Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

marien1039 

všechny recenze uživatele

Tento film byl natočený jen z důvodu, aby si hnusné, úplně blbé, alkoholu hodující pětatřicátnice se zpackaným sociálním i milostným životem a kariérou mohly myslet, že i když by si o ně normální chlap ani kolo neopřel, najdou bohatého chlapa na vysoké úrovni atraktivity a chytřejšího než jsou ony samy, stejně jako Bridged Jones a ještě získají vysněnou práci jen proto, že mají v hlavě piliny a někomu to možná připadá směšné (ne vtipné, ale směšné). Debilita Bridged Jones uráží všechny femme fatale a možná by ženské, které při sledování této iritující romantické slátaniny slintají nad odhaleným hrudníkem Hugh Granta, by se měly nejprve zamyslet nad svým životem a pak možná najdou odpověď na to, proč mají život, který nikam nevede a jak to, že je stále nepotkalo štěstí jako stejně přiblblou Bridged. ()

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

vždy, když na mě dolehne chandra a světabol hormonálních změn, udělám si večer se svou nejlepší kamarádkou. otevřu první flašku vína, zatrpím s "all by myself", za dvě hodiny tančím tango s porcelánovým expresem ale vím, že nejsem jediná, kdo má prdel velkou jak severní amerika, kouří jednu od druhé, hodně pije a hodně mluví. ()

nikabela 

všechny recenze uživatele

Příběh této baculaté blondýnky z Británie mi opravdu padl do oka.Hodně povedená bláznivá komedie s okouzlujícími mužskými hrdiny.Občas jsem malinko pochybovala,a nechápala co na Bridget páni vidí,ale po krátkém zapřemýšlení jsem to shrnula jednou větou a to tou že je to britský humor který není pro všechny,ale i přesto je můj nejoblíbenější. :) Byly i chvíle kdy jsem hlavní hrdince záviděla osobitý přednes a bláznivé přátele.Proto i tento film patří mezi mé nejbližší poklady kinematografie,a opět hrdě uděluji *****. :) PS: zjistila jsem že když se na film dívám znova a znova směju se čím dál tím víc.Prostě asi Colin Firth forever :) ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Průměrná nenáročná komedie, u které se občas zasměju, ale nic víc. Humor ani vizáž hlavní hrdinky mne nijak neuchvacují. Že by to měl být nějaký výjimečný či dokonce kultovní film, tak to ani náhodou. ()

Claire27 

všechny recenze uživatele

I přesto, že máme nějaké to kilo navíc, nesmíme panikařit! Vždycky se najde nějaký ten kouzelný Colin Firth, který nám dokáže, že všechno není pouze o tom, jak kdo vypadá. Perfektní britská komedie s úžasnou hereckou trojicí! Renée Zellweger, Colin Firth a Hugh Grant byli stvořeni přesně pro sebe. Nejvtipnější scéna? No asi všechny, protože to co z Bridget někdy vypadne, vžene slzy do očí. ()

nevergiveup 

všechny recenze uživatele

Film o normální ženský, která prochází normálními životními problémy. Žádná zmakeupovaná modelka, která řeší problém, že si k snídani vzala místo jednoho sucharu dva a přibrala tak 20 gramů. To oceňuju. 70% ()

KeskarM 

všechny recenze uživatele

Renée, Hugh a Colin, moje oblíbená trojka. Mám ráda tu ironickou upřímnost a nadsázku celé Bridget. Kdo by se v ní občas nepoznal :-) a konečně Hugh Grant jako prototypový blbec, kterému byste opravdu ze všeho nejraději dali pěstí, Colin Firth jako pan Darcy v trochu novějším hávu. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak si mohla hezká herečka tak zkurvit postavu kvůli roli. Komedie je to sice povedená, i když dost ženská, ale stálo to za to Renée? No asi stálo. Pro prachy všechno. Trapasy, do kterých se dostává nebohá Bridget, to je fakt lahůdka na zasmání. ()

Serjoza 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za strýčka Jeffreyho, super rvačku a ta dvě-tři uchechtnutí se několika málo zdařilým gagům. Jinak mě tahle ostatními vyzdvihovaná romantická "komedie" nepobavila, ale spíš otrávila. Nejsem cílovka. ()

Pecos 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie o problémech svobodné smolařky Bridget, která touží najít tu pravou lásku. Bridget k tomu přistupuje s humorem, sebeironií a nadhledem. Výběr hlavní postavy byl báječný. Neumím si na místě Bridget představit nikoho lepšího než je R. Zellweger. Tato komedie se řadí mezi mé nejoblíbenější. ()

JakubAkurat 

všechny recenze uživatele

Veľmi vtipná a trefná komédia o smoliarke Brigit Jones, ktorú zakaždým postihne nejaká katastrofa. Tento film je plný vtipných hlašok a malých detailov, ktoré človeka jednoducho nútia sa zasmiať. Každá chyba je preto tomuto filmu odpustená. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to opravdu zprvu vidět nechtěl. Říkal jsem si typický film pro ženský, ale dobré hodnocení a hlavně Richard Curtis jako scénárista, mě donutili. Na začátek musím říct že to nebylo vůbec špatné, chvíli jsem uvažoval o 4 hvězdičkách ale nechám to spíš na těsně pod 4. Nejvíce mě bavilo, sledování všeho nového co se Bridget přihodí jelikož se snažila změnit svůj život a film nám skvěle ukázal jak se jí to daří. Bohužel přišlo mi to moc krátké a tak jsem se po hodině a půl nedočkal žádné nové změny. Ostatně miluju britské komedie a Deník, je britský až až. Hugh Grant, je překvapivě v roli záporné postavy skvělý i když jsem to nečekal a Colin Firth je takový jako vždy. Za to Renée Zellweger je skvělá i když opravdu nijak krásná, ale skvělá. Hodně mě bavilo sledovat jak napodobuje britský přízvuk a její hlas byl aspoň velmi příjemný. Nakonec bych to shrnul že pro cílovku asi naprostá tutovka, ale pro mě jako mladého muže nijak více záživné. Přesto si myslím že snímek je to povedený. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Klasika, ke které netřeba sáhodlouze nic dodávat. Je to vtipné, ze života a Renée jako vždy naprosto skvělá. ()

Peddro 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nezaujalo. Nechápu, že se to v podstatě všem lidem kolem mě líbí? Já na tom nic nevidím, také moc nemusím Renée Zellweger a Granta, takže to není film pro mě. Ani obsahově mě to vůbec nebavilo, ale to není chyba herců, nebo scénáristů. Mně prostě málokdy tento typ filmu sedne. Takže dávám dvě hvězdy za určitou míru kvality, ale rozhodně nemám v plánu na to ještě někdy koukat. Jednou a stačilo.. ()

PsychopatXXX 

všechny recenze uživatele

shlednuto se ženou.... ta se chechtala jak blbá... já udiveně pozvedaval obočí.... no... asi to u cilovky je dobrý 🤨 mě tam ale vadilo celkem nonesense chování postav, vše takové zkratkovite, na sílu.. taky se nijak se nebudoval vztah s tim picusem pravnikem, takže nedává smysl jeho vyznání....  závěr,kde otec nepošle kurvici se manželku je taky škoda.... no ale holky 30-35 to bašti no ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Bláznivá romantická komedie, co dostala pokračování. Je těžké věřit lidem. Zvláště když se pořád zrazují. Bridget to teda neměla snadné. Boj o ženu začíná. A kdo že bude bojovat? Chlapy si tady s ženami rozhodně hrají tu svou. Je už docela standart, mít sex a nemít vztah. Pak to ale tak všude vypadá. Tady to ale osud zamýšlel jinak. Úplně jinak. Herecké obsazení dobré. Herecké výkony TOP. Příběh je zajímavý. Ty Bridget scény. 😄 Soundtrack TOP. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama