Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Jedno mi nedá: či Critters vzdávajú poctu filmovým klasikám, alebo ich len bezostyšne kopírujú. No veď posúďte sami: Príšerky svojim bizarným maňáskovým spracovaním a čiernym humorom ako keby z oka vypadli Gremlinom. Asi tak polovica deja sa odohráva v zabarikádovanom dome obliehaným Crittersami (Noc oživlých mŕtvol). A priame narážky na Spielbergove filmy - konkrétne E.T.-ho, na Blízke stretnutia tretieho druhu, či na Poltergeista už ani nemusím spomínať. Za čo som tejto, zatiaľ 4 dielnej sérií Critters vďačný, je postava Charlieho, ktorý je odvarom Jacksonovho Dereka z Bad Taste. V prvom dieli síce moc priestoru nedostane (tie zaberajú odporné detiská), ale v neskorších sa to razantne zlepší. Cool. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

New Line Cinema propagovala Critters jako odpověď na o dva roky starší a mnohem úspěšnější Gremlins, ale mimo chlupatých potvůrek spolu ty filmy moc společného nemají. Tohle je víc horor než komedie, i když strachy jsem u toho neumřel ani já - takže na dnešní i tehdejší poměry je dost měkký. Jestli se můžu spolehnout na mou mlhavou paměť, tak jako dětský film fungoval vcelku uspokojivě. Bohužel v něčem mě vzpomínky přece jenom nezklamaly - ve scénáři toho o moc víc než noční pobíhání po osamocené farmě není. ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil naprosto omylem! Spletl jsem si ho s nesrovnatelně lepšími Gremlins a vybral ho na retro filmový večer s o generaci mladšími bratry. A nikdo se u téhle patlaniny nebavil - o horroru nemůže být řeč, humor žádný (pokud nepočítáte to, jak se Critters pohybují) a celkově jsem navzdory kratičké stopáži nudil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s Gremlinami boli Critteri v detstve mojou obľúbenou sériou. Critteri boli proste krvavejšie pojatí Gremlini. V jednotke sa ešte do veľkej miery snažili o vážnejšie pojatie a o napínavú atmosféru. Proste klasický horor v ktorom zapadákov napadnú nejaké príšery, ktorým musí vzdorovať ústredná rodinka vidlákov. Hlavným hrdinom je tak trochu typicky na tú dobu ich najmladší člen - malý chlapec, ktorý s petardami vyhodí do vzduchu dosť veľký počet vraždiacich gúľ. Potešilo ma zamordovanie nesympatického Billy Zanea. Z postáv zaujme miestny ožran a dvojica vesmírnych deratizátorov, ktorý kántria šmejd z vesmíru. Len pritom nejak často vyhodia do vzduchu aj všetko okolo. Napriek krátkej stopáži to ale nejak extra strhujúce nie je. Už to dosť zastaralo. Triová stránka je priemerná. Nejakého detailného gore sa príliš nedočkáme. Vraždy sú skôr komické s trochou krvi. Celkovo to je dnes už len mierne nadpriemerný horor s občasnou komickou scénou. Táto séria bola vždy skôr druholigová. 6/10. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto každý pozná, že Critters nejsou žádné veledílo a že Gremlini jsou o úroveň lepší. Ale tohle je taky zábava. Critters jsou opravdu parádní a sympatické potvory, na jejichž příchod se čeká docela dlouho - což ale tady ještě nijak nevadí. Vesmírní lovci jsou sympaťáci (hlavně Charlie), humor docela funguje a díky krátké stopáži to docela uteče. A i postavy jsou poměrně sympatické. Možná je to béčko, ale nadprůměrné a zábavné. Osmdesátky opět nezklamaly, jen Critters tam možná mohli být o něco déle. 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Film je voľne založený na skutočnom prípade nazvaným Kelly-Hopkinsville, ku ktorému došlo  21. augusta 1955 na farme rodiny Suttonovcov. (Raccoon.city)
  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama