Bridget Jonesová je trochu kulatější "třicítka", která má ve svém životě zdánlivě jednoduchá a splnitelná přání - shodit nějaké to kilo a najít opravdový vztah. Jenže právě v roce, do něhož vstoupila s bezpočtem předsevzetí a rozhodnutím vést si deník, se to na jeho stránkách hemží pohromami. Především se zamilovala do svého pohledného šéfa, aby časem zjistila, že je jen "bokovka", protože "stálice" je nejen vychrtlá, ale navíc bohatá. Dala proto výpověď v nakladatelství, kde ji to celkem bavilo, a vrhla se střemhlav na kariéru televizní moderátorky, což zdaleka, jak zjišťuje, není profese jen o úsměvů a úspěchu. Její matka, ochotná ještě včera udělat vše pro blaho a sňatek své dcery, z ničeho nic dělá vše pro jakéhosi obstarožního seladona a tatínek tomu všemu s tragickým výrazem tiše přihlíží. K čemu dobře míněné rady přátel, když se Bridget cítí jako kulový blesk. Ještě že je, čas od času, po ruce lahvička oblíbeného Chardonnay a stále na dosah krabička cigaret. Jenže pak se v jejím životě stane něco, s čím skutečně vůbec nepočítala. Kdo by to také do toho nadutého Marka řekl... S postavou Bridget Jonesové se seznámili nejprve čtenáři britského deníku Independent (1995). Týden co týden si mohli přečíst vtipnou, suchým ostrovním humorem nahlíženou kapitolu z deníku mladé, svobodné ženy s nevídaným talentem na maléry a trapasy. O rok později vznikla knížka a její mimořádný úspěch rozhodl o cestě na plátno.(oficiální text distributora)
kingik
Pěkně nepovedený a nudný film. Jindy přitažlivá Renée Zellweger je tady pěkná hnuska, vím, že to byl záměr, ale kdo se má ni dívat. Nijak mě nezaujali ani ostatní herci. Dvojku už jsem neriskoval. Nesnáším nezáživné filmy o ničem.(11.2.2009)
JakubAkurat
Veľmi vtipná a trefná komédia o smoliarke Brigit Jones, ktorú zakaždým postihne nejaká katastrofa. Tento film je plný vtipných hlašok a malých detailov, ktoré človeka jednoducho nútia sa zasmiať. Každá chyba je preto tomuto filmu odpustená.(28.8.2019)
F2003F
Totálne nemotorná Bridget Jonesová v podaní Renée Zellweger, ktorá svojou otravnosťou nakoniec diváka milo očarí.(1.10.2019)
KofiAnnan
Srdcovka, srdcovka!! Film, kterej miluju snad od 14nácti let. Vracím se k němu pokaždý, když jsem zase singl a nebo to prostě nejde tak jak by mělo. Bridget mě vždycky nakazí potřebnou dávkou ironie a sarkasmu a člověk se pak na ten vztahový bordel dívá s větším nahledem. Nejen Mark, ale i já miluju Bridge takovou jaká je a klidně bych si nějakou takovou reálnou Bridget za ženu vzala.(15.11.2019)
Bogariq
Naj naj naj najlepší film všetkých čias (spolu s Láskou nebeskou) ... Milujem Bridget a jej svojráznu povahu a milujem pána Darcyho so svojím konzervatívnym vystupovaním. Milujem anglické komédie aj s ich "suchým" humorom, ktorý je nám Európanom bližší a určite lepší, ako ten americký, kde sa väčšinou len serie, vracia, prdí a grgá... Musím však vyjadriť nespokojnosť s JOJkárskym dabingom, kde hlavnú predstaviteľku dabuje Helena Krajčiová,,, lepší je ten z (myslím) MARKÍZY so Soničkou Norisovou (lepší Čumpervert ako Kozočum - WTF?) a jej krásnym zvonivým hlasom, ktorý ma vtiahne do minulosti a do čias Pocahontas.(28.11.2019)