Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) NOVÁ NOČNÍ MŮRA je určitě dost netypický film o Freddym. Rozhodně to není ani pokračování, spíš taková vsuvka s docela zajímavým nápadem. Takže když to shrnu, tak na tomto snímku dokážu ocenit zajímavý nápad, který ale není moc rozveden a solidní Cravenovu atmosféru. Zde už jsem si říkal, že se pomalu dívám na Vřískot. Několik let po vzniku tohoto snímku nám Craven začal servírovat Vřískoty, které jsou moji srdcovkou (především 2,3 a 4 díl). Heather Langenkamp nám tu hraje samu sebe což je i celkem logické neboť její postava Nancy přece ve třetím noční můře zemřela. Takže rozhodně jsem byl zpočátku filmu příjemně překvapen, jaký měl režisér Wes Craven nápad, ale to časem vyprchalo a po půli snímku, později teda v cca 3/3 filmu mě to přestalo bavit. Atmosféra byla super, ale ty věčné kolapsy Heather s jejím filmovým synkem Dylanem mě postupně přestaly bavit. Bylo to takové ohrané už, jako pár dobrých scén se zde našlo, ale jakmile nastoupil na řadu novodobý Krueger, tak jsem měl sto chutí to vypnout. Nebyl ani děsivý, ani vtipný, dokonce ani trapný, prostě takový divný, nudný a já nevím co přesně. Kruegera tu máme spíš až ke konci. K tomu nějaké ty příběhové nelogičnosti tu máme. Úplné finále mi už nepřišlo vůbec napínavé, byla to taková už slátanina. Hudba celkem ušla. No, zpočátku se to rozjíždělo solidně, ale pak už to začalo po půli filmu jít strmě dolů. Hororových prvků tu moc není až na obstojnou atmosféru. Vidět to jednou se dalo bez újmy na zdraví, jen je škoda, že Cravenovi poté došel dech, nějak se film pak zadrhl. Ani bych toto do série noční můry z Elm street moc neviděl, ale co, snaha jistě byla. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Craven musel vědět, že se v New Nightmare pouští na tenký led a spoustu fandů popudí, ale já jsem s filmem více než spokojený. Vynikající nápad, kdy se příběh NOES prolíná do života představitelů hlavních rolí, je trošku zabitý mytologií kolem postavy nového Freddyho a několika podivnými hereckými výkony. Především režisér by měl pro příště zůstat pouze za kamerou. Nejsilenjsi jsou pak bezesporu momenty, ve kterých se oba světy prolínají. Když se z Johna Saxona najednou zas stal šerif....paráda. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Freddy's daddy is BACK! Upřímně, tohle je teda dost podceněný poslední díl! Takhle, neříkám, že to je na stejně dokonalé úrovni, jako kultovní jednička, ale kvalitou se jí tento díl přiblížil asi nejvíc. Návrat Wese Cravena za kameru je hodně, hodně znát. Naštěstí v tom dobrém slova smyslu. Scény jsou zase napínavé, lekačky opět povedené a Freddy ještě děsivější! K tomu si připočtěte fakt, že ti nejlepší herci z této série jsou zpět a vyjde vám parádní horor, který si krásně hraje s realitou (bylo fajn vidět Roberta jako herce, ne jako Freddyho a podobně.) Během filmu si není možné nevzpomenout na jinou Wesovu sérii, Scream, která nápad s odkazy sama na sebe a hraní si se žánrem vzala ještě dál. Zhodnocení po všech dílech této série: Upřímně, pokud můžete, sežeňte si tyto filmy. Ale pusťte si pouze první, třetí, čtvrtý a tento díl. Na ty ostatní můžete zapomenout, jsou to průměrné horory s jedním dost podprůměrným kouskem. Nicméně Freddy je legenda po právu a zřejmě nikdo jiný neumí tak krásně říct "Bitch!". 80 %. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle scénář je opravdu zajímavý. Hlavní herci, režisér i producenti hrají sami sebe v příběhu, který skvěle završuje celou hororovou sérii. Bohužel film samotný až takovým vrcholem není a to zejména proto, že opravdu hororem se snímek stává až po polovině své stopáže, předtím to je chvílemi až nudný příběh, který jen občas udělá bu bu bu. Ale aspoň jsem pochopil, jak Craven dospěl k Vřískotům. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

So sériou Nočnej mory v Elm Street to už po štvrtom diele nevyzeralo príliš ružovo a šiesty diel bol len akýmsi hluchým výkrikom do tmy... Wes Craven však našťastie jedného dňa dostal (skvelý) nápad ako priviesť Freddyho späť k životu a napraviť tak jeho pokazenú reputáciu. Myslím, že sa mu to v celku podarilo. Originálny príbeh, umiestnený do „reálneho“ života skutočných predstaviteľov pôvodného filmu (resp. filmov), kvalitná atmosféra a nádherná Heather Langenkamp. To sú hlavné klady tohto snímku. Škoda, že samotný Freddy už nie je tak desivý ako v prvom diele a už vôbec nie tak vtipný ako v ďalších častiach. A samotná maska sa mi tiež bohvieako nepáčila... ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama