Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál popisující jedny z nejhlavnějších a nejzajímavějších technologických úspěchů v průmyslovém světě. (TomikZlesa)

Recenze (45)

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Někdo rád vdolky, jiný holky... No a já Panamský průplav... Teď vážně, brilantně udělaný dokument, který mi kompenzuje všechny ty hrůzy o ničení přírody. I lidské dílo je někdy veliké a úžasné (tedy, v 19. století bylo). ()

Wopat 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná! Člověk žasne nad řešeními, jaká byla použita při stavbách monumentů moderní architektury. A ještě více žasne nad sebevědomím, odhodláním a plným odevzdáním se inženýrů těchto staveb. ()

ab.dul 

všechny recenze uživatele

Dokumenty tohoto charakteru mám rád. BBC nikdy nezklame. Dobré zpracování zajímavého nápadu takto mohutných projektů má zaručený úspěch. ()

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál se spoustou informací, který mě ale místy trochu nudil. To ovšem neubírá na tom že jako dokument to boduje. 4 hvězdy. ()

4k7 

všechny recenze uživatele

Občas narazím v lese na velký mraveniště, podívám se blíž a vidím ty malý potvory, jak lítají chaoticky sem a tam... a tak si říkám, jak se jim sakra mohlo něco takového podařit postavit?! Stejnou otázku jsem si kladl, když jsem se díval na tento sedmidílný pořad stanice BBC. Neuvěřitelné projekty, jenž se svým rozsahem, velikostí a složitostí nepřibližovaly tenkrát ničemu, na co byli lidi doposud zvyklí. Jednotlivé díly čerpají z historických podkladů a pro lepší představu zde vystupují herci, co by skutečné osoby spjaté s technickými zázraky průmyslové civilizace. Určitě se vyplatí kouknout alespoň na stavbu Brooklynského mostu, Hooverovy přehrady nebo parníku Great Eastern ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Úchvatný dokument. Pri zhliadnutí všetkých siedmich častí som mal pocit, že asi onemiem od úžasu. Naozaj skvele spracovaný hraný dokument o tom, ako sa stavali tie najúžasnejšie a najvýnimočnejšie technické stavby sveta od najväčšej lode Great Eastern až po najväčšiu priehradu Hower Dam. Brilantný kúsok zo sveta dokumentaristiky. Jediné, čo možno tomuto dokumentu vytknúť je hádam to, že mohlo tu byť použitých viacero dobových záberov, ale inak sa to naozaj oplatí vidieť. 90 % ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument šitý mi na míru...Ať žijí inženýři a jejich um, píle a neumírající vůle...sláva "nám"(: ()

l1l2 

všechny recenze uživatele

Dokument z dielne BBC ma zaujal hneď od začiatku. Výborné zobrazenie obdobia, do ktorého konštrukcia diela zapadala, "rozhovory" s účastníkmi i autormi pôsobia veľmi osobne a pútavo a celkové prevedenie je excelentné.Technická a výpovedná hodnota dokumentu je vysoká. Týmto spôsobom vzdali dokumentaristi hold každému, kto sa na stavbách podieľal. Jediným mínusom ostáva fakt, že je tých divov len 7. ()

ondraro 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který poutavě přibližuje sedm technických divů světa. Nejedná se o tradiční dokument, ale o dokument hraný. Seriál nám přibližuje především inženýrské stavby (Brooklynský most, Panamský průplav, Hooverova přehrada a další). O kvalitě dokumnetu svědčí i to, že vyšel z produkce BBC. ()

ElVory 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejpropracovanější dokumentární dílo z oboru inženýrského stavitelství, které jsem zatím viděl. Vřele doporučuji! 90% ()

zemi50 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokumentární seriál. Epizoda o stavbě majáku na ostrově Bell Rock na mne ohromně zapůsobila, ačkoli se ze všech sedmi staveb jedná o tu "nejmenší", tak lidský příběh, který ji provází a zejména závěrečný pohled na maják uprostřed moře, který zde stojí i po více než dvou stech letech je dechberoucí. ()

Reklama

Reklama