Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Trojka Highlandera začíná podivuhodně už v titulcích. Na postu režiséra figuruje na CSFD i na IMDB Andrew Morahan, přitom v titulcích ve filmu je uveden Andy Morahan. Stejně tak podtitulek filmu je proměnlivý. Někde je uváděn „The Sorcerer“, jinde „The Final Dimension“. Asi proto mě nepřekvapilo, že trojka ignoruje utrápenou dvojku a Lambert se po eskapádách, kterým musel čelit v předchozím díle, stejně vrací, aby si zopakoval roli, která ho proslavila po celém světě (holt síla peněz je nezlomná). Úvod s nájezdníky, kteří vypálí chudou vesnici, až příliš nápadně připomíná Conana s tím rozdílem, že tady hraje nehodící se techno hudba. Na druhou stranu tréninková sekvence a vůbec prvních patnáctiminutovka se na poměry série povedla a zbytek má obstojnou atmosféru, kterou kazí jen přemíra flashbacků. Rozhodně nejkompetentnější z první trojice. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, mně se tento díl líbil ještě více, než ten předchozí. M. V. Peebles velesympatický záporák, D. K. Unger sice není krásná, ale má další přednosti. Dokonce jsem i tomu Ch. Lambertovi většinu věřil. Jo, líbilo se mi to. A dokonce i hudba byla po Queenech fakt dobrá. Minulé disko tóny vyměnily kvalitní chorály... Překvapuje mě až tak nízké hodnocení zde... ()

Reklama

GILLWANDER odpad!

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa neoplatí pozrieť. Ja osobne som to nedokázal dopozerať až do konca. Je to strašný film, ktorý vám ukrojí riadny kus zo života. Banálny dej, otrasný herci a....všetko je tu hrozne. Nuda, ktorá ma už po prvých 15 minútach opantávala bola strašne neznesiteľná. Ako som už spomínal, nedopozeral som tento film, po trištvrte hodiny som to trápenie ukončil. Neodporúčam tento film nikomu, možno tým, ktorým fekálie nevadia... 5% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět pokračování, které se nevyrovná jedničce ani o chlup, zato o kousek lepší než superšílená dvojka. Tento díl je prequelem druhého dílu, nebo-li pokračováním jedničky. Toto provedení filmu mi nijak nevadilo, spíš mi vadila suchost a obyčejnost filmu, kde nebyla vůbec cítit vůbec žádná atmosféra a ani napětí. Akce je tu celkem dost a i více než ve dvojce. Dokonce jsou dobré i efekty. Herecké obsazení krom hlavního hrdiny moc nezaujme. Finále slušné. Potěší i menší návrat do Skotska. Škoda té atmosféry, která chyběla a něco více k tomu. Film hodnotím na 45% = ** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky to iste co jednotka len v lacnejsom prevedeni. Nie je to ziadna tragedia ale ani slava. Filmova seria o Highlanderovi ma nikdy prilis nebavila, (na rozdiel od solidneho serialu) ale tento diel som mal najradsej vdaka vtipnemu zaporakovi ktoreho si zahral Mario Van Peebles. Dnes ma film nebavil uz ani kvôli nemu a radsej si s nim a Lambertom znova pozriem pecku Gunmen. 4/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama