Reklama

Reklama

Rambo II

  • USA Rambo: First Blood Part II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Veterán z vietnamské války John Rambo je zavřený a pracuje v kamenolomu. Jeho bývalý velitel plukovník Trautman za ním přijede a nabídne mu, že ho dostane z vězení, když pomůže zachránit zajatce ve Vietnamu. Rambo souhlasí a letí na základnu do Thajska. Má za úkol najít zajatecký tábor a potvrdit jeho existenci fotografiemi – nesmí však vejít v kontakt s nepřítelem. Velitelem operace je Murdock, který v Rambův úspěch příliš nevěří, ale chce uspokojit své nadřízené. Rambo má seskočit z letadla, ale seskok se nevydaří: zůstane viset za popruhy a musí se odříznout. Murdock chce akci zrušit, protože nevěří, že by Rambo mohl takový skok přežít. Plukovník ho ale přemluví ať počká alespoň 36 hodin... Rambo přežil a setká se se spojkou – ženou, která ho má dovést na místo určení. Po řece je přeplaví říční pirát a v noci dorazí k táboru. Při prohlídce najde Rambo několik zajatců zavřených v chatrči a jednoho přivázaného ke kůlu. I přes jasné rozkazy se rozhodne tohoto muže zachránit. Společně prchají džunglí a pronásledují je vietnamští vojáci. Nastoupí na loď, piráti je ale chtějí zajmout. Rambo je zneškodní a potopí i člun, který na ně zaútočil. Mezitím se k místu setkání blíží vrtulník s plukovníkem, který má Ramba vyzvednout. Nahlásí Murdockovi, že má Rambo s sebou jednoho ze zajatců a ten dá okamžitě rozkaz ke zrušení akce. Když plukovník protestuje, namíří na něj pilot zbraň a on nemůže nic dělat. Murdock předpokládal, že tábor bude prázdný, a tím pádem se kongres o zmizelé americké vojáky přestane zajímat. Přítomnost zajatců ale mění celou situaci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (691)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rambo ničící kompjútry sprškou olova, toť jedno z nejkrásnějších mement 80. let, jakoby se Stallone dopředu mstil tomu, co zničí jeho milovaný žánr. Ačkoli to zní paradoxně, po stránce psychologie a idejí mi dvojka nepřijde o tolik pozadu vůči (už tak dost retardované) jedničce, byť se tu místo subjektivních stesků derou na konci z Rambových úst vskutku programové agitace. Cosmatosův film mnohem více zapadá do archetypů akčních 80. let a v nejvyhrocenějších momentech je neodolatelně prkenný a teatrální (čili zábavný). Počet explozí je enormní, pilot největšího možného sovětského vrtulníku nemá na přilbě jednu rudou hvězdu, ale hned dvě (aby se to nespletlo) a kurdějemi upravený POW s kulometem v ruce jakoby chtěl divákovi připomenout ten krásný ideologický mišmaš, který tehdy vládl akčním Hollywoodem. Lze takový film alespoň trochu nemilovat? ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Mno, takhle nějak jsem si představoval Rambovskou akci (a byl rozladěný, že čtyřka, kterou jsem začínal, byla koncipována jinak). Ale to je asi tak jediné, co můžu pochválit. Štvalo mě, jakého z něj udělali superhrdinu, štvala mě asiatka každou chvíli žvatlající "Rambo, Rambo", štvala mě scéna, kdy s vrtulníkem vystřílí vesnici (co raketa, to jedno obydlí, nikdy nemine). Chladně civilní jedničce dávám přednost. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

a zlatou medaili v lukostřelbě pro USA na LOH 1985 ve Vietnamu získáváááá.... anooo, John Rambo! i když měl v toulci jen pár šípů, postřílel s nimi půlku vietkongu a ještě mu jich několik zbylo, fenomenální! a když k tomu přičtu sérii výbuchů, za které by se nemusel stydět ani majkl bej, a 69x vyšší body count než v jedničce, vychází mi z toho o hvězdu lešpí podívaná, než právě Rambo: First Blood... 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rambo už nemá tak silný príbeh, ale stále je to Rambo, ktorý dokáže utiahnuť akčný film. Film ma tempo ako sviňa, Goldsmithová hudba perfektne graduje, akcia strieda akciu a nápady neostali len na papieri. Tento diel je už len bum a bác, ale presne to sa mi na tom ľúbi. No zaujímalo by ma, ako vyzeral Cameronov scénár pred tým, čo ho Stallone prepísal. Podla slov Jima Camerona, Sly prepísal skoro všetko. Obľúbené soundtracky: Main Title, Pilot Over, Home Flight. 80% - 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sylvester Stallone, James Cameron / Story by Kevin Jarre / Characters created by David Morrell | Hudba: Jerry Goldsmith, Peter Schless | Produkcia: Buzz Feitshans, Mario Kassar, Andrew G. Vajna | Distribúcia: TriStar Pictures | Štúdio: Anabasis Investments | Rozpočet: 44 miliónov $ | Tržby: USA: 150,415,432 $, Celosvetovo: 300,400,432 $ || Vždy cítiť, keď sú pokračovania vytvorené na základe úspechu debutového kusu. Ale tu je to viac než slušne zvládnuté, Sly je na testosterónovom maxime a akcia tiež. Prekvapí scenáristická spoluúčasť Jamesa Camerona. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (74)

  • Všechny záběry z vojenské základny byly natáčeny na mexické letecké základně. Loga byla přemalována nebo zakryta a posádka základny byla ke kameře otočena vždy zády nebo stála tak daleko, aby nešla poznat. (HellFire)
  • V Adelaide v Austrálii se u mládeže objevila tak silná identifikace s filmovou postavou, že začali střílet zvěř a terorizovat obyvatelstvo. (McLushi)
  • James Cameron napsal scénář k filmu společně se scénářem k Vetřelcům (1986). Ve stejnou dobu napsal i další verze scénáře k Terminátorovi (1984), jehož natáčení se opozdilo. Na každém scénáři pracoval u jiného stolu, aby od sebe projekty oddělil. (Divočák)

Reklama

Reklama