám můžu poradit, tak doporučuji ze stejného roku mnohem lepší, napínavější, propracovanější a hlavně zábavnější zpracování Honu na Šakala s Aidanem Quinem. Tato verze, ne že by neměla jisté kouzlo (jak často vidíte Willise s knírkem a blond vlasy a to ještě v záporné roli?) ale přeci jen to není nic světobornýho. Velkej rozpočet a megaherci tentokrát dokonale zastínili scénář a příběh, který se odvíjí v zdlouhavém tempu nepříliš dobrého akčněpsychologického krimi. Záporák na konci efektně umře, kdo o tom mohl pochybovat? Napravený záporák se dostane na svobodu a taky bude mít holku svýho srdce. Béčkový film v hávu áčka. Finální happyend je spíš k pláči a nikoho myslím nepřekvapí. Prostě nuda občas proložená zábavnými momenty, ale vlastně k ničemu. Jackal je prostě Packal. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Příběh je šablonovitý a předvídatelný, tudíž nemůže dost dobře fungovat jako thriller. Tatáž šablonovitost bohužel platí i o obou hlavních postavách. Nedá se říct, že by to bylo natočené úplně špatně, jen to nepřináší nic nového. Pokud jste nikdy předtím neviděli thriller o teroristech, přičtěte si hvězdičku. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Rutinní "moderní krimoška" s trochu netradičním Brůsem jako chladným záporákem (stejnak tam pořád cejtim TO SRDÍČKO!!). Naprosto nechápu, v jak chorém mozku se mohl vylíhnout nápad obsadit k němu do role správňáckého protivníka mistra nehereckých očí Gera. Nejenže to ještě znásobilo mé (beznadějné) fandění druhé straně, ale ve spojení s občas silně patetickými scénami (které jsou ok v jeho obvyklých romanťárnách, ne tady) mě to skoro i nasralo. Jinak část s Jackem Blackem je asi to nejpříjemnější z celého filmu, zato konec je absolutní MEGAKOKOTINA, která mi úplně zkazila chuť. ..... Funny story: Pan B. zvolí únik skokem pod metro na poslední chvíli a pan G. ani ne za dvě vteřiny už volá, že pan B. se vypařil – načež metro odjede a světe div se, pan G. uvidí pana B. utíkat po kolejišti! WOW NEKE! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Hlavný hrdina Declan Mulqueen (Richard Gere) sa vo filme objaví až v 23. minúte. (ČSFD)
  • Šakal se natáčel ve Washingtonu, Chicagu, Richmondu ve Virginii, Jižní Karolíně a na plantážích v Cherokee v Severní Karolíně v USA, ale také v Londýně ve Velké Británii, v Helsinkách ve Finsku, v Montrealu v Kanadě a v Moskvě v Rusku. (reich)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama