Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova odlišnosť vo filmoch z tohto obdobia bola spomedzi režisérov asi na najvyššom stupni, keď však dostal možnosť sfilmovať Kingov bestseller, asi sa musel trošku umierniť. Otázkou ostáva (keďže som knihu nečítal), či je to pre film dobre, alebo zle. Pomerne obyčajná dráma so zimomravým podtónom mysterióznosti, ktorej podstata by sa dala zhutniť do jednej časti The X-Files, no perfektná réžia a Walken držia diváka vo filmovej spokojnosti až do konca. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $20,766,616Tržby Celosvetovo $21,456,616║ Príbeh od Stephena Kinga veľmi sadol Cronenbergovi, spravil z toho delikatesnú záležitosť na čele s výborným Christopherom Walkenom, snové predpovedné sekvencie sú tiež dobre podané a veľmi dobre plynúce pre chod deja. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mrtvá zóna, na kterou navazuje nebo spíše z ní čerpá stejnojmenný seriál, který běží i na českých televizích, je jeho dalším zajímavým filmem, tentokrát asi nejvíce "normálním" z rané tvorby. Christopher Walken je skvělý a jeho obsazení bylo opravdu trefou do černého. Horší to je s příběhem, protože film, i když má slušnou atmosféru, tak naprosto postrádá mrazivější okamžiky, kterým scénář a příběh celkově nedává snad kromě jediného momentu šanci. Vize budoucnosti, kdy právě volený politik spustí atomovou válku, je asi nejlepším momentem filmu. Jinak se ve filmu jen chodí a občas hlavní postava někoho zachrání. Je to škoda, ale seriál v tomhle není tolik odlišný. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Film je (stejně jako jeho předloha) založen na známém "médiu" Peteru Hurkosovi. Ten údajně získal své nadpřirozené schopnosti pádem ze žebříku, při kterém se udeřil do hlavy. (Othello)
  • Pot na Walkenově tváři během scény s hořícím dětským pokojem byla ve skutečnosti antihořlavá látka. Efekt potu nikdo neočekával a ve filmu zůstal, díky tomu, že scéně přidával dramatický efekt. (Othello)
  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)

Reklama

Reklama